Nejste přihlášen/a.
Zdravím, už dva dny slyšíme po bytě takové divné zvuky jakoby od cvrčka apod.. dneska po bytě lezl tento hnus.. vypadá to trochu jako RUS DOMACI, ale přijde mi že má trochu jinou hlavu.. bydlíme v panelaku a musela by se udělat derazitace.. byt máme čistý
Myslím, že je to krmný cvrček, tedy cvrček, kterým někdo krmí hady či ještěrky. Nemáte tam souseda teraristu? Cvrčci se pak rozlezou podél potrubí i do jiných bytů, když jim utečou. Deratizaci bych zatím nedělala, většinou je to ojedinělý kus.
Myslím, že panikaříte zbytečně, to byste nemohla vůbec do přírody. Schovejte si paniku, až najdete blechy nebo štěnice, tohle je úplně v pohodě.
Vidíte, já bych čekala od vás krom poděkování rádcům za pomoc též radost, že nemáte v bytě rusy, šváby a jinou obtížnou havěť, místo toho lamentování a otřásání se odporem. Měla jsem radost, že vám mohu říct dobrou zprávu a tahle nepřiměřená reakce mne trochu otrávila.
Cvrček k vám kdykoliv v letních měsících může zaskočit do bytu, není to žádná hrůza, též ploštice, moucha aj.
Klídek, je to neškodný cvrček a deratizace fakt potřeba nebude. Krmila jsem s nimi roky, hodně jich uteklo, jsou to strašně rychlý mršky, a jednou se mi vysypala celá litrová přepravka, kde bylo asi tak 800 cvčků. Chvilku jsme se nevyspali, chvilku jsme měli koncert první třídy, ale nakonec stejně vychcípali.
Hmyzožraví hadi sice existují, ale je docela vzácnost na ně narazit, takže se spíš poptej, kdo kde v okolí chová různé ještěrky, agamy, gekončíky apod.
Cvrček domácí. Ta deratizace bude asi nutná
Biologie[editovat | editovat zdroj]
Pro svůj život preferuje místa s teplotou nad 28 °C a vysokou vlhkostí vzduchu. Proto bývá velice hojný v pekárnách, lázních nebo v teplých sklepech domů. Nejraději přebývá v místnosti s potravinami. Tento cvrček může infikovat svoji potravu, tím přenáší choroby například: salmonelu, roztoče a bakterie. Cvrček je plachý živočich, který bývá většinou dobře ukryt na nějakém nedostupném místě. Jde o typického všežravce, který dokáže pozřít téměř vše stravitelné. Chová se také v zoologických zahradách, kde se stává oblíbenou potravou hmyzožravých živočichů. Ten koho cvrček obtěžuje v domácnosti má možnost dezinsekce (zničení) například chemickými přípravky nebo dezinsekční firmou. Místnost, ve které se chová cvrček domácí, se nazývá cvrčkárna.
doplněno 06.12.14 20:42:Dejavu,buďte v klidu. To je naprosto normální...Někteří lidé neumí pozdravit,další odpovědět na ten pozdrav,jiní zase neumějí poděkovat za radu či pomoc...Vítejte v 21.století
no, podle té druhé fotky by to opravdu mohl být cvrček... rus vypadá jinak... protože se cvrčky krmí různá chovaná zvířata, mohl někomu utéct a zabydlet se u vás... koukněte tady - biolib.cz/...
tak podle fotek to opravdu bude ten cvrček domácí.. no je to hnus zítra se zeptam sousedů, jestli nechovají nějakou havěť
Neplašte se zbytečně. Pokud se objeví další cvrček, ano je to pro vás neškodný cvrček domácí, kupte si Biolit na lezoucí hmyz a nastříkejte ho tam, kde by se mohl zdržovat. Najdete ho bezpečně podle cvrkání. Také mi utekli v paneláku, mám s tím zkušenost. Kromě cvrkání, ve kterém se usíná stejně příjemně jako na rozkvetlé louce, vám nijak nemůžou vadit. No a jestli opravdu máte panickou hrůzu ze všeho co má víc než čtyři nohy, poproste o pomoc souseda. Opravdu nemusíte mít žádné obavy. A žádné hmyzožravé potvory si domů nepouštějte, budete je pak těžko chytat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.