Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rodiče mi dovolili želvu, a protože jsem nikdy žádnou neměl, tak jsem se chtěl zeptat vás. Jaký je podle vás nejlepší druh, pro úplného začátečníka a aby byla vhodná do pokoje, nepotřebovala drahé vybavení, nějakou zvláštní péči, atd.? A ještě, je lepší vodní nebo suchozemská a proč? Předem děkuju, RQ
Dopoporučuji suchozemskou, ALE! Nejpve si pročtěte celé tady ty stránky: euzelva.cz/... a rozhodněte se, jestli jste schopen to želvě dát, především UV záření a terárium (ideálně venkovní výběh, tak se obejtete bez speciálního zářiče, slunko je ideální) Jinak chovat želvu volně v bytě je absolutně nevyhovující, toho se nedržte.
Vodní želvy jsou náročnější na údržbu, potřebujete akvaterárium, výkonný filtr, nebo často měnit vodu, která se kazí (krmí se "masem") Zase není tak náročná na UV záření. chovzelv.wz.cz/...
Tady nejde popsat co všechno potřebujete vědět, je třeba si to nastudovat a rozhodnout se...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.