Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat kdo z Vás má doma Amstaffa, přemýšlím o jeho koupi do budoucna, tak by mě zajímalo líná Vám pejsek hodně v bytě? Má ho někdo venku v boudě na zahradě? Popřípadě jak to snáší. A co povaha spíše aktivista, nebo lenoch? Také jsem četla, že dlouho trvá než se pejsek naučí základním povelům atd. jak to máte vy?
amstaff a lenoch?nikdy :D ti psi jsou temer neunavni maj skvelou povahu dost podobnou cloveku.mam fenku sedmi mesicni linani neni nic hrozneho proste to chce casteji doma vytrit podlahu (v byte) ale zadna hruza to neni fakt taky jsem z toho mel obavy. to jsi prosimte cetla kde ze se spatne ci dlouho uci zakladnim povelum? ba naopak ti psi jsou tak chytri ze se uci velmi rychle je to jen o tom jak se k nem chova majitel a jak moc dba na vychovu.v kazdem pripade u techto plemen vychovu nesmis podcenit.pes je to super urcite bych nemenil miluje kontakt s lidmi s detmi s ruznymi psi.doporucil bych ti precist aspon nejakou knizku nez si psa poridis at vis do ceho jdes a jak vychovavat...
Zdravím.! Pokud to má být Váš první pes, pak radši Border Kolie.
Staford vyžaduje už jisté zkušenosti a opravdu to není žádný "gaučák". S nějakým línáním u něj není problém,
stejně jako u krátkosrstých plemen obecně.
Doma mám křížence rotvíka s NO a po mamince (Rotv) podědil srst, takže prakticky nelíná.
V práci máme NO a ten potřebuje v době línání česat, česat a česat.(Navíc to miluje )
Každé plemeno má něco vlastního. Nepočítejte však s tím, že staford bude klidný ospalec.
To už si radši pořiďte Buldoka.
Potkávám tak porůznu dívky se stafíky. Asi 3, které se neznají. Když jsem je viděla poprvé, tak jsem v duchu vrtěla hlavou. V neděli jsem tu jednu potkala zase, poslala jsem Dorku stranou a posadila jsem ji. Popošla jsem, protože jsem musela dívku zastavit a vyjádřit svůj obdiv. Po celou dobu pes tiše skoro tancoval u nohy, jak byl na Dorku zvědavý. Tiše, šeptem ho děvče posadilo a uklidňovalo. Oba byli bez agrese, bez hluku, bez cukání vodítkem, bez hlasitých povelů. Normálně úžasně sehraná dvojka. Pes šepotu rozuměl a ona rozuměla každému hnutí mladého psa. Je zajímavé, že takhle to funguje i ostatních dvojic dívka-silný staford. Když jde s podobným psem mladý mužský, je to o naprosto jiném. Ostré povely, cukání vodítkem, i rána občas padne. Rozjívený pes. Chlapi, omlouvám se vám, ale je to přesně tak. Mi to vypadá, že holky mají psa pro sebe a chlapi jako demonstraci síly a nadvlády. A taky, rapl pán, rapl pes.
Dobrý den. Na zahradu doboudy bych nedala žádné krátkosrsté plemeno. On to sice asi vydrží, ale ideální to vážně není. JInak co jsem viděla stafordy já, tak se učili rychle a byli poslušní. Samozřejmě páníček nesmí být ten výše zmiňovaný rapl. To se pak pes stává nebezpečnou zbraní. Určitě bude potřebovat mnohem více, než procházku 2x týdně. Spíše bych to viděla 2x denně a v celku aspoň dvě hodiny vylítat, vyblbnout. Jsou to hodně temperamentní psi nabití energií. Běžná procházka vycházkovou chůzí mu určitě stačit nebude, takže najít mu nějaké zaměstnání (může něco tahat, nosit, aportovat atd.).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.