Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám asi 4 měsíce zakrslého králíka - samičku. Od začátku byla plachá, ale pomalu se začala zlepšovat a mazlit se. Zničehonic .. opravdu zničehonic začala byt adresivní, nemůžu ji ani vyčistit klec..Pohladit, nic.. Když vyleze z klece, všude možně jen ne ke mě. Na paplsek dojde, ale s tím že hned zdrhne. Jednou jsem toho měla dost a prostě jsem si ji odchytla a pochovala ji... ani se nehla dokonce na mě zaspala. Ale jakmile sepohnu, využije toho a uteče mi.. Nevim, co s tím.. nikdy neměla důvod se něčeho bát. Už to trvá 2 týdny. Nechala jsem ji asi 3 dny v kleci samotnout, ani jsem si ji nevšimla..ale nevim jestli dělám dobře.
To, že ji necháváš samotnou, nemluvíš s ní, to ji jen utvrzuje v tom, že jsi nepřítel a že se bez tebe může obejít. Kája, králíček naších kluků má většinou otevřenou klec, která je hodně veliká a hopká si po bytě. Do klece vždycky spěchá, aby se vyčural a vykakal, jinam se nevyprázdní, jen na svoje wecko. Nikdy k nikomu nejde. Občas se nechá pohladit. Nejvíce má rád dědu, který ho umí namasírovat. Ale na zemi. Nemá rád, když ho někdo zvedá a bere do náručí. Vždycky se brání. Po bytě mají srandovní věci, kterými naši blokují přístup ke káblům a šňůrám. Takhle už vyzkratoval tiskárnu, protože se protlačil překážkou a káblík překousal. Dostal pecku, ale nic se nepoučil. Králíci jsou prostě takoví!
Skoro většina králíků se nerado chová. Jsou tací, kteří se nechají pochovat, ale při první příležitosti možnosti útěku toho využijí. Jiní se ani nenechají vzít do ruky. Dej ji ještě čas, moje králičanda mě třeba po 3 letech začala z ničeho nic kousat, když jsem ji strčila ruku do klece a nikdy předtím to neudělala, ale po čase ji to zase přešlo. Oni všeobecně nemají rádi, když jim narušujeme jejich teritorium (klec), takže často útočí a vrčí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.