Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jed na hlodavce

Od: jponny odpovědí: 5 změna:

Potřeboval bych poradit. Dnes se mi někdo hodil na zahradu zelený pytlík TOPICIDA RATTICIDA?

Nevíte něco o tomto? Kde se dá koupit?

Jed na hlodavce

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, u nás se to zřejmě neprodává, přes Amazon nebo Ebay by to snad šlo, ale jsou tam omezení, resp. nedostupnost přípravku. Tak, asi zajet do ciziny. Zdravím!

P.S. Ale, stačí si koupit něco tuzemského - těm potkanům je jedno co sežerou.

doplněno 19.12.14 13:03:

Info je asi takové - někdo chtěl patrně otrávit Vašeho psa.

jponny
hodnocení

Já to kupovat nepotřebuji, dnes mi to pes donesl ze zahrady. Jen jsem chtěl vědět info o tomto jedu?

pb®
hodnocení

1x

To co máte na obrázku kupuji běžně pod názvem Ratimor.

doplněno 19.12.14 13:02:

Účinná látka bromadiolon, stejně jako u Ratimoru.

tarantel*
hodnocení

1x

Dobrý den. Pokud chtěl někdo otrávit Vašeho psa, poptejte se v obchodech ve Vašem okolí, zda něco takového prodávají. Ale nevím, zda budou ochotni sdělit, komu to v poslední době prodali, pokud jste na malém městě nebo na vesnici, tak možná ano. Nicméně stejně to asi tomu člověku nedokážete, bohužel.

doplněno 19.12.14 13:32:

Také je možné, že se Vašeho psa chtěli zbavit zloději, aby si připravili půdu pro akci. Na to pozor, nám se to již jednou stalo (pes přežil a pak jim natrhnul p*del) a sousedům v okolí také.

dejavu*
hodnocení

1x

Dobrý den,

podejte trestní oznámení na neznámého pachatele a informujte starostu obce, aby případ zveřejnil na městském webu jako varování.

Buď někoho ruší váš pes štěkotem a vytím, nebo to byl opravdu zloděj, který si chce udělat volnou cestu. Lidé by měli být varováni, možná těchto případů ve vašem okolí je víc, možná to ještě někomu leží na zahradě, ani o tom neví.

Je zvláštní, že je to v pytlíku a ne v nějakém buřtu, možná je to jen varování, prozatím. Psa na zahradu vypouštějte až po prohlédnutí terénu nebo s košíkem s dvojitým dnem, pouvažujte o výcviku, aby pes nic nežral, co nemá od vás nebo v misce (je to ale složitý a dlouhodobý výcvik, když to není trénováno od štěněte), ale moc toho s tím jinak neuděláte, to byste musel mít celý prostor obehnaný kamerovým systémem, abyste toho hajzla chytil. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]