Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně zvrací a má průjem

Od: stene12 odpovědí: 39 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestly by mi někdo mohl poradit máme doma štěně a od včerejška cca od pul noci zvrací a má průjem od té doby sem mu radši nic nedal jíst , máme doma dítě a nechaly sme jí chvilku samotnou se štěnětem a ona mu stačila dát párek a rajče večer ještě zvracel docela velký kusy párku a bylo tam i to rajče s granulemi ted už zvrací jen sliny nebo co to je vodu pít nechce bydlíme na vesnici a nejbližší veterinu máme asi 40km od bydliště sem bez auta takže se nemám jak dostat poradí mi někdo co mám dělat bez hloupých narážek? děkuji

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nejdřív byste měl srovnat dítě, aby štěněti nic nedávalo.Štěně, to je jako mimino a nároky na kvalitní štěněcí stravu jsou opravdu velké. Je to mladý organismus nezvyklý na velkou zátěž.

Kdybyste to dítě nacpal párky a rajčaty, zvracelo by také.

A nechce se mi věřit, že nejbližší veterina je od Vás 40 km. bydlím na vesničce /60 čísel/, žádný krám, pošta,lékař, nic a přesto veterinář je od nás vzdálený v městysi 1 km. Další - celé veterinární středisko je ve městě 8 km od nás. To snad žijete někde na Podkarpatské Rusi, jinak tuto vzdálenost k veterináři nechápu.

Nechci vyzvídat název vašeho bydliště, ale zajímalo by mě, jak daleko je nejbližší město či městys. To už si na netu pak najdu. Těch 40 km mi připadá opravdu nepravděpodobné.

Ale nebudu se přít, ať už je to, jak chce, štěně byste měl vzít a k veterináři s ním zajet. Před 3 týdny jsem našla na silnici zraněnou žlunu, přestože mi po ní nic nebylo, jak by mnozí řekli, jela jsem s ní do záchranné stanice /120 km obě cesty/ a dnes mi poděkovali, že se už vzpamatovala, přijímá potravu a byla vypuštěna do volné přírody.

To je daleko víc, než peníze za projetý benzín. Udělejte to také tak, ať se to psí miminko netrápí. Jistě máte v okolí kamarády, příbuzné, kteří Vás s pejskem dovezou. Když zaplatíte za benzín, pochopitelně. Jaga.

Moc hezky napsáno,souhlasím s vámi.

Máte dobré srdce *srdce*

doplněno 18.11.14 10:08:

Já bych jela i s naším morčátkem třeba 100km!

pb®
hodnocení

2x
Pokud to je jen dietní chyba, tak alespoň jeden den hladovka a pak šetřící dieta, rozvařená rýže s vařeným kuřetem. Pokud to štěně vyipije, můžete mu dát černý čaj mírně oslazený medem. Čaj staví a med dodá energii a minerály. Pokud doma máte aktivní uhlí, Smectu nebo probiotika, dejte mu něco z toho.
anony*

Ano to jsme dávali našemu psovi taky byl štěně měl uplně stejné příznaky a docela to pomohlo živočišné uhlí do vody a smecta jsou výborné :) přeju ať se brzo vyléčí. Mohou to být taky hlísti nebo něco podobného. Takové štěně může sníst cokoliv a ani si nevšimnete ;)

pohanka*
hodnocení

2x

Pokud už je štěněti lépe, dejte mu lžíci vařené rýže a lžičku jemně nasekaného kuřecího masa. Pak počkejte, co to s ním udělá. Nevíme, jak velké je štěně - rasa -, pokud bude vše v pořádku a je tedy větší druh, tak mu můžete trochu přidat.

Ale musím zadat pár otázek k zamyšlení, jestli jste jako rodič opravdu nic nezanedbal.

Roční dítě necháte pět minut samotné nejen se psem, ale i s absolutně nevhodným jídlem - uzeninou - o samotě? Vaše dítě se nají samo? Co kdyby se začalo dusit velkým soustem toho párku? To pominu moji zvědavost, jestli dítě sedělo v sedačce - možnost pádu, nebo s tím párkem v ruce se batolilo po zemi?

