Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stačí moje terárium pro gekončíka nočního?

Od: ducanhle* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám terárium o velikosti 40x30x30(d-v-š) a chtěl bych si pořídit mládě gekončíka nočního. Je to dobrý nápad? Děkuji za odpovědi a připomínky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Dobrý den, pro tento druh je takové terárium malé, doporučuje se aspoň těch 60x50x50. V tomhle byste mohl mít třeba menší druhy, např. Paroedura picta nebo Teratolepis fasciata.

tarantel*
hodnocení

2x

Pro dospělce malé, pro mládě může být.

doplněno 27.12.14 18:19:

Měla jsem na mysli opravdu malé mládě, které lépe loví potravu v menším prostoru.Ale ihned koupit větší a přemístit, až povyroste.

ducanhle*
hodnocení

Děkuji oběma za rady. A je tedy možné toho gekončíka chovat v tomto teráriu až do dospělosti? To bych ho poté změnil, to terárium.

dejavu*
hodnocení

2x

Mrkněte na příručku o jeho chovu, tam nejde jen o to, že se vám tam větší ani neotočí, ale v malém terárku se dělá špatně i teplotní rozdíl, který potřebuje. Uvidíte, jak vám to půjde docílit v tom malém. Kdyby nešlo, budete muset přezbrojit na větší.

Něco málo si můžete přečíst i zde. gekoncik-nocni.cz/...

doplněno 27.12.14 18:56:

S denní aktivitou je třeba tento - tady něco málo o chovu a fotky. Ale možná by neškodilo zajít na teraristickou burzu se porozhlédnout a pokecat s odborníky. Nevím, odkud jste, ale od jara začíná třeba každou sobotu v Lysé, ale jsou všude možně, určitě najdete i v okolí. Nemusíte tam hned něco kupovat, spíš se porozhlédněte a popovídejte a pak si počtěte, jaké jsou nároky na chov daných zvířat, aby vám tam někdo něco nevnutil a doma jste nezjistil, že na to nemáte podmínky.

ducanhle*
hodnocení

Nejspíše to asi nepůjde no, jinak, poradil byste mi prosím nějaký konkrétní denní druh gekonů? Doma mám už hemidactylus brookii a ti jsou spíše noční.

tarantel*

Denní gekoni jsou třeba felzumy. Jsou moc hezké, ale náročné na chov. Potřebují kvalitní UVB osvětlení, rosit 2x denně a terárium orientované na výšku. Samozřejmě je toho daleko víc, to chce prostudovat podmínky chovu u každého druhu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]