Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fenka čůrá na hadry

Od: angipe* odpovědí: 1 změna:

Máme doma dva Jorkšíráky 4 a 3 roky. Tedy přesněji pejska a fenku. Pejsek je poslušný, ale fenečka nám i přes marné shany o výchovu čůrá na všechno hadrové: do pelíšku, na dečku, na gauč, do postele, na koberec. (Bohužel jí to naučila chovatelka od které jsme si ji kupovali, učila jí čůrat na hadry) Koberce šly po nějaké době pryč a do ložnice a na gauč nesmejí. Nejhorší je, že pejsek se to od fenečky začíná učit a i když to nikdy předtím nedělal, tak teď začíná čůrat do pelíšku. Zkoušela jsem venčit co 3-4 hodiny i v noci, ale ráno sem stejně našla v pelíšku loužičku. Snažili jsme se vychovávat pozitivně odměnou, když se vyčůrala venku nebo doma na podušku, ale nefungovalo to. Tak jsme začali trestat za loužičky a taky bez úspěchu... Už jsem zoufalá. Narodilo se nám miminko a začíná to pro mě být dost velký problém. Prosím pomozte. Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

0x

Bohužel, je to poměrně těžko odstranitelný problém, který vyžaduje hodně času a pozornosti z vaší strany, kdy si fenu připnete na vodítko k pásku, aby nikam neodběhla a jakmile se bude chystat se vyprázdnit, vyběhnete s ní ven, kde ji budete ještě navíc po dvou, třech hodinách venčit. Nácvik najdete na videu pořadu Buď já nebo pes, který je na youtube. Je to díl o fence čínského naháče Tallulah.

Odstraňte též hadry a koberečky, pelech jí dejte plastový a snažte se jí víc věnovat. Pokud na to nemáte čas nebo se to nelepší, pak jí jedině najít nový domov přes inzerát s dobře udělanými fotkami. Ošetřete si však darování tak, abyste měla darovací smlouvu, aby se fena nedostala někam do množírny nebo při problémech s jejím zatouláním jste nemusela platit třeba útulek nebo následky dopravní nehody, které by způsobila, protože nebudete mít doklad, že není stále vaše.

doplněno 21.12.14 15:38:

Ještě doporučuji si nastudovat odpověď na podobný dotaz jednoho z našich nejlepších výcvikářů, Ivo Eichlera. Byť se zdá podle otázky, že to s vámi nesouvisí, druhou část jeho odpovědi můžete dobře využít i vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]