Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno Ráda bych se chtěla zeptat na jednu otázku. Nedávno u nás byla kamarádka, která vlastní 2 britské kocoury. Strašně nám chválila naší kočku, že je strašně hezká, mohutná a velká a ptala se nás jestli je jenom doma, nebo ji někdy pouštíme ven. Řekla jsem, že když chce, tak ji pustím ven, ale jinak žije s námi doma. Najednou mi řekla, že kdysi měla taky kocoura, který byl domácí, a když chtěl, tak ho ven taky pustila, i přes zimu, ale prý, že jednou přišel a pořád se počůrával, a že měl nemocné ledviny. Prý musel na operaci, ale po operaci už umřel. Takže nás varovala, že tu naší přes zimu prostě pouštět nesmíme, že se ji to taky stane. Jenže ta naše, když chce ven a my ji prostě nepustíme, tak se ze zlosti i počůrá. Nedávno jsem ji nechtěla pouštět, venku byla hrozná zima, ale ona se na mě naštvala a vyčůrala se za gaučem. Prosím, co si o tom myslíte? Myslíte, že kámoška mluví pravdu o těch ledvinách? A jak mám kočku zvyknout jenom na domov, aby pořád nechtěla chodit ven? Jak ji mám ukázat, že doma je lépe než tam venku? Jde to vůbec? Děkuji!
Kočky na onemocnění ledvin jsou háklivější. To zas jo. Proto všchni tak pečlivě hlídají žrádlo. Žrádlo bez solí a barviv a zahušťovadel. Ale že by to kočka měla špatné ledviny proto, protože chodí ven, to je nesmysl. Miliony koček, které chodily, chodí a chodit ven budou a mají ledviny vpořádku po celý život. Ten kocour, který zahynul, ten měl k tomu nějaké dispozice. Každý si život představujeme jinak. Někdo tak, že krátce a intenzivně a jiný raději z postele nevyleze, jen aby ho neofouklo nebo si nějak neublížil. Někdo se se života vzdá a někdo se nevzdá toho, co mu život může prodloužit. Co je lepší? Každé chvíle, kterou je život krásnější, máme využít. A kočka je šťastná venku. A být stále doma, to si nezvykne nikdy!
Simonek venku nikdy nebyl a cca 3 roky bere denně lidský prášek na ledviny.
doplněno 23.11.14 07:57:Nene, to je siamák. Orientálek je ten černobílý se zelenýma očima
Náš kocour 10let chodil ven v létě i v zimě až do doby kdy ho prohnala sousedovic retrívka v závěji sněhu. Od té doby už dvě zimy do sněhu nee,ale jinak běhá venku normálně a žádné potíže s ledvinama nemá.Myslím, že to bude jako u lidí někdo je marod ať dělá co dělá a jiný je zdráv jak řípa.Už jsem měla hodně koček, ale žádná mi s ledvinama nemarodila.Ale já mívám obyčejné vesnické Mindy a ty nejsou k nemocem tak náchylné.Když je vaše čičina zvyklá ven těžko ji donutíte aby byla pořád doma. Má svůj revír a ten musí označkovat a mohlo by se stát, že vám začne značkova doma. to už jsem taky zažila a není to nic příjemného. Takže za mě pouštět ven, nejdřív dát pořádnou baštu, aby měla energii no a pokud poslechne tak za hodinku zavolat domů. Alik
Zdravím ségra má kočku savanovou, před nějakou dobou jim venku sežral něco, co mu ucpalo střeva a přidal se k tomu zánět slinivky. Rozhodli se ho nepouštět ven. Vzhledem k tomu, že strávil noc na veterině na kapačkách a pak ještě pár dní v zuboženém stavu s horečkami doma, kde byli celou dobu s ním, nebylo zvykání nijak těžké, i když ven se při odcházení lidí dere pořád. A pořídili mu kamarádku, aby doma nebyl sám. Stejně ho ale nakonec asi budou pouštět ven, jak to tak vypadá... ale také si myslím, že zánět ledvin nehrozí každé kočce jen proto, že chodí ven v zimě. Je fakt, že naše stařešinka chodí v zimě, zvl. pokud je sníh, se jen vycikat pod strom a hned letí ráda zpátky. Topení je topení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.