Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepice vajíčka

Od: lanina* odpovědí: 9 změna:

dobrý den, prosím o radu.Slepice nám už dlouho snáší vajíčka jen v bláně,co s tím? Proč asi?

děkuji za odpověď Lanina /Ani Langerová./

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ju*
hodnocení

4x

Babička tomu říkavala že slepice plyne vajíčka, porucha tvorby skořápky, lečba - špalek, sekyrka, polévka. pokud máte víc slepic / asi nechováte jen jednu v kleci/ a začnou Vám vajíčka žrát už je to neodnaučíte a budou se pouštět do vajíček čerstvě snesených, což je škoda...

lidus*

A pak že jsem tu "Herodes" jen já, máte pravdu, špalek a polévka je ta nejlepší léčba.

ju*

ale alternativou pokud tu slepici mají opravdu rádi je návštěva veterináře, chtěl bych ale natočit jak se bude tvářit...i když dneska budou léčit i žížalu když jim to zaplatí...

dejavu*
hodnocení

2x

Dobrý den, roztloukáte jí dostatek skořápek? Tohle se děje, když má málo vápníku, ale též když má zánět vejcovodu, příčinou může být i stres. Taky se to děje na začátku a konci snášecího období, viz slepice.info/...

uska*
hodnocení

1x

Podle mne je stará, vynesená a nejte tuto slepici vyléčit. Druhé slepice vejce mohou rozbít, rozsednout, naučí se žrát syrová vejce a budete muset zabít všechny. Také je to neodnaučíte.

Při počtu slepic bych to neřešila, naráz zabila a koupila nové. Alespoň tyto staré mrchy nebudou terorizovat mladou dokoupenou drůbež.

lanina*
hodnocení

Souhlasím, ale to neznáte manžela , jeho slepičky a vyvraždit? Stejně k tomu nejspíš dojde. :))

lidus*

Pak je to jako u nás, slepice na chalupě jsou důvěrné přítelkyně mého muže, nejstarší má tipnu 6 let,¨nejmladší 15 měsíců. Na polívku?, nikdy, u nás má po smrti každá slepička svůj hrob vystlaný krušpánkem. Podle mě je můj muž tak trošku blázen ale je to jeho dědictví¨ a tak se do toho nepletu.

kralikar*
hodnocení

0x

Zdravím. Slípky mají pravděpodobně málo vápníku , buď přidat podrcené skořápky od vajíček nebo přidávejte vápenný grit , někam zvlášť do misky , ony si vezmou jak budou potřebovat. Samozřejmě neuškodí občas nějakou bílkovinu jako je vařené maso , nebo vařené kosti se zbytky masa na oklování či si zakupte drtič kostí a drťte jim i kosti. Všechno to pro ně bude prospěšné a zároveň se i přes zimní měsíce zabaví.

lanina*
hodnocení

Ahoj všem, myslím, že skořápek a váníku mají dost, zkusí ještě ty rozdrcené kosti a jinak podle dalsš rady, až zjistíme která to je /jsou jen čtyři/, ale nedaří se nám na to přijít která. tak to bude ta sekera nůž a špalek :)) Lanina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]