Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky pes pro alergika?

Od: frantakocourek odpovědí: 25 změna:
Dobry den, mam dite ktere je alergicke na psi chlupy, jakeho mohu pro nej koupit?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

5x

Rozhodně žádného! Pokoušet se lámat alerii tím, že budu dítě vystavovat alergenu, jak se často radí, je velmi riskantní a může skončit astmatem nebo anafylaktickým šokem.

Naháč nebo pudl nic neřeší. Bílkoviny, na které je alergik přecitlivělý, se u psů a koček nacházejí zejména ve slinách, potu, lupech a moči. Tyto různé výměšky se na chlupy snadno přilepí. Proto má alergik největší potíže po mazlení se zvířetem a může mít pocit, že problémem jsou chlupy.

Po uschnutí se alergeny z chlupů uvolňují do ovzduší, kde se díky své lehkosti mohou i několik hodin pohybovat. Tyto alergeny také snadno ulpívají na různých předmětech v místnosti a zůstávají zde i měsíce poté, co zde zvíře naposledy bylo.

lidus*

Dejavu krásně jste to vysvětlila, nechápu jak alergik na "něco" si to něco pořídí a chtěl by své tělo zvykat.

ria*
hodnocení

4x

Sliny i šupinky kůže jsou alergeny.. Jsem alergik, psy jsme měli dřív, než se objevila alergie, takže se jen vytyčily hranice, kam pes smí, kam ne - nepřichází v úvahu, aby byl tam, kde se spí, denně vytírat, luxovat, utírat prach .. Dá se to zvládnout, ale na alergologii mi nadávají, naštětstí se to alespoň nehorší..

Co se týče rasy, určitě tu která alespoň nepouští chlupy.. Např. pudl..

doplněno 02.12.14 23:39:

>wowo

asi jsem měla před příspěvek napsat "i" sliny a šupinky kůže jsou alergeny...

Když mi dělali testy, rozhodně nedělali speciálně na srst, sliny, kůži :).. Prostě když je alergie na srst, tak na celého psa, když mě pes olízne, udělá se mi svědivá vyrážka, když spolknu chlup, začnu se dusit - hned mi to přechází do astma.

Nevím jak to u mě bude v budoucnu, neumím si život bez psa představit, ale pokud pes není doteď, tak bych taky žádnýho nepořizovala.. :/

A vtipné je, že nějakého psa máme doma téměř celý život, a alergii a astma mi spustily až alergeny od myší, které jsem si pořídila kolem 20-ti let.. Paradoxně na ně alergická ale nejsem. Prý je nějaký takový "spouštěč" naprosto běžný..

wowo

Proč tady pletete páté přes deváté?

Alergen chlupů není alergen slin, šupin a kdo ví čeho .

martinaa*
hodnocení

4x

Pokud máte dítě ráda, tak žádného. I naháči a "nealergenní" plemena, jako jorkšír a podobně, produkují sliny, moč, šupinky kůže. To vše může obsahovat alergeny, umývat můžete třeba desetkrát denně, a stejně se alegeny přichytí na oblečení, na záclony, koberce, sedačku a milion dalších věcí.

Chápu, že je těžké odolat dětským očím, ale zdraví dítěte by mělo být přednější před vším ostatním. Já se s tím také musela smířit.

layborr*
hodnocení

2x

Tak jedinně Peruanský naháč ,

ale můj byl v učení pokynů trochu zpomalený (když to porovnám s dobrmanem ) , ale pro alergika se výborně hodí .

peruansky-nahac.hafici.cz/...

hodnocení

1x

proc neco kupovat? vubec bych neriskoval , bude pak tezsi se toho zvirete zbavit ...

hodnocení

1x

Přátelé, kamarádi, kolegové. Jak milé překvapení. Zatím žádný "bojovník s alergií" ve stylu: ..Léčba šokem, ono si tělo zvykne... Žádný samozvaný lékař s prohlášením, že alergie neexistuje. *palec* *palec* *palec*

Ale oni možná ještě dorazí, co? *bzum*

martinaa*

Tak, tak... snažila jsem tělo zvykat, přítel má dva psy, jednoho venku, druhého uvnitř.

Výsledkem je výrazně oslabená imunita, zničená nosní sliznice a náchylnost ke každé infekci. Pokud si někdo z alergiků dokáže zvyknout, tak v tom bude ještě něco jiného.

hodnocení

0x

Alergii nezpůsobují pouze psí chlupy, ale hlavně sliny. ;) Když to chcete risknout, vyzkoušejte u někoho jorka a maltézáčka, případně chocholatého psa. Ti mají místo chlupů vlasy. A často se mají koupat. Takže alergeny smyjete.

bagas
hodnocení

0x

Havanský psík-jsem alergik a bez problémů.

micinka123*
hodnocení

0x

Jak někde vidím nebo slyším otázku: "Jsem alergická/ý na psí chlupy, jakého psa si mám pořídit?", tak mě hned napadne nějaký naháč, např. Peruánský naháč nebo Čínský chocholatý pes. Potom i maltezák, jelikož se nelíná.

martinaa*

Pěkné, ale většina lidí je alergická na sliny. A ty nemá který pes?

wanesa*
hodnocení

0x

Pokud je dítě alergické na psí chlupy,tak ho zkuste otestovat na kočky.Může se stát,že na kočky alergické nebude.

leome
hodnocení

0x

Dobrý den!

