Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakeho psa koupit?

Od: jabejby odpovědí: 11 změna:
Ahojky, je mi 15 a k 16. narozeninam dostanu vlastniho pejska. Jednoho psa uz mame, joksirka, nicmene tim chci jen rici, ze vim, co pes obnasi, tak mi prosim nepiste, ze me za kratko omrzi a jako ostatni darky skonci nekde zavrenej ve sKrini. :-D (Neskonci!)
Za rok nastoupim na stredni a budu domu chodit asi trochu pozdeji. Tim,padem nestihnu s pejskem chodit na dlouhe prochazky (joksirkoj staci kratka prochazka, takze bych po mamce nemohla chtit, aby s,nim,chodila na tury) - nemel by to by pes co striktne vyzaduje hodne pohybu (zahradu sice mame, ale ne moc velkou). Mel by byt spolecensky - u nas se mu nestane, ze by mel byt dlouho sam, vzdy s nim zustane minimalne nas joksir. Z toho vypliva, ze i ostatni pejsky by mel mit rad,obcas k nam jde i teta s civavou,,takze je to nutnost. A semtam se k nam zabehne sousedovic kocka a ja bych nerada kdyby skoncila roztrhana. :-D Co se srsti tyka,muze mit jakoukoliv, nedela mi problem pejska myt, cesat, atd :) Velikostne... to je vicemene jedno, asi by nemel mit sto kilo, hodne by toho sezral. uplne mini by ovsem yake nemel byt, ze zkusenosti vim, ze jsou nachylnejsi k nemocim.
Uplne nejradsi bych byla kdyby pejsek byl,mazel. Rozhodne by nebyl zavrenej nekde v kotci! Spal by semnou v posteli, pro me je pejsek kamarad, takze neexistuje, ze by odpocival nekde na zemi. :)
A asi by nemel byt nejak extremne tvrdohlavy a agresivni. To bych nezvladla.
Jakou rasu byste mi doporucili?:) Pripadne jakou uecite ne? Vzhled je mi vicemene jedno, vsichni pejsci jsou krasni. :) Dulezite je, abych dokazala uspokojit jeho potreby a aby jeho vlastnosti nebyly v rozporu s podminkami, ktere poskytujeme. :))

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lululu
hodnocení

2x

Ahoj, my máme jorkšíráčka a teď jsme si pořídili BIEWRA JORKŠÍRA. Často bývají trochu větší než jorkšíráci, ale moc náchylní nejsou - v zimě kabátek a šupajz na zahradu se vyčůrat a domů *smich*

A jsou to větší mazlíci než normální jorkšíři (s tim mají knihy a net opravdu pravdu) a máme 2 kočky a hned kamarádi.

Měli jsme ještě jednu biewřici před tou co teď máme, ale bohužel nám umřela (né naší vinou a ani ne nemocí... :( )

Biewry chválím kudy chodím! A dobře se učí povely a zvládnou být celý den v posteli (budou tam, kde jste vy) :)

Je to podobné jako jorkšírci ... HODNĚ podobné, akorát mohou být větší a jsou hodnější a milujou všechny zvířata.

S PP stojí okolo 20 000 biewer-noble-darling.cz/... <-- mohu doporučovat :) <3

Ale bez pp i do 10 000, ale pozorně si prohlídněte prostředí - pozor na množírny!

Ale první také byla bez pp a nemohu si stěžovat :(

karelm*
hodnocení

1x

Ahoj, v tomhle případě neuděláš chybu s Retrívrem. Ale je třeba si o něm přečíst dopředu nějaké podrobnější info.

