Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím o názor. Předevčírem se odstěhovala synova slečna, která u nás bydlela půl roku. V červenci, když se k nám přistěhovala, přinesla si kotě, které u ní v práci kolegyně někde našli opuštěné na statku. Synova slečna nechala kotě u veterináře odčervit, a to byla první a poslední péče o ně. Za celého půl roku koupila granule jednou, stelivo dvakrát, kočičí záchod nevyčistila nikdy. Celou dobu jsem se o kočičku starala já. Nyní se se synem rozešli a slečna si chce kočku odnést. Já k ní, pochopitelně, přilnula. Syn mi řekl, ať se připravím na to, že si slečna kočku odveze, že mi obstará jiné zvíře... Nicméně mě se nechce jen tak kočku slečně nechat, celou dobu se o ní nestarala, nemluvě o tom, že číča je už u nás zvyklá, bydlíme v klidné čtvrti, chodí i venku, vrátí se vždy, když jí volám. Co vy na to?
Je to o domluvě. Zkuste to s ní po dobrém vyřídit, jinak si kočku odveze a kdo ví, jak dopadne. Kočka je fixovaná na prostředí, už jen proto by jí u vás bylo lépe.
Jestli s ní nebude řeč, nevyčítejte jí nepéči o kočku, to by se jen zatvrdila, ale řekněte jí, že kočku máte moc ráda a kdyby se stalo něco, že se o kočku nebude moci starat, aby neváhala vám ji přinést, že ať se mezi ní a synem stalo cokoliv, že vás dvou se to netýká a o kočku se postaráte, že ji máte moc ráda.
Ona patrně odfrní i s kočkou, ale až jí nevyčistí párkát budku a kočka jí to tam podělá, nebo jí ze vzteku někde načůrá, tak vám ji možná vrátí sama, pokud se rozejdete v dobrém.
Je i možné, že kočka přijde domů k vám sama.
Je to dilemma, jestli dát přednost lidskému právu, nebo zachránit zvíře, a pokud člověk k týrání zvířat není lhostejný, leckdy se pohybuje za hranicí zákona. Některým lidem zvíře do ruky prostě nepatří, a ačkoliv to chápou všichni, kterým týrané zvíře není jedno, majitel si to nehodlá připustit.
Pamatuji na psa, kterého celá vesnice kamenovala, protože všude otravoval a lezl jim za fenami na zahrady. Majitel byl notorik, bydlel v kravíně, pes žral igelity ze smetiště, byl vychrtlý jako smrt, ale on ho odmítl vydat. Psa jsem na své riziko odvezla a našla mu nový domov. Má se skvěle a to mne hřeje. Nebo jiného, kterého majitel nekrmil a nestaral se o něj, kdy pes byl nějakou dobu u mne a pak ho chtěl vrátit. Stačilo přijít před plot večer a tiše zapískat. Ten skok psa přes plot nikdy nezapomenu.
Asi víte, kam tím mířím. Když budete vědět, kde dívka bydlí, možná stačí večer tiše na kočku v okolí zavolat.
Limoško, i když Vás to pochopitelně mrzí, já bych jí kočku nechala. Přinesla si ji, je tedy její. To, že jste převzala péči a starost o cizí kotě Vy, ještě neznamená, že je Vaše. Nekažte si dny handrkováním a i když na kočce lpíte, dejte jí tomu, kdo si jí k vám přinesl. Já to alespoň takto vidím. I když je mi Vás moc líto a té číči také...
Sestry expřítel, který bydlel s námi, si také pořídil dvě kočky, o které se starali všichni kromě něj. Když se odstěhoval, také si kočky odvezl, i když jsem nabízela, že si je nechám. S ním skončily bůhvíjak a dodnes si to vyčítám, že jsem o ně nebojovala více. Takže za mě, bych o kočičku bojovala.
Pokud Vám na kočce záleží a máte ji ráda, nedávejte ji synově ex ani na "zkoušku". Bude to pro ni velké trauma. Nikdy nevíte, jestli by Vám ji přinesla zpátky nebo by skončila na ulici nebo v útulku, kde přes veškerou snahu a péči není kočkám pobyt vůbec příjemný a pokud není atraktivně zbarvená, na nový domov si počká v poměru k délce kočičího života hodně dlouho. Vím, o čem mluvím, 15 let jsem vedla kočičí útulek. Může se stát, že už se nikdy nedovíte, co se s kočkou stalo. Kdyby u Vás slečna nechala paraple, je to jiná, není problém vrátit ho. Ale kočka je živý tvor, cítí bolest i strach, má Vás ráda. A jestliže ji má ráda i dotyčná slečna, nechá ji u vás, protože to je pro kočku nejlepší. Útulky jsou plné, může si zítra pořídit 50 jiných.
Když se slečna o kočku nestarala,tak ted spíš dělá naschvál a na kočce jí nejspíš nezáleží.Možná kdyby jste změnila taktiku a řekla jí,že aspon už nebudete muset pořád čistit wc,že to není vůbec příjemná práce a že chcete vidět,jak jí to bude bavit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.