O kynologii se již nějaký ten čas zajímám a prot vím, že žádný 100% protialergenní psí plemeno neexistuje. Ovšem, nejlepšími volbami jsou portugalští vodní psi (to pokud chcete psa většího), čínští chocholatí psi (pokud chcete psa menšího) a různá hrubosrstá plemena, která nelínají "samovolně", jejich chlupy se musí 2x ročně vytrhávat - "trimovat".

bhkl1
hodnocení

0x

my jsme si koupili jojkšíra jsem silný alergik na psí CHLUPY že na to musím prát in prášky a zvládám to v pohodě říká se (a myslím že je to i pravda)že můžete být alergický ná psí chlupy ale zviknete si (na svého psa) a když se pomazlíte s nějakým jiným tak může začít alergická reakce .

martinaa*

Nezlobte se, ale pořádit si psa a začít brát léky, to je stupidita.

Pro tělo by bylo rozhodě lepší psa nemít a necpat se chemií, která potlačí důsledky.

doplněno 04.12.14 19:37:

To je sice fajn, ale pes to pořád může zbytečně zhoršovat... je to prostě riziko.

bhkl1

není to kvůli němu musím je brát protože mám i víc alergií které jsou o hodně silnější než ta na psy

pb®
hodnocení

0x
A proč hned psa? To by se dítě nespokojilo s jiným zvířátkem? Co třeba nějaký hlodavec? Taková morčátka jsou milá komunikatuvní zvířátka a kdyby náhodou nastala situace, že budou muset kvůli alergii z domu, budou to snášet výrazně lépe, než pes nebo kočka. No a taky se nedožijí 10-15ti let.

virgill
hodnocení

0x

mam alergii na prach,pyly (nevim uz jake) a zvireci srst. uz par let ma tri kocky a krysy nebo mysi... za tu dobu co je mam jsem mel jeden zachvat (silna ryma intezivny paleni na sliznici) a to kdyz kvetly stromy. jinak zadny problem bud alergie ustoupila nebo jsem si zvykl. tezko radit..

dve kocky co mam jsou od lidi co si poridili kote a dali ho pryc kvuli alergii...

ter94
hodnocení

0x
Taky řeším jakého psa si mohu pořídit jsem alergicka celkově na zvířecí srst ať jde o kočky, psy nebo i Králíky.. Mezi psy pro alergiky je prý nejlepší bisonek :))

annaa*

Je to různé, nevadí ta srst, ale částečky kůže které se v srsti drží. A opravdu je možné, že Vám některá rasa vadit bude a jiná ne.

Asi nejlepší bude, napřed si to vyzkoušet. Co třeba zajet k chovateli od kterého chcete pejska koupit a aspoň půl hodiny s jeho fenečkou pobýt? Pomazlit se, pohladit, poznáte to brzo. :)

ter94 a anna, vyrolujte si odpovědi a přečtěte si, co o alergii píše dejavu©!*bum*

doplněno 17.04.16 11:31:

Anna, víte proč se zlobím? Protože vím, kolik psů je vyhozeno nebo skončí v útulku jen proto, že chce někdo pejska, ikdyž ví, že ho nesmí, že ho nezvládne, ža na něho nemá čas, že na něho nemá finance, že nemá prostor. Živého tvora vezme jako hračku, kterou zahodí, když se mu nehodí. Až příliš takových zvířátek je vyhozeno. ;) Omlouvám se vám, že jsem takhle vyjela, ale vím svoje o lidech s alergiemi, kteří něco nebo někoho nemohou. Oni výjdou jako vítězové, bez kapky soucitu. :)

annaa*

Babičko nechápu proč se tolik zlobíte. S alergiemi mám hodně zkušeností, mám alergiky v rodině a při mé smůle i alergického psa. U lidí opravdu platí, že nesnesou některé rasy, ale najde se i pes který jim nevadit nebude. Jen nelze předem říct, která rasa právě jim vadit nebude. To se prostě musí zkusit, nebo o psu vůbec neuvažovat. Naháči nic neřeší. Také lidem s alergií na pyl,nebo potraviny, pes a kočka vadit nemusí.

wanesa*
hodnocení

0x

I když ta otázka je dva roky stará,tak nejlepší je,si nechat udělat testy na imunologii,jestli jste alergická na psa nebo kočky,Já astmatik jsem si nechala udělat speciální testy na kočky,než jsem si je pořídila.Zaplať pán bůh na kočky alergická nejsem,tak mám hned dvě:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]