Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám štěně zlaťáka 3 měsíce starého a pořád mě kouše ruce, trhá nohavice, štěká na lidi, nedaří se mi jej zkrotit.
Připadá mi agresivní, začínám z něj mít srach.
Neporadil by mi někdo jak se chovat k psovi? Zda je to v něm?
Či jakou nápravu udělat?
Děkuji pěkně
Prosím vás, 3měsíční pes je naprosté mimi, co budete dělat, až bude starší? Nesmíte se ho bát! Není to žádná agrese, ale rozjívenost. Zkuste vyjeknout, pěkně hlasitě, aby viděl, že vás to bolí, případně, pokud to nepomůže, mu sevřete mordu zezhora obemknutím ruky. Dejte povel fuj. Ale hlavně, pro všechno na světě, se ho nebojte! 1) to vycítí 2) jak se o vás má opřít jako vůdce smečky? On na to ani psychicky nemá, aby tohle ustál, musíte mu být oporou a šéfem, ne uzlíčkem rosolu, co se ho bojí. Rozhodně si nic takového nenechte líbit. Na kousání na škubání má hračky, okusovací kosti a ne lidi. Jak si ho vychováte, takového ho budete mít. Jestli si s ním nevíte rady, zajděte na cvičák, výcvikář vám to ukáže při soukromé hodině, případně se s ním domluvte.
Pozor. Zatím máte štěně, které bere život jako hru a nezná míru. Je čas jít na cvičák. Psisko je na hranici, kdy se bude chovat tak, jak jej naučíte. V žádném případě nesmí být z vlastního psa strach! Náprava je jednoduchá. Věnujte se výchově a výcviku psiska. Co mu dáte v prvním roce, po zbytek jeho života vám bude vracet. Chovejte se k psisku jako rovnocenný partner s tím, že musí vždy vědět, kdo je šéfem.
Mě se Znalec psí duše vůbec nelíbí. Spíše by se měl jmenovat Krotitel psí duše. Nechci mít doma psa jako otroka, ale chci mít přítele... Jeho výchovné taktiky se mi zdají někdy až moc tvrdé. Jednou i do psa kopal, ale nevím, ve kterém to bylo díle. Od té doby se na něj nemůžu ani podívat. Fakt ho nemusím... Jako krotitel psí duše ano, ale Znalec? To ne..
No nevím, ale pes je pes, člověk je člověk. A všichni víme, kam to dospěje, když se k psovi člověk chová jako k člověku. M.C. se k psovi chová jako člen jeho druhu a to někdy nemusí být zrovna milé. Ale podívejte se, jak se psi k sobě chovají ve smečce, jak spolu komunikují, také to mnohdy není milé, často používají zuby. A ty my nemáme. Psu to my nevysvětlíme slovy, ale gesty.
Proto chovejme se k psům dle jejich jazyka. A neodsuzujme výcvikové metody C.M. Z pozice diváka u PC z gauče, co nejsme v ten moment v dané situaci, určitě ne. Uvědomte si, jak se ti lidé k těm svím kamarádům chovají a co znich udělají. A usměrnit takového psa do nějakých mantinelů... holt někdy i ráznými gesty (které později nebude nutné použít).
3 měsíční štěně je mimino, ale i to se musí pomaličku začít učit žít v té svojí smečce.
Dobrý den,
pejsek si začíná uvědomovat své postavení ve "smečce" .. každé štěně kouše, hraje si, ale musí vědět. kdy je to moc - okamžitě, když to přežene - při hře vzít, položit na zem a něaký čas se s ním vůbec "nekamarádit" nebo i zavřít do prázdné místnosti.. pro psa bývá největší trest to že si ho nikdo nevšímá.. Mrkněte po netu, po nějakém nejbližším cvičáku, stačí dvě návštěvy, aby Vám poradili, jak se k takovému pejskovi chovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.