Nejste přihlášen/a.
Blíží se Silvestrovské hlučné období a já jsem konečně získala název kapiček na zklidnění. Známá říkala že na zklidnění při petardách fungují. Jiná je kape malé psině, která demoluje byt, na separační úzkost, ne celou pipetku a ne za krk, ale pár kapek na hlavičku Znáte je? Ověřil si kdokoliv, že je to pravda? Že fungují? dogsandcats.cz/... Prosím, napište. Já mám štěstí, že se Dorka petard nebojí a ani nevyvádí, když nejsem doma. Ale je hodně pejsků, kteří všechno prožívají a pomoc přivítají.
dogsandcats.cz/... a něco z toho?
Kazdorocne jsme do psa na silvestra okolo 18 hodiny nalili deci sampusu a ten cely silvestr prospal - spise prochrapal. Zadne deprese, ani tik v oku z toho nemel. Nedemonizujte to tolik.
Samozrejme, podle velikosti. Mensimu voriskovi staci par hltu a spi, jako zabity, nase zlata retrivrice bez problemu vypije tri plzne a mota se po nich stejne, jako ja
Bohužel mi v Brně u přehrady nemáme jen Silvestr ale ještě v květnu soutěžní ohňostroje, všechna zvěř v okolí vyšiluje, některé ptactvo opustí hnízda a už se do nich nevrátí, kdo může ten odjede na chalupu. Jezevčík Denisek ten zalezl pod peřinu, šeltie Niček ten vyžadoval, že jsme spolu šli na WC a tam ten největší kravál přečkali. Naši psi ohňostroje rádi neměli ale kamarád co je ředitel psího útulku říká, že vůbec není pravda, že by dík ohńostrojům byl nějaký extra velký nárust uprchlíků.
Nemůžu to najít, někde tady byla diskuze o tom, že pes ze samoty dělá virvál. Úzkost ze separace. Na to jsou ty kapky ideální. Tenkrát jsem název kapiček nemohla najít.
doplněno 09.12.14 17:48: poradte.cz/... Našla jsem to
Tak to je bezvadné, že něco podobného existuje pro zvířata. Protože silvestrovské veselí je hrozné. U nás jsou petardy už od rána, co jsem měla psy, tak jeden celý silvestr proštěkal, ten druhý zase lítal celý den po celém bytě a třásl se strachy. Nejraději byl zalezlý v koupelně na vaně. Anebo v náručí. No a tento nejnovější přírůstek - to se teprve uvidí. Ale možná, že do zásoby by stálo za to kapičky koupit. Díky za doporučení
Známí dávali svému velkému psovi na Silvestra půl tabletky Rohypnolu. Malému pejskovi bych dala ještě méně, tak čtvrtku. Když byl Rex ospalý, dovedli ho do koupelny a dali mu tam pelíšek. Tak všechny ty strašné rachejtle prospal.
Taky se mi to nelíbí. Když je jeden organizovaný a krásný ohňostroj, člověk se rád podívá. Ale když výrostci tím třískají kolik dní /už teď/ a ani to pořádně neumějí, nic není vidět, jen rány a smrad, také se mi to nelíbí. Jaga.
Pro zajímavost: když jsme jezdili na jih Itálie, vždycky koncem června tam pořádali ohromnou náboženskou slavnost sv. Madony. Průvody kněžích, ověnčené sochy, různé spolky, hudby, balkóny domů vyzdobené ohromnými krajkovými přehozy. V pravé poledne byl veliký ohňostroj na pláži. Proč právě v poledne a ne v noci, nevím. Vidět nebylo nic, jen ohromný rachot a čmoudy. Slunce pražilo a po barevných efektech ani památky. Jen pláž zůstala pak plná těch ohořelých zbytků po rachejtlích. A žádný z věřících se neobtěžoval to uklidit.
Proto, když se něco nevyvede a za houby to stojí, říkáme: to je stejně platné, jako polední ohňostroj v Rodi Garganicu! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.