Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit kočku na písek?

Od: lilil odpovědí: 3 změna:

Vzala jsem si kočku z útulku. Má na chodbě mísu s pískem, a někdy to udělá do ní jindy vedle. Jak jí to naučit, aby chodila jen na písek? Mám jí pár dnů a taky se na ní tak trochu bojím sáhnout. Jinak se chce mazlit a přede. Má moc ostré drápky, ale já se na ní bojím šáhnout a přistříhnout je.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x
Ajaj, kočka z útulku a nezkušený majitel. Zkuste záchůdek čistit po každém použití nebo raději přidat ještě jeden. Některé kočky na jednou použitý záchod už nechtějí jít, asi jako se ekluje lidem jít po někom na nespláchnutý záchod.
Proč se na kočku bojíte sáhnout? Seká po vás, kouše? Já vždy stříhím drápky tak, že si kočku posadím na klín, chytnu tlapku, cvak cvak a je ostříháno. Ne násilím, jen co se kočka nechá. Může to zabrat víc pokusů, než budou drápky ostříhané. Nemusí se nijak na krátko, stačí jen vzít ostrou špičku a nezapomínat na pátý paspárek, ten dokáže zarůst i do polštářku. Na zadních většinou není třeba stříhat.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- v útulku ale kočka asi na písek chodila? - není ta mísa malá?

Kočky jsem několikrát denně chytila, posadila ji na písek a zahrabala pacičkama (jejíma) v písku. Třeba je to u té Vaší stres z nového prostředí ! Zkuste jí zatím dát mísy dvě - jednu by si měla vybrat. Musí být ale dostatečně velká a musí se denně čistit. Ahoj.

doplněno 08.12.14 19:05:

- když říkám písek, myslím samozřejmě stelivo - kupuju hrudkovací.

hodnocení

0x

Tu mísu s pískem vyhoďte a kupte kočičí záchůdek. Nemusí mít boudičku, stačí jen spodní část. Mísa má ostré hrany a není stabilní. ;) A písek vyhoďte určitě! Kupte stelivo. Jsou to takové jako kamínky a k nim je diravá lopatka. Do wecka nasypejte hodně vysokou vrstvu, klidně 10 cm. Když se Micka vyčurá, z mokrých kamínků se udělá koule, kterou lopatkou vyberete do igelitového pytlíku a hodíte do popelnice. Totéž s hovínkem. Nejlépe 2x za den. Stelivo pohlcuje i pach, takže wecko nesmrdí. Jednou za týden stelivo někam nasypejte, záchůdek strčte pod sprchu a wc kartáčem a nějakým jarem, vydrbejte. Vypláchněte, nechejte okapat a stelivo vraťte. Když bude potřeba, průběžně dosypejte. ;) Kočky jsou na záchůdky háklivé a do špinavého, tvrdého, páchnoucího prostě nejdou. hanazertova.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]