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, může to být jen reakce na "nové jídlo" jak je štěně staré?... Pejsci se s jídlem moc nepářou, když jim něco nesedne, tak to ze sebe vyklopí.. Pokud to neustane, tak raději běžte za veterinářem..

stene12
hodnocení

Dobrý den děkuji za radu štěněti je právě teprv 8 týdnů , mohu se ještě zeptat za jak dlouho by to mohlo ustát a čím ho ted krmit nějakou dietou nebo ho nechat vytrávit aspon 12hodin vůbec nemám zdání nikdy se mi tohle nestalo k veterináři to mam opravdu moc daleko a nemám se tam jak dostat jinak bych tam už byl ještě jednou děkuji za odpověd

stene12
hodnocení

babajaga :
no víte bydlíme na venkově nejbližší krám či autobus je odnás 15km pokud nevěříte tak je mi to docela jedno nepotřebuju vám nic dokazovat , na veterinu jsem už ávno volal a paní řekla že mi nic neřekne dokud sním nepřijedu proto sem se ptal tady , myslím že tato stránka se jmenuje poradte a né kritizujte to co ste mi napsala bych bez vás určitě nevěděl ... chci jen poradit co mám dělat tak si ty vaše narážky nechte na doma nejsem na to zvědavej mám ted opravdu jiné starosti než se tu svámi dohadovat ...! , jen bych chtěl poradit co mám dělat někdo tu už radil že mám nechat štěně 24h bez stravy ale je už vidět že má hlad knučí a někdy knučí tak silně že si myslím že se mu něco stalo je trochu rozmazlený nejedl už asi od včereší noci cca 23:00 , zvracet konečně přestal kkolem 10 ráno a ani nekakal čumák má studený močí pravidelně je to prosimvá někdo tak hodnej a mohl by mi poradit bez hloupích narážek děkuji , nemůžu za to že je nejbližší veterina ak daleko na nejbližší autobus to mám 15km bydlím prostě na samotě kde to lidi používají spíše jako rekreační chatu
:

stene12
hodnocení

moc děkuji myslím že to je tím jak snědl ten párek a rajče byl uplně nafouklý a pak začal zvracet , jen se chci ještě zeptat když mu nemám dávat nic jíst 24h , někde sem četl že štěnata hlady i omdlívají nemůže se mu nic stát? děkuji

skye*
hodnocení

0x
A co takhle, kdybyste si na tu veterinu alespon zavolala? A ne se ptala na internetove poradne? Tam Vam reknou nejlepe, co delat.

stene12
hodnocení

vím že je to moje chba nechal sem je bez dozoru asi 5 minut ale vysvětlete ročnímu dítěti že nesmí dávat psovi jíst paní babajaga zamyslete se co píšete asi ste nikdy neměla děti

tarantel*

Jste si jistá, že štěně sežralo pouze párek a rajče? To vypadá, že sežralo spíše něco nestravitelného. Nebo se jedná o torzi želudku. Obojí je akutní stav a k veterináři musíte jet okamžitě. I když možná už je pozdě...

stene12
hodnocení

sem si tim jist protože štěně zvracelo velké kusy párku a i rajčata , žádná krev ve zvatkách ani ve stolici nebyla pečlivě sem to kontroloval dokonce sem kvuly tomu ponocoval , měl takové nafouklé bříško a když začal zvracet tak se mu vyfouklo

tarantel*

Promiňte, ale to vypadá na překážku v trávících cestách. Štěně při troše nepozornosti sežere prakticky cokoli, obal od něčeho atd. Pokud zvrací naprázdno, nafouklé bříško, tak bych prostě neváhala ani minutu. Existují prostředky - ochotný soused, taxík, dnes existují i zvířecí záchranné služby, veterinář, který přijede k Vám domů atd. Ale to by musela být nějaká vůle zvířeti pomoci, že?

stene12
hodnocení

joo sem hajzl nechci zvýřeti pomoct sspamatujte se lidi sakra co je svámi od včera jsem nespal a pořád přemýšlím jak ho dopravit na veterinu ! paní veterinářka řekla že nepřijede kemě domů . všechno si představujete jak hurvínek válku myslíte že je to jednoduchý

tarantel*

Taxi u Vás nejezdí? Nebo autobusy? To štěně od včera nic nejedlo ani nepilo?Pořád zvrací?

jakoola*
hodnocení

0x

Víte ono se nikomu nechce léčit na dálku. Obzvlášť takového prcka . Jaký je aktuální stav? Zvrací? Má průjem? Teplotu?¨( teplota se měří na druhém konci než je čumák ) ale opravdu opatrně a nedělejte to sám - musí ho někdo držet. Pokud nic nepije je potřeba mu dodat vodu - hydratace by mu mohla těžce ublížit.. Jistliže nepije sám , tak stříknout do pusy stříkačkou- dávat po troškách .Takhle malé štěně má jídlo strávené za 4-5 hodin. Zbytečně dlouhá hladovka by mu také mohla ublížit. Napište současný stav . Zkuste zjistit zda není poblíž veterinář , přeci na vsi jsou uřčitě mají nejakého ke kravám apod.

doplněno 18.11.14 18:37:

oprava , DEHYDRATACE mu ublíží ...

doplněno 18.11.14 18:42:

jo . normální teplota u psa je 37- 39, a špička teploměru by se měla namazat olejem.

