Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mít správně umístěný vnitřní filtr?

Od: h75® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, přátelé, chtěl bych se zeptat, jak má být správně umístěn vnitřní molitanový filtr v akváriu? Má být horní výtok nad úrovní hladiny (viz obrázek, označeno šipkou), nebo má být pod hladinou? A jak poznám, že jsem sílu vzduchu stanovil správně (přibližně, na motorku mám štelování síly vzduchu)? Díky předem za odpovědi...

Jak mít správně umístěný vnitřní filtr?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gabrielaagama*
hodnocení

1x

ahoj,take jak mas velke akva a jak vykony filtr,jinak mit prutok tesne nad hladinou je ok a aj funguje mit ho pod hladinou,je lepsi vyzkouset jak se bude voda lepe udrzovat cistsi..

ria*
hodnocení

1x

Výstup filru dejte trochu pod hladinu a namiřte směrem k hladině - nejlepší je mít rozstřikovací rampu, aby se průtok trochu snížil, voda by se měla jen tak převalovat, nemělo by to dělat rámus, to k okysličení - pokud je alespoň trochu rostlinek, a není přerybněno - bohatě stačí.. Není moc dobré mít proud nasměrovaný do rostlin, to nahrává zelené řase..

hodnocení

0x

Nejsem zkušený akvarista, takže moje rada je ryze amatérská.

Provozoval jsem filtr mírně ponořený pod hladinu s přisáváním vzduchu přes hadičku. Toto se mi nelíbilo, protože voda byla provzdušněná pouze u hladiny a strašně moc se v akváriu vířila.

Pak jsem zkoušel na výtok filtru trubku s dírkama. Toto už tolik vodu něčeřilo, ale zase vydávalo nepříjemný hluk. A taky to sráželo krmivo z hladiny ke dnu.

Tyto dva způsoby se mi neosvědčily taky proto, že pořád pohybovaly rostlinami na dně.

Takže jsem nakonec koupil vzduchovací motorek - ten mi provzdušňuje vodu. Výtok z čerpadla s filtrem jsem namířil na tvém obrázku doleva proti stěně, na které je uchycený filtr. Výtokové koleno filtru je asi 5 až 10cm pod hladinou vody. Hladina se víří pouze místně a rostliny i ryby jsou v klidné vodě.

sendihorak*

Dobrý večer.

U vnitřního filtru je nejideálnější,aby hladina byla v půlce výtoku.Tím docílíte krásně okysličené vody. Nad hladinou to dělá zbytečně hluk a navíc jak říkáte víří dno.

Motorek bych zbytečně neškrtil,uvíte sám jak velký průtok bude.V této poloze krásně uvidíte jak voda z filtru krásně vytéká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]