Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu co dělat, jestliže soused má psa (psy), který je celý den a celou noc venku na dvoře a neustále štěkají a štěkají. V noci je to obzvlášť otřesné - vydrží štěkat nepřetržitě několik hodin, pak na pár hodin přestanou a jedou znovu. Jsme celá rodina nejen nevyspalá, ale dostáváme už "alergii" na psy, byť sami jednoho vlastníme. Snažili jsme se se sousedem promluvit, ale je to marné, na naše intervence odpovídá pouze "je to pes, tak štěká". Syn bývá častěji doma i během dne, protože studuje a učí se na zkoušky a tak má z toho neustálého štěkotu nervy na pochodu a k tomu se ještě ze stejného důvodu nevyspí.
Děkuji za jakoukoliv radu.
Eliška
Strašné, co si to dovolujete, že vám to vadí? Vždyť: "kdo nemá rád psy(kočky), nemá rád lidi!"... Omlouvám se za moji jízlivot, ale nejde to jinak, protože v této zvrácené době má zvíže větší práva, než člověk. Rád bych vám dobře poradil, ale pokud nepomůže ten antištěk, tak není legální řešení a nelegální řešení se nesmí publikovat.
doplněno 09.12.14 17:03:/martinaa/ se pustila na tenký led, ale to jsem měl na mysli
Bruk, zvířata miluju. Ale měsíce žít vedle neustále štěkajících psů, to musí být strašně na palici. Nevím, jaké to je, a nikdy to zažít nechci. U přítele potvora od vedle vyje taky, ale "jen"přes den, i když pravidelně sobota-neděle od 13 do 17h - a už tam mi tečou nervy, a to ji slyším jen pár hodin o víkendu.
doplněno 09.12.14 17:25:Bohužel jste to neslyšel, to není štěkání pa na vetřelce, které je normální. To je naříkavé štěko-vytí, nepřetržitě a třeba tři čtyři hodiny za sebou. Ono když makáte i víkendy, svátky, ve dne a často večer a v noci, tak pár hodin klidu oceníte.
doplněno 09.12.14 17:29:Ještě doplním
martinaa@ Víte já si taky nepřipadám jako nepřítel zvířat, ale je to o nezodpovědnosti lidí. Mnoho lidí si pořídí a chová v nevhodných podmínkách ledajaké zvíře a nejsou schopni si připustit, že je něco špatně. Právě, že jsme doma měli menší hospodářství, tak vím, že zvíře má nějaké přirozené potřeby a pokud je nejsem schopen splnit, tak si to zvíře nepořídím.
Já Vám věřím, že je to nepříjemné, ale psi prostě méně či více štěkají! Noční klid ani hlukové limity s tím nezmůžou vůbec nic, policie taktéž. To bych pak mohl žalovat každého řidiče, který mi v noci projede kolem baráku...ruší mě to. Buď se s tím člověk smíří nebo musí bydlet na samotě. Myslím, že na venkově je tohle vcelku normální.
Je to nepříjemné, kdyš je štekout neustále, je to vina pana. Ten kto tvrdí že je to přirozené, je na omyle.Je rozdíl kdys nekto chodí do práce a jeste má k tomu skousky.je to na palicu a do toho štekotu se má problem vyspat. ti psy jsou zavreny v male orádce a tem psum už asi preskocilo. Jsou to lidi, který do práce nechodí a je im jedno co na to okolí. Doufám, že brzy vypadnu.
Jo to je tezko , v panelaku rve dite , lidi se hadaji , decka skacou a dupou. Na baraku , mame sousedy co sekaji , stipou drevo , rezou drevo , pes steka , topi kočkama a vyjetym olejem... vsude je neco a boj je strasne tezky. Zkusit to muzete v nocnich hodinach pres policii , ale bude to tezky boj a nikdo nevi jak to dopadne... Chcete- li klid je treba se odstehovat na samotu u lesa , kde nic okolo vas nebude. Pravda je tezka , ale je to tak.
V bytovkách dupou a řvou děti, štěkají psi, vrtají vrtačky, řve hudba, důchodci ťukají holí, mladí pořádají mejdany... V barácích se pálí listí, seká tráva, řeže motorovka, cirkulárka a křovinořezy, kokrhají kohouti, bečí ovce, v našem případě koně souseda trhají plot, no a štěkají psi. Člověk musí bydlet na samotě, pokud chce mít klid. Dost pomáhají kvalitní okna (máme a neslyšíme skoro nic) a špunty do uší (při učení). Na nás také nadává soused na chatě, že když jde někdo kolem, tak pes štěká. No jim tam zase imrvere řve dítě. Ve společenství lidí je prostě stále nějaký hluk. Proto dnes tolik lidí bere prášky na nervy.
Dobrý den,
všem moc děkuji za odpověď a za rady. Včera manžel promluvil znovu s majitelem těch nešťastných psů a když jsme šli spát byl naprostý klid, tak i celou noc i ráno, když jsme vstávali. Neuvěřitelně jsme se vyspali, psi byli pravděpodobně zavření doma.
