Nejste přihlášen/a.
můj první křeček umřel po týdnu a pak sem si koupil zase džungarskyho a ten mi vydržel 1 rok ale nechápu proč mi umřel prosím poraď te děkuji
A kde si kupujete křečky? Pokud jen tak ve zverimexu, tak se nedivte. Většinou si zverimexi sami množí nebo odebírají od množitelů. Bohužel ti nehledí na nějakou genetiku a mnohdy tak množí sestřičky s bratříčkama. Nehlídají tedy rodokmen, nehlídají "nemoci v rodině", prostě nic. Příště si najděte chovatelskou stanici, kde mají opravdu zájem o zvířátka a hledí rodinné dispozice. Na internetu naleznete velmi lehce seznamy chovatelů (vyhněte se těm, co se tváří pouze jako chovatelé, obvykle používají výrazy jako "hobby chov" nebo "neoficiální chovatelská stanice"). V případě nemoci/umrtí můžete konzultovat přímo s chovatelem. Co se však týče takto malých krečíků, tak se veterinární péče příliš neřeší. Provádět úkony na tak malém stvoření je velmi obtížné.
Mimochodem mám čerstvý zážitek, kdy nám náhle zemřel křečík roborovský. Chovatelská stanice nabídla nového zdarma, jako omluvu. Samozřejmě jsem odmítla a těch 100Kč jsem chovatelce zaplatila. Copak ChS může za to, že se i přes veškerou snahu narodí nemocný jedinec. Ne, nemůže...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.