Tadyhle je časopis, kde na stránce 13 najdeš odpověď povolanějšího člověka, kterého znám, na tu samou otázku, jakou kladeš...

obecdavle.cz/...

doplněno 27.12.14 14:41:

... sorry, měla tam být strana 13

katerina77*

Naopak, retriever by byla v tomhle pripade velka chyba, je to lovecky pes, ktery potrebuje hodne pohybu a zamestnani a dat mu co potrebuje je pomerne casove narocne.

karelm*

Přesně, proto jsou také používáni jako slepečtí psi. Slepci totiž obvykle neuvěřitelně běhají, zejména při lovu vrabců v parku.

katerina77*

Teda, bez urazky, ale tenhle argument me hodne pobavil :D Jak je videt, tak jak o retrieverech (asi myslite labradory nebo zlataky, mimochodem existuji krome nich jeste ctyri dalsi plemena retrieveru), tak o zpusobu vyberu psu vhodnych pro vycvik na asistencni a vodici psy toho moc nevite, bylo by tedy opravdu lepsi se zdrzet rad v tomto smeru. Podle toho co psala zadavatelka, by pro ni opravdu zadny z retrieveru vhodny nebyl.

lidus*
hodnocení

0x

Jeden pes nestačí? Bude vám 16 let, začnete studovat, najdete si přítele. Jeden pes je tak akorát. Ptáte se špatně, každý vám vychválíme plemeno se kterým máme nějakou zkušenost, já např. doporučím šeltii, jezevčíka, výmarského ohaře, vlčáka a kdybych měla prostory tak mám vlkodava.

pb®
Někomu jeden pes nestačí a nemusí to být špatně, záleží na podmínkách.
Máme známé, co mají statek, koně, ovce, kozy, králíky, morčata a dva psy. A když bylo dceři 14, chtěla australského ovčáka. Když jí bylo 16 a začala dojíždět 40km na střední, chtěla ještě borderku.
Postupem času ti staří dva umřeli a mají tyhle pastevce, co se mají jak prasata v žitě. Rodiče se starají o statek, psi tedy nejsou samotní, ale pořád s člověkem venku, jen co vystrčí nos z baráku, jsou na několikahektarových pastvinách, kde jsou pro psy překážky, protože slečna se jim věnuje, chodí každý týden na cvičák, na závody, skládá agility zkoušky, jezdí na psí tábory... I kdyby se jim věnovat nemohla, pořád jí zastoupí její rodiče, starají se o všechna zvířata naprosto vzorně.
Pokud tedy pořídit dalšího psa, měli by na to být podmínky a měli by s tím souhlasit všichni členové rodiny, měli by dalšího psa chtít a podílet se na péči o něj. Protože nikdy nelze nechat péči o jakékoliv zvíře jen na dítěti, i když odrostlém.

lucie*
hodnocení

0x

Já bych brala ohled i na toho jorkšíra,proto zase jorkšíra-holku.Známá měla kluka jorkšíra a potom po roce si ještě pořídila holku a teď jsou pejsi šťastní jak nikdy.Holky jorkšírky jsou jiné povahy takže rozhodně nejsou stejní.

doplněno 27.12.14 17:57:

Já měla taky jednoho kocoura a teď má kamarádku a je daleko šťastnější,takže neodrazuju od pořízení druhého.Doporučuju dva,ale dva i více štěkají (tak nevím co na to sousedi)ale zase se víc vyblbnou spolu,takže máte více času na sebe.

stanley110*
hodnocení

0x

Já osobně si myslím,že tobě jeden "nepes" úplně stačí.Uvědom si,že yorkšír NENÍ pes.Se psem je práce a časová náročnost,ty si kup morče a netrap zvířata.Uvědom si,že pokud chceš psa,musí poslouchat a vědět,co se po něm chce a ty musíš vědět,jestli chceš parťáka k noze a nebo a gauč!

jabejbe

Neni pes? Tak co je? Opička?

Někdo, kdo se asi hodně vyzná, promluvil.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- a jací jsou francouzští buldočci? - nenadávejte mi, ve psech se nevyznám, ale tito buldočci se mi líbí. Nejhezčí je takovej béžovej s tmavým obličejem. A působí na mne mile a přátelsky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]