Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme doma 7kg zlatého retrívra a chtěli bychom se poradit jaké množství mu dávat granulí denně.
Přikládám fotku, zdá se mi, že je nějaký podviživený.
Děkuji

2x
Ten návod je hodně špatně čitelný, ale pokud jsem to z něj pochopila správně, měly by to být pro 7 kg štěně asi dva ty jejich odměrné šálky jako denní dávka, tedy nějakých necelých 1/4 kg (přesně 240 g). Taky bych mu přidala víc i jeden šálek, pokud je hubené.
Pokud je štěně podvyživené, zkuste mu přilepšit, co může a nemůže jíst, si přečtěte zde. Pokud na granulích neprospívá, zkuste mu prostě spíš vařit.
Nezapomeňte též na to ho pořádně vícefázově odčervit, příčinou hubenosti může být i začervení. Díky hormonálním změnám v těle feny se štěnda rodí už začervena, proto je potřeba je odčervovat. Jak na to, jsem psala tady.
doplněno 22.12.14 11:38:Napsala jsem vám dávku, nevím, jak to lépe říct. Jestli si nejste jistý jeho vzhledem, nemohu posoudit, když nevidím fotku, nechte si poradit od veterináře. Podle mne je poddávkovaný na 7 kg i podle těch tabulek na pytli, měl by mít min. 240 g.
doplněno 22.12.14 11:50:Oprava, podle pytle by to mělo být 205 g na 7 kg, překoukla jsem se, je to špatně k přečtení, ale jestli je hubený a dáváte mu 210 g, tak to nestačí. Jestli je opravdu hubený, to ať posoudí vet. Jak jsem psala, může to být i začervením, pokud je opravdu hubený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.