Nejste přihlášen/a.
Prosím máme vodní želvu tři roky,ale teď nám tak 14 dní přestala žrát.Co s ní Jet na veterinu nebo se stane že sem tam hladový?Děkuji za odpověď
Dobrý den, želvu máme cca 20 let a občas si dá pauzu. Sice přes zimu ji držíme v chladnu a to pochopitelně nežere vůbec. Myslím, že vaše želva si dává menší zimní pauzu. I když máte vyšší teplotu, tak želva má vnitřní biologické hodiny a když se blíží zimní období, tak je poznat i tak snížený apetit.
Dobrý den a máte želvu vodní a jak ji dávate do chladu .popíšete mi to.Vše okolo.Moc děkuji
Nechávám ji venku až se na podzim znatelně ochladí (to už tak od půlky září nic nesežere) a pak ji přemístím do plastové nádoby s cca 3 cm vody do tmavšího místa v nevytápěném skleníčku. Pro upřesnění .. je to malý skleníček přistavěný k domu a temperovaný přes otevřená sklepní okénka. I v mrazech mi tam teplota neklesá pod nulu a zimuju tam muškáty a kaktusy. Pokud ji budete chtít mít v budoucnu v chladnějších podmínkách, tak ji musíte postupně otužovat. Jinak pokud ji chováte stále při teplotách okolo 26 stupńů, tak mi to přijde moc a asi jí to zkrátí dobu dožití. Tyto želvy žijí od hranic Kanady až po subtropické oblasti USA a tam všude dochází k zimnímu poklesu teplot a dokonce jsou shopny přežít i naši mírnější zimu. Tropy jsou pak osídleny jinými druhy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.