Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvyknout kočku na nový domov?

Od: tomibender* odpovědí: 6 změna:
Ahoj,
V pondělí po práci jsem našel kočku v motoru. Byla chudinka vyplasena, ale neutekla, nechala se vzit do ruky, pohladit. Na krku měla obojek proti blechám, ale nejspíše byla tyrana, na krku má popáleniny od cigaret...vet říkal, že se to zahojí, ale šrámy na dusi asi zůstanou. Přivezl jsem ji domu, začala se tulit, byla vděčna za jídlo. Šla si na pisek, prohlédla byt, no a od te doby na sebe nenechá sáhnout. Stačí, když se k ni člověk jen přiblíží a začne vrcet a sycet jak malý tygr. Nevím, co s tim. Myslíte, že si zvykne? Když uvidí, že ji nic nedělam. Jak dlouho to tak trvá? Mám tomu nechat volný průběh?
doplněno 18.12.14 15:55: Kouřit nekourime, už jsem vyvesil po okoli plakáty, ale zatim se nikdo neozval. Az se necha tak ji vyfotím. Pred chvíli přišla už sama, sice jen na chvilku, ale je to pokrok.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

3x

Kočky jsou v tomhle opravdu zvláštní, jako by si chtěly myslet, že to ony si vybraly místo, kde bydlet a páníčky, a ne že jsou to donesení mazlíci... Zkuste si jí pár dnů nevšímat, ona až bude chtít, tak příjde sama.. My máme 3 podobné přištěhovalce.. :)

dejavu*
hodnocení

3x

Ona přijde, nebojte, chce to čas a nechat ji být, jen na ni mluvit. :) Pokud byste měl její fotku, mohu se podívat, jestli ji neshání její majitel. Popáleniny nemusí být od cigarety a nemusel jí je způsobit majitel. Podle zákona jste povinen hlásit její nález, i když ji nikdo shánět patrně nebude. Bohužel, koček v motoru v zimě přibývá, ohřívají se tam a mohou tak nejen přijít k vážnému úrazu, ale též se ocitnout mnoho km od domova.

wanesa*
hodnocení

2x

A nekouříte?Nebo někdo z rodiny?Třeba jí to připomíná to pálení cigaretou,nebo něco v bytě,nějaká vůně...Chce to čas,ona si časem zvykne a bude to ta nejvděčnější kočička..Moooc Vám držím palce!

jezibella
hodnocení

1x

Starám se o opuštěné kočky už 20 let, 15 let jsem vedla kočičí útulek. Pamatuji mnoho případů, kdy nálezce přinesl kočku do útulku a ta byla při příjmu kontaktní i mazlivá, a po pár hodinách/do rána z ní byla syčící a bránící se bestie, které jste se nemohl dotknout. Ale nezoufejte, jestliže v té první chvíli svým chováním ukázala, že je zvyklá na lidskou přítomnost, určitě jí otrne, jenom doba než k tomu dojde je velice individuální. Pár dní, ale i týdnů. Do ničeho jí nenuťte, nevnucujte se jí, t.j. nepřibližujte se k ní, pokud to není nutné na takovou vzdálenost, kdy už začíná prskat, mluvte na ní klidným hlasem. Pokud přijde sama, musí cítit, že má možnost uniknout, hlaďte ji radši jenom rukou, ale buďto vůbec nezvedejte nebo při prvním náznaku odporu hned pusťte. Ono ji to dřív nebo později dojde, že kdyby jste ji chtěl sníst, už by jste tak dávno učinil -:) Držím vám palce, jste moc hodný, že jste se nalezené kočky ujal a nenechal ji svému osudu. Kéž by takových bylo víc!

honzacz*
hodnocení

0x

Kočka si buď zvykne, nebo ne. Důležité je nepokoušet se o "skamarádění" násilím, prostě kočku nechat, nedělat nic, na co reaguje podrážděně a čekat až se sama rozhodně, že bude kamarád. :)

tarantel*
hodnocení

0x

Kočka pozná, kdo je dobrý člověk a oblíbí si Vás, chce to čas. Můžete jí pomoci kočičími antidepresivy, např. od Alavisu, nebo zkusit difuzér Feliway - dává se do zásuvky a obsahuje kočičí feromony, díky kterým se kočka cítí v bezpečí. Držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]