Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik krmit štěně?

Od: dastos odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

máme doma 7kg zlatého retrívra a chtěli bychom se poradit jaké množství mu dávat granulí denně.

Přikládám fotku, zdá se mi, že je nějaký podviživený.

Děkuji

Kolik krmit štěně?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Ten návod je hodně špatně čitelný, ale pokud jsem to z něj pochopila správně, měly by to být pro 7 kg štěně asi dva ty jejich odměrné šálky jako denní dávka, tedy nějakých necelých 1/4 kg (přesně 240 g). Taky bych mu přidala víc i jeden šálek, pokud je hubené.

Pokud je štěně podvyživené, zkuste mu přilepšit, co může a nemůže jíst, si přečtěte zde. Pokud na granulích neprospívá, zkuste mu prostě spíš vařit.

Nezapomeňte též na to ho pořádně vícefázově odčervit, příčinou hubenosti může být i začervení. Díky hormonálním změnám v těle feny se štěnda rodí už začervena, proto je potřeba je odčervovat. Jak na to, jsem psala tady.

doplněno 22.12.14 11:38:

Napsala jsem vám dávku, nevím, jak to lépe říct. Jestli si nejste jistý jeho vzhledem, nemohu posoudit, když nevidím fotku, nechte si poradit od veterináře. Podle mne je poddávkovaný na 7 kg i podle těch tabulek na pytli, měl by mít min. 240 g.

doplněno 22.12.14 11:50:

Oprava, podle pytle by to mělo být 205 g na 7 kg, překoukla jsem se, je to špatně k přečtení, ale jestli je hubený a dáváte mu 210 g, tak to nestačí. Jestli je opravdu hubený, to ať posoudí vet. Jak jsem psala, může to být i začervením, pokud je opravdu hubený.

jmhad*
hodnocení

0x

Kolik sežere - pokud je zdravotně v pořádku a má pohyb. Na rozdíl od lidí /některých/ zvířátko ví, kdy má dost.

dastos
hodnocení

Našemu malému psovi dáváme celkem za den 210g tohoto krmiva, váží 7kg. Je to dostačující? Pořád by jedl a mě se zdá že je už nějaký moc štíhlý.

Kdybych mu nasypal 1kg, sní vše, to přeci nemůžu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]