Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhorsi zviratko ekzem na rukou?

Od: verva odpovědí: 6 změna:
je to spatny napad? touzim po morcatku nebo kralikovi. psa jsme meli ale to jsem zrovna ekzem nemela. ted ho mam roky docela rozjety lecim kortikoidy. ale moc touzim po nejakem tichem mazlickovi. rybicky mam ale jaksi nestaci:) krecka nechci dela ramus. nejvic morce a to doufam je tiche a v noci spi. mam teda lehkou alergii pry na roztoce a lehkou celorocni rymu ale to uz jsem si zvykla na to nepomaha nic od lekare takze kdovi jestli s tim (alergii) ryma souvisi. myslite ze je to spatny napad?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je možné, že nezhorší, neuškodí, ale dobrého to nic není. Budeš muset vyklízet klec od čurání a kakání. Kdybys byla moje, tak bych ti to nedovolila. Jsem veliký milovník zvířátek, ale kortikoidy, to není dobré ani pro tebe, ani pro zvířátko. Jenže bez nich to nejde!

dejavu*
hodnocení

1x

Je to riskantní. Jestli chcete mít jistotu, nezbývá, než zajít na alergologii na testy. Nikdo jiný vám na to neodpoví. Je to otravné, ale lepší, než se pak muset se zvířetem loučit a hledat mu pracně nový domov.

doplněno 29.11.14 19:47:

Bohužel, roztoči žijí ve zvířecí srsti celkem hojně. Jak budete reagovat, nikdo neví. Musela byste někde vyzkoušet na výstavě, v petshopu nebo u kamarádky. Reakce též nemusí být okamžitá, ale může se vyvíjet a projevit až za delší dobu.

hodnocení

0x

Jak správně píše @dejavu, jedinou jistotu Vám dají testy na alergologii. Už jsem zde řešil podobnou otázku s kočkou a byl jsem zadupán do země lidmi tvrdícími, že tělo si zvykne. Prdlajs. Hyposenzililizace (desenzibilizace) sice funguje, ale není vhodná pro každého a Váš imunitní systém má zjevně co dělat s ekzémem, takže riskovat další zátěž bez předchozího průzkumu by bylo krajně nerozumné.

Co se týká mých zkušeností, jsem alergik, ekzém se u mně kromě počátečních let života nijak neprojevuje, zato jsem si pořídil pylové astma. Píšu to proto, že ač nemám prokázanou alergii na žádné zvíře, tak právě u morčat, která jsme měli doma, jsem měl problém při kontaktu pokožky předloktí se srstí domácího mazlíčka. Takže pochovat, odložit a okamžitě se jít umýt, což u vás může být větší problém. U žádného jiného zvířete jsem tento problém nezaznamenal (křeček, kočka, pes, kůň, koza, králík). Ale to je jen moje osobní zkušenost. U Vás to může být jinak.

doplněno 29.11.14 16:56:

No to je právě ten zásadní omyl - jinou alergii zjištěnou nemám. Ale máte provedené testy na morčata? To se obvykle těžko testuje. Co se týká mojí osoby, mám podezření, že alergenem je u mě spíš moč, než srst.

Nebo bez testování. Nemáte v okolí nějakou prodejnu s domácími mazlíčky? Hoďte řeč s prodavačkou, vysvětlete o co jde, jistě pochopí. Zajděte 3x týdně se pomazlit a za měsíc uvidíte.

verva
hodnocení

ja prave tam byla a jinou zjistenou alergii nemam jen slabe na ty roztoce.na zvirata ne. no tak furt stejne nevim

ali*
hodnocení

0x
ahoj, ja mam take ekzemy na rukou, kterych se nelze zbavit,jen je mirnit a alergii na roztoce,prach... Poridili jsme si 2 kocourky a k zadnemu zhorseni nedoslo. Mame je uz 1 rok. Dokonce si myslim,ze se mi ekzem zlepsil! Je to prijemne si je hladit a take to prospiva psychice,ktera ma na ekzemy veliky vliv! Takze ja bych do toho sla! :)

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, v převážné většině případů jej zhorší, tedy pokud je to zvíře se srstí, peřím, chlupy. Záleží na konkrétní alergii. Doporučuji rozhodně vyzkoušet, ne metoda šok. Na někoho to nepůsobí, někomu se to rozjede ještě třikrát tolik, na nějaké zvykání organismu nevěřte.

K alergikům a ekzematikům se hodí tak leda činčila, případně ještěrka nebo had:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]