tarantel*

Já si nemyslím, že příčinou stavu je párek a rajče, leda by to bylo plesnivé nebo zkažené (pak je otázkou, jak se k tomu dostalo to dítě). Samozřejmě dehydratace je průšvih, ale lít vodu do poškozených vnitřností (může klidně být) je také průšvih. V případě překážky v zažívacím traktu štěně vodu stejně vyzvrací. Tady nic jiného než veterinář prostě nepomůže. Zadavateli se zřejmě nechce utrácet za taxík, nebo zvířecí záchranku. Jet autobusem s malým dítětem se mu také nechce, a tak čeká na zázrak. To je celé.

jakoola*

jo, jo , ale jestli dobře počítám , tak je štěně už 20 hodin bez jídla a BEZ VODY .A pokud už tazatel nevyrazil na veterinu, tak vzhedem k tomu , že je večer a ma doma malé dítě , tak už asi ani nevyrazí .Bez jídla pes ještě vydrží , ale bez vody ne . Pokud vodu vyzvrací , tak ne všechnu a pokud nevyzvrací , tak to nebude překážka v zažívacím traktu a mohla by se psovi dát trocha rýže s vývarem. . Proto jjsem se ptala na na aktuální stav psa . Nejsem zastáncem domácího samoléčení , ale chápu , že někdy je přeprava neřešitelná, obzvláše večer a s dítětem v náručí. Evidentně má o psa strach, a my všichni , kdo máme psy, jsme si prošli situacemi , kdy jsme potřebovali názory jiných pejskařů ,abychom se ujistili , že se rozhodujeme správně .

doplněno 18.11.14 19:43:

to taky doufám... , Snad se ještě ozve .

tarantel*

Právě proto jsem se ptala, jestli štěně stále zvrací. Ale to zůstalo bez odpovědi. Tak doufám, že jel na tu veterinu a nekope na zahrádce hrobeček.

emilka12*

Na prujem černé uhlí, strava dietní, ryže ,rohlík pár piškotu.

pb®
U někoho, kdo bydlí na vesnici, kde nic není, bych předpokládala, že každý plnoletý člen rodiny má vlastní pojízdné auto. Nemusí to být nic extra, stačí dvě tři staré felicie, které se opraví za pár stovek doma na koleně. Zkrátka auto je na vesnici nutnost. Ani se mi nechce domýšlet, co kdyby bylo něco dítěti a bylo třeba jet v noci na pohotovost. Volat záchranku třeba kvůli zánětu středního ucha, protože nemám auto, je docela trapné.
pohanka*

Tarantel - právě že u dvouměsíčního štěněte, které má velmi citlivé zažívací ústrojí může taková dietní chyba vyvolat tuto reakci. Štěně nemá žrát slané uzeniny, natož kyselé rajče. Majitel píše, že štěně zvracelo několik kusů toho párku, rajče a též granule. Takže určitě tam jídlo popralo. Zvláště, jestli štěně hltalo, nekousalo.

doplněno 18.11.14 20:45:

Oprava - určitě se jídlo v trávicím traktu mezi sebou popralo

tarantel*

Tak možné to samozřejmě je, stejně jako je x dalších možných příčin, proto se neodvažuji radit nic kromě okamžité veterinární pomoci. Ty symptomy mi pro takhle malé štěně přijdou dost vážné, ať už je to způsobeno čímkoli.

stene12
hodnocení

Dobrý den tak už sem podruhý volal na veterinu pán veterinář mi řekl že pokud nezvrací a už nekaká průjem i když možná nemá co tak prý mám počkat do zítra o to sním udělá a řekl abych mu dával po hodině rýži s kuřecím masem , udělal jsem to a zatím je to v pohodě nezvrací nekaká začíná si už i hrát můžete mi ještě někdo poradit jak dlouho má mít tuhle dietu a jak mu mám tu stravu podávat po kolika dávkach a kdy mu můžu nasadit normálně granule děkuji , ano mámě 2roční miminko sedělo v židličce takže pád nehrozil byl jsem doma sám přítelkyně byla v práci máme proti směny jen sem si odskočil na wc a mezytím mu to hodila myslím s že se tohle může stát každému ...

tarantel*

Tak to jsou dobré zprávy. Dietu dávejte dokud bude trvat průjem, ale nemusíte už pak každou hodinu, prostě jak ho normálně krmíte. Kontrolujte, jestli dostatečně pije, kdyžtak podat vodu třeba stříkačkou (do tlamky). Pokud by ale průjem trval moc dlouho, třeba tři dny, tak neotálejte s návštěvou veterináře.