Ještě bych ráda podotkla k e-mailům píšícím o obecném hluku: bydlíme sice na venkově, ale velmi blízko u Prahy. Náš dům je situován u hlavní silnice u náměstí, kde je velmi rušno. Kolem nám neustále projíždějí nejen auta, ale i nákladní vozy a těžká technika, jiný soused chová husy, které neustále "řvou", okolo nás je spousta jiných psů, jak vy píšete používání sekaček, pil na dřevo, startující a přistávající letadla - všechno dělá ohromný hluk v blízkosti našeho domu - na toto vše jsme si "zvykli". Celý den sedím v kanceláři, kde mi pod okny jezdí tramvaje, naproti přes ulici je ohromná stavba - takže těžká technika, všechno člověk ustojí. Ale toto je prostě jiné. Několikahodinové štěkání je asi jako když Vás někdo postaví pod okap a nechá Vám kapat vodu na hlavu - z toho se člověk asi také brzy zblázní. A stěhovat se na samotu? Proč já, proč ne člověk s těmi psi - možná i jim by tam bylo lépe, než uprostřed civilizace.
Přeji všem krásný a pohodový den.
Eliška
Okamžitě bych šel sousedovi poděkovat a donesl mu dárek, s tím, že ho celá rodina miluje a po dlouhé době se v klidu vyspala, buď pro něj nebo pro pejsky, asi je někam zavřel nebo je vzal domů, pes takhle vyvádí když teskní a touží po společnosti. Tak ať se daří...
Gratuluji k tomu, že sousedi přicházejí k rozumu. Já chápu, že člověka jistý zvuk dokáže iritovat, i když na ostatní hluk si zvykne. Já to takhle měla s tím dětským pláčem, jsem z něj prostě na nervy a kdysi jsme bydleli v bytě, kde mezi námi a sousedy byla tenká stěna a dítě řvalo v jednom kuse.Byla jsem zralá na to pověsit se na lustru. Jenže na to by mi asi nikdo neporadil otrávenou návnadu. Oni ti psi jsou defakto chudáci. Tak ať se daří a přeji více klidných nocí.
Řvalo jak dlouho? Dva roky, než z toho vyrostlo?
Představte si, že Vám vedle domu denodenně štěká pes, ve dne, v noci, 9 let.
doplněno 10.12.14 16:32:Ok, vybrala jste si z toho, co se hodilo a zasazujete úplně jinam, ale to je fuk. Chtěla jsem se rozepsat, že také bydlím a pracuji v hluku, skorotchán má práce dvě, v noci, svátky, soboty, neděle... nemá to smysl. Zase si z odpovědi vyberete, co se hodí, a dosadíte si podle svého.
Kdo něco nezažil, těžko může hodnotit a kritizovat - a řezání dřeva je proti tomu fakt čajíček.
doplněno 10.12.14 16:55:Pozor na jazyk, vážená.
doplněno 10.12.14 17:53:Protože ráda vkládáte ostatním do pusy něco, co neřekli, a předěláváte si výroky jiných k obrazu svému. A to docela často, jak jsme si všimli.
Nemám se za co stydět, to totiž pochopí jen člověk, který to skutečně zažil a už neví, kudy kam. Nemluvím o hodinovém štěkání jorkšíra někde v paneláku. Naštěstí to tady dopadlo dobře - příště se chudák člověk může klidně zbláznit nebo odstěhovat, to je taky pravda.
Pěkný den přeji.
Nevím, jak dlouho řvalo. Já jsem to vydržela rok a odstěhovala jsem se. Jinak 10 let jsem žila na náměstí, kde celé noci vyřvávali opilci, kteří se vyřítili ve dvě ráno z místních barů. Také jsem občas měla myšlenky na vraždu. Tchánův pes tady vyje a štěká také skoro permanentně, a ještě pár let bude. K tomu je agresivní a nevyzpytatelný. Sousedovi koně neustále ničí plot a když se dostanou do zahrady, to máte vidět tu spoušť (také otrávit?). V baráku, kde jsme bydleli poté, co jsme to vzdali s opilci na náměstí a se řvoucím dítětem, se zas jeden byt za druhým rekonstruoval a to byl rachot, soboty, neděle, neexistoval klid. Taktéž ani sousedy jsem neotrávila. A to jsem se potřebovala učit na státnice. Zadavatelce se to snad naštěstí podaří vyřešit. Klid je dnes hrozně vzácná věc.
doplněno 10.12.14 16:48:Vždycky mě zajímalo, odkud se rekrutují lidé, kteří okolo sebe rozhazují otrávené návnady. Tak teď už to chápu, díky za rozšíření obzorů.
doplněno 10.12.14 17:46:A proč? Navrhovala jste to jako řešení, tak se za to snad nestydíte.
doplněno 10.12.14 18:04: Cituji: .Pak pomůže jedině klobáska hozená přes plot. I když chudák pes a blba majitele nemůžeCož je mimochodem navádění k trestnému činu, což je také trestným činem. Tak kdo si tu má dávat pozor na to, co píše? Já jsem napsala vlastní zkušenosti s otravným hlukem, které se otrávenou klobáskou vážně řešit nedají. Jen proto, že je to pes, a dá se to z pohledu některých lidí "snadno vyřešit", tak navrhujete toto řešení. Což je jednak buranské, a druhak pěkně blbé (každá akce vyvolává reakci). Navíc můj původní příspěvek nebyl vůbec adresován Vám, ale obecně. To, že si ho berete osobně, není můj problém.
Občas přespím u sestry na vesnici,má 2 psy,ale na noc jsou v domě,tak neštěkají,ale o půl 4 začnou kokrhat kohouti a to né jenon její ale i sousedů a po 5 hod. mečet kozy a sousedovic ovce,protože chtějí pustit na pastvu a je po spánku-hold,vesnice. :--))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.