Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesvědčit rodiče aby mi koupili psa?

Od: bublinka* odpovědí: 9 změna:

Ahoj,je mi 11 a psa chci už od svých 5 let.říkáte přemlouvat a já přemlouvám-ale nic.Nebo radíte přesvědčit rodiče že se o pejska budu starat ale jak?

děěkuju za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

5x

Choď venčit psa do nejbližšího útulku, případně se domluv s nějakým sousedem na venčení jeho psa. Pokud rodiče uvidí, že tvůj zájem je trvalý, psu se věnuješ, např. s ním chodíš na cvičák nebo jsi ho naučila nějaké cviky, možná za nějaký rok ti pořídí vlastního. Pokud ne, tak budeš mít aspoň tyto psy. Za venčení budou šťastní a vděční.

doplněno 22.11.14 11:36:

Rozhodně nenos štěně domů jako překvápko s tím, že budeš doufat, že rodiče oblomíš, až ho uvidí a nespoléhej ani na to, že se ho ujmou pak nějací příbuzní. Každoročně takhle stovky psů dopadnou otřesným způsobem, vyhození na ulici, přejetí nebo živořící na zahradách na řetězech. Pes není žádná hračka, stojí spoustu peněz, veterinární ošetření je drahé, nejsou to jen granule.
Je tolik psů, kteří se majitelům omrzeli, kdy je venčí pět minut ráno a večer a jinak se trápí samotou a nudou v bytě, uvázaných na řetězech nebo celoživotně znuděných jedním ušmudlaným dvorečkem, že stačí se rozhlédnout a určitě takové najdeš ve svém okolí. Ne každý majitel bude nadšen z venčení psa, ale někteří ti to dovolí. Ti psi tě pak budou milovat a těšit se na tebe. Hodně se s nimi naučíš i ty, když je budeš učit poslušnosti a chůzi na vodítku a jiné věci a pak se ti to bude hodit, až budeš mít psa vlastního. Když lidi uvidí, že umíš venčit pejsky a jde ti to s nimi, můžeš si pak i třeba přivydělávat hlídáním a venčením, případně výcvikem psů. Ale nejde to hned, napřed tě musí poznat a musíš něco s nimi dokázat.

erasser*

Nikdo ti tuhle otázku nezodpoví lépe, než to právě udělala dejavu - doporučuju udělat přesně to, co ti poradila.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, obecně - chci-li něčeho dosáhnout, tak mé argumenty pro musí být silnější, než argumenty protistrany proti. Vy ani neuvádíte argumenty protistrany (rodičů), tak neznáme konkrétní situaci. Potom těžko poradit, jak zlomit jejich šestiletý odpor. Zdravím!

jdiwo
hodnocení

0x

Do bytu psa nebrat. Pokud bydlíte v rodinném domě, pak rodiče dále přesvědčuj. Nezapomeň, že pejsek i kaká a čůrá. A také chlupů bude plnej barák...

hodnocení

0x

Ahoj, byla jsem na tom úplně stejně, jako ty. První štěně jsem si přinesla domů v 8-mi letech a naši ho samo nechtěli, ale měla jsem hodného dědu a ten si ho nechal. Nemáš taky nějakého takového dědečka, nebo babičku u kterých bys pejska mohla mít? Úplně s tebou cítím. Nebo opravdu zkus najít ten nejbližší útulek a pomáhat s pejsky zatím tam. Třeba se rodiče zamyslí, když uvidí, co pro ty pejsky děláš a jak je máš ráda.

krajira*
hodnocení

0x

Ahoj, přesvědčit rodiče k pejskovi je jednoduché a velmi moc metod na to!

Třeba, kreslit obrázky a před rodiči říkat že ty ho mít nikdy nebudeš ale chtěl bys ho... oni se možná slitují a pejska dovolí

nebo, dones dpů štěně od kamarádů kteří mají štěnátka jestli ho nemůžeš mít, nebo jim řekni toto je můj nový pes a hotovo! Pokud nemáš zas moc "zlé" rodiče, dovolí ti to.

Nebo další způsob chod se každého vyptávat a potom jim o pejscích něco říkej oni si všimnou že už něco víš...

další způsob řekni že uděláš pro pejska cokoliv samé jedničky, pořádek v pokojíku, ten je základ toho, že se umíš postarat sama o sebe, pokud toto nezvládneš, nedovolí ti pejska protože se nepostaráš o sebe natož o pejska!

bhkl2

krajiro tohle jsem na ně zkoušela a nefunguje to nevěří mi že bych se o něj dokázala postarat když jsem ale zkusila mou metodu zabrala o psech toho vím hodně a v budoucnu jsem se rozhodla být chovatelkou psů

bhkl2
hodnocení

0x

já jsem si ho přála celých 8 let teď ho už konečně mám celou dobu jsem je přemlouvala snažila jsem se poslouchat a být zodpovědna a rodičům pomáhat pak jsem je načapala jak se dívali do inzercí psů a já jsem věděla že je to na dobré cestě teď už má 6 měsíců a myslím si že nejlepím přítelem člověka je opravdu pes ale nezapoeň je to živá bytost a musíš se o něho starat celých 15let i více.

gumidek*
hodnocení

0x

Dejavu má velmi dobrou reakci na tvůj příspěvek. Nicméně tobě je 11 a pes žije i 10-15 let (do 15ti jsem se psem vyrůstal). Co bude, až tobě bude 16-17 a budeš na střední? Budeš kvůli škole dojíždět někam či budeš na internátu a o pejska se rázem starají rodiče 24 hodin denně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]