stene12
hodnocení

ano auto máme škodu felicii ale nestartuje když už se otom bavíme jestly někdo ví v čem je problém baterku jsem zkoušel dát jinou a stejně nic prostě auto vůbec nejde nastartovat , přítelkyně jezdí do práce se sousedkou dneska měly zrovna dení směnu od 6 do 18:00 já mam zatím dovolenou a taky přemýšlím jak se dostat do práce to víte pracujem jak můžem a stejně máme prd.. hold česká republika

stene12
hodnocení

Dobře děkuji , taky si myslíš že už mu je líp , pan veterinář řikal ad mu dám slabounkej černej čaj s trochou cukru tak sem mu to dal napil se snědl lžíčku rýže a ted spí tak doufám že bude všechno v pohodě je to náš mazel kdyby měl ještě zítra průjem tak budu muset ject už sem dohodnutý se sousedkou , zatím průjem nemá ani nezvrací tak by to mohlo být v pořádku děkuji za radu někteří ste mi dost pomohly !

jakoola*

Dobrá zpráva . Netrpělivě jsem tu na ni čekala :).Tuhle dietku bych držela alespoň dva dny.Klidně víc vývaru , ať se do něj dostane dost tekutiny . Bude po té hladovce vysílený , Tak po trochách a častěji postupně přidávat a prodlužovat interval krmení .Můžete přidat vařenou mrkev (staví průjem) Pozítří přidat trochu granulí , aby postupně přesel na pevnou stravu . Dneska jste měli oba dost perný den .že. :) Tak hodně štěsí

doplněno 18.11.14 22:18:

jo a stát se to může každému , mě včera nás Kouďák ukradl z kabelky dvě musli tyčinky a sežral i s papírem.:)

stene12
hodnocení

Dobrý den děkuji za pochopení a za odpověd dám na vaší radu :) ještě jednou děkuji , ano prostě se to někdy stát může

stene12
hodnocení

Dobrý den a prosim vás ještě jednu otázku ten kuřecí vívar a s rýží mám tam nasekat i kuřecí maso? a osolit to asi nemam žene , kdyby byl někdo tak hodnej prosím o radu jak o připravit děkuji

borax*

No bez kuřecího masa to nebude kuřecí vývar :) a určitě nesolit ani jinak kořenit. Maso do kastrolu s vodou i mrkev můžete dát, zapnout a přivést k varu, půl hodinky povařit a klidně přidat rýži a dalších 15 min vařit dokud rýže není měkká, maso může být tuhé, psovi to nevadí. Hotovo, můžete naložit a nechat vychládnout a dát psíkovi...klidně zbytek uložit do lednice na další den...

Dobrý den, dáte vařit kuřecí maso na kousíčky nakrájené rovnou namíchané s rýží (asi půl napůl-na hrnek rýže hrnek masa-můžete nastrouhat nahrubo i 1ks mrkve) vše spolu podlijete vodou, aby byla tak 2cm nad tou rýží a necháte tak půl hodiny vařit, aby byla rýže trochu rozvařená. NESOLIT! Hlídejte si aby se vám voda nevypařila, kdyžtak trochu dolejte-hlavní je, aby byla rýže měkká a vařila se tak tu půlhodinku. Jaké je to plemeno, nebo alespoň jak bude pejsek velký? Pokud mu je teprve 8týdnů, měl by jíst tak alespoň 4-5x denně, tak mu to nadávkujte a zítra mu můžete uvařit další a do toho pokud bude v pořádku už bych namíchala namočené granule, na které byl zvyklí. držím palečky, ať je v pořádku.

stene12
hodnocení

dobře děkuji za radu a prosimvás jakou porci mu mohu dát?

Záleží na tom, co je to za rasu, nebo alespoň jak bude velký, až vyroste. jezevčík určitě nejí jako vlčák. Ale i když je teď vyhladovělé, určitě začínejte po malých dávkách, pokud mu dáváte každou hodinu, tak opravdu lžíci, nebo 2 a pak když to bude dobré, tak pomalu přidávat a čas prodlužovat.

stene12
hodnocení

dobrý den je to labrador , no tedka sme dodělaly maso a přemýšlím jestly mu to mám namixovat mixerem a přidat tam ten vývar a kolik zhruba mu toho mam dát aby toho nesnědl moc a rychle anezatížil žaludek

borax*

Nemusíte mixovat, jen maso nakrájejte a dejte mu třeba 20 deka. Uvidíte, jestli to za hodinku nevyvrátí, dejte zase tak.

stene12
hodnocení

Dobře děkuji všem za rady moc ste mi pomohly

pohanka*

Neberte to jako rýpání, ale pokud by jste vařil toto jídlo pro psa, tak by toto jídlo bylo vhodné i pro Vaši malou více, než uzenina. Pokud jste jí nedal ten párek vyjímečně.

Pro holčičku tedy trochu osolit a dát na rýži kousek čerstvého másla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]