Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze dát i jiné ryby?

Od: novotnice01* odpovědí: 16 změna:

Ctěla sem se zeptat k vánocům sem dostala 63 l akvárko již mám 2 litrové ve kterém mám betu bojovnici v tom velkém budu mít zavojnatky lze přidat betu k závojnatkám?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tarantel*
hodnocení

3x

63 je zoufale málo pro závojnatky a 2l je málo pro bettu. Takže všechno špatně. Dejte bettu do 63l a k ní můžete dát nějaké menší a nebojovné ryby. Třeba paví očka, nebo jiné živorodky.

doplněno 03.01.15 17:24:

Akvárium musíte nechat zaběhnout dva týdny, s puštěným filtrem a rostlinami.

doplněno 03.01.15 17:24:

Jo a poklop nevadí, určitě není vzduchotěsný

novotnice01*
hodnocení

A mohu jí tam dát už ted když sem tam vodu dávla dnes ráno?

doplněno 03.01.15 17:21:

Jo a ještě jestli tý betě nevadí že to akvárko je s poklopem?

ria*

Závojnatky jsou opravdu čuňata a ještě společenské ryby, takže to chce více kusů, pokud plánujete do roka tak 200litrů, tak si je prozatím pořiďte, ale nepočítejte s pěkným akvárkem.. Všechno rozkopou a sežerou + voda se kazí neuvěřitelnou rychlostí.. Malé akvárko si nechte na potěr, do většího dejte bettku a třeba hejno teter krvavých, nebo neonových, nebo některé z živorodek. na dno tři pancíky. Určitě nechte akvárko několik týdnů zaběhnout, s běžícím filtrem a světlem. Ne abyste tam hodil/a ryby hned druhý den, to je pro ně jistá smrt. Chvíli se koukejte jak prosperují rostliny a měňte část vody 1-2x týdně.

Určitě ještě není dobré dávat celou osádku najednou - ale po částech, aby si "akvárko" zvyklo na nečistoty z ryb a stihlo je čistit.. (zjednodušeně řečeno) .. prosím studuj na rybicky.net - super stránk, založ si profil a spousta lidí ti tam rádo poradí odborně.. :)

doplněno 03.01.15 17:34:

No jestli bettu, tak tý to zase tolik nevadí, ta se nadechuje ze vzduchu, jestli závojnatku, tak když uvidíš, že lapá po vzduchu u hladiny, tak vyměň část vody..

doplněno 03.01.15 17:44:

Nene, naopak, to si myslím, že je fajn, bettky a všechny labyrintky bez krytu můžou docela lehce onemocnit, potřebují k dýchání přibližně stejně teplý vzduch, jako mají vodu...

novotnice01*
hodnocení

No já už jí tam dala

novotnice01*
hodnocení

mám tam bettu závojnatky nemám a na vaše opravdu suprové doporučení ani mít nebudu moc vám za to děkuji je vidět že tomu rozumíte.Jo a ještě sem se vás tedy chtěla zeptat jestli nevadí ten poklop bettám?

novotnice01*
hodnocení

Díky vám je moje bettka opravdu šťastná(tedy šťastný)
doplněno 03.01.15 18:41:

a mohu se zeptat, co je to ten pancík?

ria*

Pancéřníčci :) jsou to "rybky dna"sbírají to co spadne na dno, jsou nenároční, také se v případě nouze dokáží nadechovat z hladiny vzdušeného kyslíku.., pro Vás bych doporučila Pancíky skvrnité rybicky.net/...

nebo pandy

rybicky.net/...

Ještě bych pro začátečníka doporučila Parmičku nádhernou rybicky.net/...

naprosto nenáročná milá , a krásná rybka, co mi při čištění "oňupovala ruku"a nechala by se klidně chytit, přitom nenadělá tolik špíny jako živorodky.. Vždy je lepší mít od každého druhu více samic, než samců.. i když u mláďat se to těžko dá odhadnout..

Nejlepší je kupovat přímo od ověřeného chovatele..

doplněno 03.01.15 19:49:

Tak do toho většího akvárka bych tak za dva tři týdny dala 3-5 pancíků, za měsíc pár 5 parmičkek nádherných, nebo jiných méně náročných rybek, jako teter, nebo živorodek, ale těch se už nezbavíte :D..

Já sama jsem si prošla začatečnickým "šokem"kdy jsem odvezla ryby ze školy před prázdninami kde se o ně neměl kdo starat.. Myslela si, že je stačí hodit do vody - opravdu jsem se oháněla, pár rybek uhynulo, měnila jsem vodu, která pak zezelenala objevila se zelená řasa, pak roducha.. :) Ale až se akva ústálý a voda vyčistí, je to supr koníček - ale platí, čím větší akva - tím méně údržby, mám dvě akvárka 20litrů a 300l - dvacetilitrovku jsem nechala jen rostlinám.. :)

novotnice01*
hodnocení

Děkuji moc.Nevíte kolik rybek do takového akvária?
borax*

O akvaristice a zakládání akvárií je spousta dostupných článků na netu a spousta literatury. Možná by nebylo na škodu začít se snažit a něco si zjistit sama...nelze tady na poradně psát obsáhlé články co a jak...to by tu taky nebylo nic jiného...

Doporučuji tedy začít tu, veškeré odpovědi tam najdeš: horacovoakvarium.cz/...

Ne! Kolik máš rostlin? Vzduchování s filtrem máš?

novotnice01*
hodnocení

Mám tam dvě velký rostliny a kořen.A mám celý akvarijní set Juwel 600 Rekord.

dejavu*
hodnocení

0x

Ne, betu k závojnatkám nepřidávej. Nejen, že by je oždibovala, ale beta má i jiné nároky na teplotu vody.

doplněno 03.01.15 16:55:

Ano, myslím, že bys to zkoušet neměla a též by sis měla něco přečíst o chovu závojnatek a chovu bett, krom mých odkazů je toho na netu hodně.

novotnice01*
hodnocení

A myslíš že bych to neměla ni zkoušet?

novotnice01*
hodnocení

Já se ptala ale na bety.Takže ještě jednou myslíš že bych to neměla ani zkoušet?

novotnice01*
hodnocení

A mohu se tedy zeptat jaké ryby se hodí k betě,Závojnatky jsou teprve objednané u odborníka takže je můžu ještě odvolat

doplněno 03.01.15 17:08:

?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]