Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kousání pejska při hře

Od: montyana* odpovědí: 7 změna:

Jsem začátečník v chovu pejsků a potřebovala bych poradit!Když si hraju se svým pejskem,je to skoro čtyř měsíční štěně snad Yorka,tak někdy dost kouše,chtěla bych poradit jestli je to v poho,jestli ho to neučí nějaké agresi,nebo ho to mám radši odnaučovat.Nevím jestli to je jenom štěněcí dovádění,nerada bych si vypěstovala kousavého lumpa!Jinak nekouše,má každého rád,ke každému mi utíká a lehne na zem na hřbet a chce pohladit,někdy je to skoro až trapné né každý má pejsky rád že?!?

děkuji moc za každou radu!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

3x

Je to hra a vyměnují se zoubky jsou ostřejší bude to trvat tak 1 měsíc až 2 ale důrazně pokud Vás bude kousat odsunout nebo ho stisknout dolů...časem to pochopí.Prostě třeba to udělat 10krát za sebou..trpělivost,trpelivost.

mertigana*
hodnocení

3x

U takového štěněte tedy 4 měsíčního jde o pohou hru my máme doma retrívra a když byla štěně tak si v zápalu hry taky hryzla a v podstatě i ted když si s ní hraji.je to naprosto v pořádku

jakoola*
hodnocení

3x

Kousání je štěněcí hra. Mezi sebou se štěňata při hře okusují normálně, ale jakmile to štěně trochu přežene a kousne víc , tak druhé štěňě zakňučí , nebo kvikne a už si hrát nechce . Dělejte to také tak , pokud kousne víc , tak slovo ,,Au ,,by mělo být řečeno vyšším tonem, štěně lehce odstrčeno . Rychle pochopí , které kousnutí už je moc. Je dobře , že štěně má rádo lidi, jen dbejte na to , aby se k němu lidé co ho hladí sehnuli do dřepu. Předejdete v budoucnu skákání na lidi.No a když když ho někdo nebude chtít pohladit , jeho chyba:). Tohle štěněcí tkz. vnucování,, časem přejde . Sám začně rozlišovat kamarády a ti ostatní.

hodnocení

2x

Stačí na citlivější kousnutí neobvykle reagovat. Výkřikem, klepnutím. Pes pochopí, že není něco v pořádku. Po několikerém opakování bude vše OK. Je to jen o psí škole života...

denisavon*
hodnocení

1x

Je to ještě psí miminko a takhle si hraje. Má ostré zoubky,proto to tak bolí. Opravdu stačí dělat au,au a pejsek časem pochobí že musí ubrat v kousání, ale nesmíte se u toho smát, jinak nikdy nepřestane. Budu se opakovat,ale na pejsky platí ráznost a né rána. Chce to hodně hraček na kousání. Hlavně ty co může žužlat a ty co může škubat. Kosti z buvola jsou super i pro zoubky. Mám šestiletého vlčáka a dávám mu jednu kost týdně. Má bílé zoubky jedna báseň a žádný kaz.

V přírodě, když si vlk lehne na záda znamená to, že se vzdává sylnějšímu jedinci.Neznám vašeho pejska, ale vypadá to že máte dost poddajného a přátelského pejska. U takového pejska se dá předpokládat že z něho nebude trhač lidí.

Musíte se naučit mu to lehání rázně zakazovat. Chce to pevný hlas a přitáhnout ho k sobě vodítkem. Nechoďte ven bez vodítka dokud Vás neposlechne. Bude to pro Vás i jednoduší chodit s pejskem na procházku, když bude na vodítku. Někoho potkáte na procházce a přitáhnete si vodítkem pejska k noze s rázným fuj a nepustíte ho dokud dotyčný neodejde. Časem pejsek pochopí co se od něj očekává. Občas mu dát za dobře vykonanou práci pamlsek (hlavně né čokoládu, ta je pro pejsky jed a to nepřeháním),ale né pořád,jinak si na to zvikne a bez pamlsku neudělá nic. Jsou to lotři, jakmile je něco naučíte tak se toho drží celej život. Mají paměť jako sloni.

Opravdu, na vodítku ho naučíte, aby Vás poslouchal a bude te mít klid. Kupte si navíjecí vodítko tak se i naučí jak daleko od Vás může jít, když ho potom pustíte. K vodítku i stahovák né kožený obojek. Se stahovákem se lépe pes ovládá. Může to trvat i několik měsíců než se pejsek něco naučí. Je to jako s člověkem,někdo se učí rychle někdo pomalu. Držím palce. Denisa

martina30*

Místo koženého obojku je lepší stahovací řetízek a neublíží,ale hodně naučí a pejsek se nevyvlékne,když jsem měla štěně tak jsem ho vždy vše učila doma a místo pamlsků jsem si udělala těstoviny je to levnější a je toho hodně,venku už to byl piškotek...

denisavon*
hodnocení

0x

Napsala jsem to špatně, chybí mi tam čárka. Myslela jsem stahovák aby koupila, né kožený obojek. Stahovákem se pejsek lépe ovládá. Opravdu může dojít k tomu že se kůže vytáhne a obojek pak nedrží na krku.Denisa:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]