Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, máme psa velkého plemena a máme ho v kotci. V kotci má velkou boudu, kterou si pořád hryže. Co měl uvnitř přepážku, tak ji má skoro celou pryč, třísky po celé boudě i kotci. Vyzametávám je, ale i tak se bojim, aby si kvuli nim něco neudělal. Nevíte co bych mu mohla dát do kotce aby ho to zabavilo místo kousání boudy? Žádný balonek mu tam nemůžu dát, protože máme zkušenosti, že ho pes rozkousl a sežral. Nevíte co bychom mu mohli dat na zabavení aniž bychom se báli, že to sežere?
Dobrý večer, to je velký problém, když je likvidátor, též s některými máme v útulku problémy a stojí nás to hodně peněz, ta výměna bud, co zničí. Mohu doporučit želatinové kosti na okusování, pak rohy bud zalištovat proti okusu a zkusit mu dát zásobu klacků, případně zakoupit vhodně velkou hračku z nezničitelného plastu zogoflex zde tagisky.cz/... - ovšem jestli ho to bude bavit, když to nejde zničit, v tom obrábění do zničení je kouzlo věci.
.
Takhle vypadají na boudách ty lamelové clony proti okusu boudy-propsy.cz/... .
A pak samozřejmě řádné utahat a denně 2-3 procházky, velký pes musí mít nutně hodně pohybu, jinak se samozřejmě nudí a nějak se snaží zabavit, speciálně, když je omezen kotcem.
doplněno 05.01.15 16:27:Astik - můžete upřesnit, jakou konkrétní zkušenost s materiály na oplechování bud vy osobně máte a proč podle vás není dobrý materiál to, co jste myslela a co to bylo? Jaké materiály a jaké tloušťky používáte? Domnívala jsem se, že máte jorkšíra.
Oplechováváme boudy v útulku při dost velkém zatížení více než 20 let a nemám žádnou negativní zkušenost.
Chodíme s ním dvakrát denně ( někdy i třikrát) Jednou já jednou sestra.Každá Cca 1h i více. Ale tak má 13 měsíců takže potřebuje opravdu hodně pohybu dávala jsem mu i ty klacky, ale větší zábava je okusování boudy :D :D Zkusím se podívat na nějaké ty kosti a nebo hračky
Zkuste ho i na těch procházkách více unavit, i psychicky - procvičování povelů, aporty, hledání předmětů a hry. Pokud to tedy neděláte. Jen chození a běhání k únavě psa často nestačí. No a pokud si opravdu už vypěstoval zlozvyk, tak jedině to oplechování. Moji psi doma taky okusovali věci a stačilo jim to tedy zakázat a nahradit hračkou, tzn. kdykoli jsem je přistihla, dala jsem jim do huby něco jiného. Ale když je pes venku v kotci, nemůžete ho mít na očích holt pořád.
Je to 13mesicni pubertak, navic je velky. Potrebuje poradne unavit, tim myslim poradne, ne jen prochazka. A dostatecny vycvik, ten ho utaha nejen psychicky, ale i fyzicky. A na to oplechovani boudy pozor, prijdou vedra, mrazy a tohle neni zrovna dobry material. Nevim co je to za rasu, ale mozna chce jen z te boudy ven, je to treba spolecenske plemeno a timto se chce dostat k vam, a tim, ze je zavreny v boude trpi. Psi ziji ve smeckach a tohle je pro nej neco jako kriminal, ktery vymysleli lidi. Takze zkuste s nim byt co nejvice, a pokud je ten kotec nutny, tak ho tam davejte jen kdyz si potrebuje odpocinout... Ne ho tam strkat po vetsinu dne!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.