Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Větev do terária

Od: romanadasa* odpovědí: 3 změna:

Jak mám správně připravit větev , aby sloužila v teráriu pro plazy? Co jsem viděl v obchodech, tak sice vypadají hezky, ale měl bych svoji představu tvaru a velikosti, a právě takovou větev mám, ale myslím ,že nestačí ji jen zbavit kůry.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

0x

Nevím, jak do terária ale já mám v akváriích sice ne větve, ale kořeny. A ty vždy vylovím z nějakého rybníku a pak je na dvoře v kýblu vypucuju drátěným kartáčem a vyvařím ve vodě s dezinfekcí, která se používá do akvárka, abych si tam nezanesl nějaké "potfůrky".

Kdysi, když jsem měl "strašilky", tak jsem používal oloupané větvičky z okrasné vrby. Jsou krásně bílé a mají hezké meandrovité tvary. Ty by se ovšem k plazům asi moc nehodily.

martinaa*
hodnocení

0x

Ahoj, to fakt nestačí:) Oloupat kůru a dát vyvařit, tak zabiješ případné breberky v něm přinesený. Údajně stačí dřevo jen vydrbat pod horkou sprchou, ale jistota a jistota a půlhodinka vaření nikoho nezabije. Pak nechej dřevo pár dní odležet a proschnout na suchém místě, a hlavně ho ničím nelakuj a nestříkej (pokud neexistuje nějaký lak vhodný pro zvířata).

Pozor na borovicové větve, ještě dost dní po ulomení nebo uříznutí z nich může "vylézat" míza.

doplněno 23.11.14 13:55:

Háá, 2Kedar rychlejší *placni**palec*

doplněno 23.11.14 14:12:

2kedar - to se pak vyplatí *smich*, ještěže rybičkám moc nerozumím, ale nezmar se dá taky chovat, nee? *smich*

2kedar*

*smich*

No, kdysi jsem jeden kořen nevyvařil a dosmýčil jsem si do akvárka nezmary.

Normálně mi to pomordovalo plůdek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]