Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, již dlouhé roky kupuju našim kočkam maso v plechovce Kitekat, docela dobře ho baštily, až do doby kdy jsem asi před 2měsíci koupila konzervy na kterých bylo napsáno nová receptura.Od té doby si to mám baštit sama. Čuchnou k tomu a jdou koukat na lednici jestli vypadne něco lepšího. Chci se proto zeptat jestli má někdo z Vás chovatelů podobnou zkušenost, nebo jestli mám kočky zmlsané.Vím, že kočka je na jídlo prevít, že nemá ráda moc velké změny.Už jsem zkoušela i přimíchat jiné maso, ale stejně to nežerou.Docela by mě zajímalo co do toho výrobce přidává, že změnil recept. Vždyť přece kuřecí by mělo být pořád kuřecí. Díky za každou odpověď. Alik
mám koupen mix - každý den jednu plechovku od jiného prodejce.. kitekat, tesco, kaufland, penny - podle akční ceny. Každý den dostane jinou dávku a nestihne si zvyknout.. Někdy to sežere za minutku, někdy u toho je dýl, ale sežere...
Je možné, že nová receptura má jinačí chuť - "lepší" - kterou si rozmlsaná kočka nechce ani ochutnat... vyhládne jí, začne... za dva-tři dny...
Opravdu Vám přijde vhodné krmit masožravce ochuceným obilím? Vyzkoušejte konzervy Smilla, nebo Animonda Carny. Něco, co obsahuje maso a je to pro Vaši kočku zdravé. Koukejte se na složení, maso musí být na prvním místě, jinak se jedná o šunt.
doplněno 13.12.14 14:03:Rozhodně se vyplatí si připlatit. Ona taková ledvinová dieta, nebo dialýza, pak není levná záležitost. To co člověk ušetří na krmení, pak nacpe do léčby. Značky, které jsem uvedla, nepatří k těm nejdražším a dovolit si to pro jednu kočku podle mě může každý
Ne není rozdíl ve výživových nárocích koček šlechtěných a koček od popelnic (mám doma mix britek a obyč koček), rozdíl je jen v tom, že toulavým kočkám asi nikdo kupovat dražší žrádlo nebude.
Pamatuji na knížku jednoho veterináře, který právě testoval mj. i vybíravost koček na žrádlo s tím, jestli se zlomí a vyhládne jim. Razil teorii, že problém je v majitelích, že vyměknou a kočku rozmazlí výměnou. Měl tam kocoura, který neměl přísun jiné potravy a sedmý den jeho protestní hladovky nad jídlem, které odmítal, se doktor zlomil a dal mu něco jiného.
S Kitekatem nemám dobrou zkušenost, kočka po něm měla trávicí problémy a vetka mi ho důrazně nedoporučila. Zkuste raději něco jiného a zakoupeným Kitkatem nakrmte třeba pouliční toulavky.
Na supermlsné kočky mi zabrala vanička Sheba nebo paštička Gurmet od Gimbornu.
Přímo na vaši otázku vám neodpovím, ale chovatelé by se měli informovat na serióznějších serverech chovatelů či přímo veterinářů, čím krmit svá zvířata. Konkrétně Kitekat a jemu podobné krmení prodávané především v marketech je pro kočky (psy) doslova hrob. Po několika letech konzumace této na soli, dochucovadla, oleje, obiloviny a podobné šmakulády bohaté potravy začnou potíže s trávením, ledvinami, játry...zvířata umírají dříve, než by musela a hlavně péče o jejich zdravotní stav stojí velké peníze. Vaše veterinářka vám dala asi dost silný impuls k přemýšlení.
Jo, kdyby to bylo jen novou recepturou. Naše držtička občas odmítá i nově otevřenou konzervu, ani to nemusí být nová receptura. Ale je fakt, že když jí to tam stojí celý den, tak si odpoledne dá - jen jí to v létě dáváme do ledničky, aby se to nezkazilo. Taky žere jen Kitekat kuřecí. A mléko, vodu vůbec ne-e.
V některých obchodech nebo u veterináře lze získat vzorky žrádla, nebo zkuste nakoupit různá menší balení, jestli nebudou žrát něco jiného. Co vím, tak jsme párkrát uspěly (vždy jen dočasně) s konzervou Luisa, ale to je snad ještě větší sajrajt.
Teď mě napadá, konzerva číče občas jede líp, když jí to ohřeju víc než jen na vlažno, prostě aby to bylo opravdu teplé - vykoušel jste?
K těmto konzervám Kitekat (800 g) s novou recepturou naše domácí kočky ani nečichnou (zatímco původní recept žraly) , krmím jimi jenom kočky popelnicové, které to sice žerou, ale mnohem raději si dají nějakou 400g konzervu (kupuju taky levnější značky).
Nevím, co do Kitekatu teď přidávají, ale ani mně to nějak vábně nevoní, a žádná zvláštní "láce" to není ani ve slevě. Když to tak spočítám, tak mi stejně, nebo levněji vyjdou nějaké značky za 11.90 kč. Kočkám konzervy míchám, nedávám jim jenom jeden druh.
No, ale, krmím-li jenom domácí kočky, raději bych si připlatila na kvalitnější krmení. Moje kočky žerou různé kapsičky a jeden můj kocour nechce nic jiného, než mističky Paté Adult (100 g) za 6.90 kč z Kauflandu (možná to taky není nic moc, ale chutná mu to).
doplněno 13.12.14 16:11:- asi bude taky rozdíl mezi šlechtěnými plemeny a běžnými číčami. Já mám jenom kočky od popelnic a ty zatím žádné výživové potíže nemají, Žerou taky hlavně granule (Friskies), ale i konzervy a kapsičky. Každý den jim dávám syrové libové vepřové maso. My sami maso už nejíme.
Moji mladí převedli kočky z kapsiček a konzerv, po velkém ledvinovém záchvatu a následnému užívání lidských léků na ledviny, pouze na granulky. Do misky trošička z kapsičky i se šťávou, kápnout horkou vodu, nasypat granulky a zamíchat. Nejdříve neechávali kapku rozmočit. Po týdnu kapsičky ubrali a teď jsou 4 kastrovaní kocouři pouze na velmi kvalitních granulkách. Ale Simonek jí lidské prášky na ledviny stále.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.