Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Mám doma králíka ... no a my se ho tak trošku bojíme, mám tady video...Od totiž když ho krmíme a přiblížíme se k jeho hlavičce začne předníma packama jakoby prskat? No nevím jak to nazvat. Jak ho to mám odnaučit? Pošlu video nevím jestli se nahraje...
Já zase budu za tu zlou. Měli jsme doma potkana Adíka, úžasný miláček a mazlík do doby než se po roce rozhodl, že vládce domácnosti je on, kousl jednou, dvakrát, třikrát (mazlil se a nečekaně zaútočil), půl dne vám seděl na rameni a najednou to přišlo, převýchova podle chovatele a veterináře nemožná a tak má Adík hezký hrobeček a dcera památku několik stehů na ruce. Králíka agresora bych "udělala na smetaně" a koupila si nového.
doplněno 30.11.14 20:55:Ano Tarantel a o tom to je, každý si z toho co jsem napsala vezme to co chce, pokud ale umíte číst a umíte to i logicky vyhodnotil, víte, že ani u našeho Adíka nešlo o jednorázovou kousací akci a že o odstranění agresivity bylo několik pokusů. Jinak ale máte pravdu, kousne-li mě můj vlasní pes víc jak 1x můžu ho milovat sebevíc, půjde z domu, rozlišuji hru a malé kousnutí při hře a agresivní útok.
doplněno 02.12.14 17:04:Děvčata, ten pekáč byl vtip ale vše ostatní jsem myslela naprosto vážně.
Tak si vezměte pevné svářečské rukavice a neucukávejte, on zjistí, že Vás nezastraší a nechá toho. U mě to vždy zabralo. Ano, králík na smetaně je taky řešení, nebo třeba kočka na smetaně, pes na smetaně a jánevímcoještě. Můj potkan nedávno kousnul kamaráda, co byl u mě na návštěvě. Měla jsem s ním hned praštit o futra, zmetek jeden
Nechci plevelit diskuzi, snad zadavatelka promine. Ale u těch potkanů je tohle chování dáno tím, že se chovají po jednom. Potkan je skupinové zvíře, mantinely jeho chování mu určuje jeho skupina, včetně nežádoucího chování. Člověk ho samozřejmě stejně dobře vychovat nemůže. Takže Vy jste ho nechali trpět samotného a pak jste ho pro jistotu rovnou zabili, protože se neuměl chovat. Smekám. Imho je to stejné i u těch králíků a morčat.Jsou to zvířata potřebující každodenní kontakt s vlastním druhem, přesto se chovají většinou po jednom. Pak se u nich projevuje nežádoucí chování a řeší se to fackovací rukavicí v tom lepším případě. Ono je hezké, že lidé oponují tím, že se zvířátku věnují. Ale kontakt s vlastním druhem mu NIKDY nenahradí a zvířeti to celý život chybí. Pak je z něj defakto psychicky narušený jedinec. Je to jaky by člověk vyrůstal jen s vlky, taktéž by asi nebyl úplně normální. Ale tohle je diskuze, kterou většina lidí vůbec nepřipouští.Konec konců, je to jen potkan, jen morče, jen králík... živá hračka naplňující naše citové potřeby něco chlupatého vlastnit a muchlat. Ve většině případů. Jen málo lidí si uvědomuje, že musí naplnit potřeby zvířete včetně těch sociálních, když se jedná o sociální druh. Je to smutné.
doplněno 30.11.14 21:14:No jenže u psychicky narušeného jedince, kterého jste separací od ostatních sami narušili, nemůžete provádět nějakou převýchovu. To je absurdní. Což možná nedokážete logicky vyhodnotit. Když už zminujete psy, alespoň u nich většina lidí má ponětí o tom, že potřebují kontakt a sociální vztahy s jinými psy. Díkybohu alespoň za to. Ad. kousnutí. No pokud bych psa svým chováním ke kousnutí sama vyprovokovala, dám si facku a hledám odbornou pomoc (pro sebe i pro psa). Pes nekousne bezdůvodně, pokud ho psychicky nenaruším (a zase se vracíme k potkanovi...).
Dobře, děkuji za rady, dělá to ale od malého... teda měl máít asi 2 měsíce ale nebylo to jisté ale faktem zůstává že vyrostl, předtím to pár dnů nebo týdnů trvalo než s tím začal ale teď hrůza... minulý králíček mi to nedělal. Spíše dělal něco trošičku jiného ale nic bolestivého s drápky...
Děkuji za rady, jinak myslm, že kdyby skončil na smetaně, tak já bych z toho měla jen kosti :=( takže, on kouše jen, když je t ruka u něj dlouho a nebo když mu to nějak vadí... předníma packama kope dopředu ale prý je to to že je samec a je to jedno ke druhému... tak děkuji zkusím některé rady snad se obejdeme bez pekáče
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.