Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Niplové napáječky

Od: ondra97* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi těmito napáječkami :
selko.cz/...
selko.cz/...

jestli to chápu dobře tak v pružinové je pružina která tlačí na nipl a díky tomu by nemněla kapat ,zatímco ta bez pružiny bude kapat? A nevyplatí se při tak markantním rozdílu ceny přidat do bezpružinové nějakou nerez. pružinu?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Velký cenový rozdíl je tam hlavně kvůli držáku napaječky na pletivo dvířek a ne kvůli absenci pružinky.

Jinak pro správnou funkci bezpružinové napaječky potřebujete větší tlak vody. Třeba jedno sběrné potrubí a nádrž s plovákem někde pod stropem.

Zatímco pružinovou můžete na montovat třeba do PET lahve a celé to pověsit přímo na králikárnu.

doplněno 26.11.14 15:22:

Převýšení 50cm nic moc tlaku neudělá, nicméně stačit by to mohlo.

Osobně mám vyzkoušené pouze napaječky s pružinkou a u těch nebyl problém.

doplněno 26.11.14 18:16:

nevím jakou konstrukci má ta Vaše napaječka.

používal jsem napaječky od f. Driml

driml-napajecky.cz/...

a v nich je malá pružinka cca 4x10mm

driml-napajecky.cz/...

ondra97*
hodnocení

Záměr byl dát jednu hlavní nádobu nad králíkárnu , nemenší vzdálenost od výpusti nádrže a niplové nepáječky by byla cca 50cm. To by mohlo stačit ne?

ondra97*
hodnocení

Asi nemáte nikde po ruce napáječku ,aby jste mi vyfotil jak a jaká pružina tam je? Jestli je v bezpružinové místo tak proč tam pružinu nepřidat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]