Nejste přihlášen/a.
Může dvouměsíční 1,3kg prcek dostat 1/4 tabletky na odčervení která je pro dospěláky?
A jaký přesně přípravek máte, návod jste hledal? Neriskoval bych to bez informací, kočky jsou na chemii dost citlivé; mohl by to dát bez problémů, ale taky nemusel, radši konzultujte veterináře.
No, návod asi není, je to od veterináře, jsou ty tablety dost velké. Stejně se ale chystáme na prohlídku. Ještě něco-jak kocourka odnaučit vyskočit na záda a lézt na hlavu, Vím, že si hraje, ale toto je nějaký ďábel. Kdybych se musel někde svléknout, budou si myslet, že jsem masochista)
Tak to nevím, to máte spešl kousek, na nás nikdy kočky doma neskákaly, na to měly stromy v zahradě.
Jo, a už jste někdy kočce dávali tablety? Není to sranda je do ní dostat, možná by bylo praktičtější u veta koupit spíš spot (kápne se za krk) nebo pastu (nanesete kočce na packu a ona si to sama olíže). Pokud máte tak živého mazlíka, tak aby z odčervování nebylo spíš rodeo.
U nás byl mnohem menší problém odčervit vlčáka (otevřít mordu a narvat to dovnitř si nechal bez potíží) než kotě (to jsme museli ve dvou - jeden držel kočku omotanou dekou a druhý se aplikátorem tablet snažil prášek propašovat mezi zzzuby; a pak to ta bestie vyplivla).
Dát kočce tabletu přece není problém.Uříznout kostečku masa udělat do masa zářez a vložit kousek prášku a je hotovo.Sežere a ani o tom neví.
Tak to jsme asi vždy měli nějaký jiný druh koček. Na nějaké schovávání v mase nám neskočily, pokaždé maso sežraly a pilulku vyflusly čistě obranou (ty nejgeniálnější někde za rohem, abychom jim na to nepřišli). Pokud se prášek podrtil a zamíchal do mletého, nežraly to raději vůbec.
Ono se to dost ví, proto taky začali vyrábět např. ty pasty.
Za 40 let se nestalo že by to kočka prokoukla.Ten prášek se musí rozdělit třeba na čtyřikrát.Nejlepší je ho dat do hrubšího kabanosu ne do jemného masa.
Tak to jste měli asi štěstí, nebo byly víc hladové.
Kabanos se u nás nevede, nebudem jíst odpadky a ani je dávat kočkám a ničit jim játra. Prášky už jim na odčervování nekupujem, máme dva venkovní dospěláky kocoury a pro ty je nejjednodušší koupit spot, funguje na vnitřní i venkovní parazity, kočka ani neví že byla ošetřena (prostě je hladím a přitom nenápadně kápnu na zátylek).
Přijde mi to prostě praktičtější, než se s nima "dohadovat" jestli prášek milostivě spolknou nebo ne. A finančně to vyjde skoro nastejno.
Do našeho kocoura je skoro nemožné něco dostat pokuď nechce sám v šunce to nežere, když dáme tabletku do paštiky tak spapá jen paštiku... ptali jsem se veterináře a poradil nám ať to rozdrtíme na prášek a dal nám jednu takovou malou stříkačku do ktere jsme to nasypali a přidali jsme vodu, vznikl z toho takový blivajs
kocoura jsme zabalili do deky a drželi a já mu otevřel tlamu a stříkl mu to do krku a je to
Jestli nemáte doma nějakého venkovního nalezence, pak možná odčervení ani nepotřebujete.
No ale až půjdete k veterináři, pak váš kocourek odčervovací tabletu dostane ať chce nebo ne. Dobře se dívejte, jak to veterináři dělají. Chce to nacvičený rychlohmat a fortel. Veterinář kocourovi otevře tlamičku, strčí do ní tabletu, tlamičku zaklapne a podrží zavřenou. Kocour tabletu spolkne. No ale jak jsem napsal, chce to cvik a fortel. Akce nesmí trvat déle než vteřinu, protože jinak dostanete drápy do ruky, tableta poletí na zem a vy budete marně honit kocoura po bytě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.