Nejste přihlášen/a.
Vzala jsem si kočku z útulku. Má na chodbě mísu s pískem, a někdy to udělá do ní jindy vedle. Jak jí to naučit, aby chodila jen na písek? Mám jí pár dnů a taky se na ní tak trochu bojím sáhnout. Jinak se chce mazlit a přede. Má moc ostré drápky, ale já se na ní bojím šáhnout a přistříhnout je.
- v útulku ale kočka asi na písek chodila? - není ta mísa malá?
Kočky jsem několikrát denně chytila, posadila ji na písek a zahrabala pacičkama (jejíma) v písku. Třeba je to u té Vaší stres z nového prostředí ! Zkuste jí zatím dát mísy dvě - jednu by si měla vybrat. Musí být ale dostatečně velká a musí se denně čistit. Ahoj.
doplněno 08.12.14 19:05:- když říkám písek, myslím samozřejmě stelivo - kupuju hrudkovací.
Tu mísu s pískem vyhoďte a kupte kočičí záchůdek. Nemusí mít boudičku, stačí jen spodní část. Mísa má ostré hrany a není stabilní. A písek vyhoďte určitě! Kupte stelivo. Jsou to takové jako kamínky a k nim je diravá lopatka. Do wecka nasypejte hodně vysokou vrstvu, klidně 10 cm. Když se Micka vyčurá, z mokrých kamínků se udělá koule, kterou lopatkou vyberete do igelitového pytlíku a hodíte do popelnice. Totéž s hovínkem. Nejlépe 2x za den. Stelivo pohlcuje i pach, takže wecko nesmrdí. Jednou za týden stelivo někam nasypejte, záchůdek strčte pod sprchu a wc kartáčem a nějakým jarem, vydrbejte. Vypláchněte, nechejte okapat a stelivo vraťte. Když bude potřeba, průběžně dosypejte.
Kočky jsou na záchůdky háklivé a do špinavého, tvrdého, páchnoucího prostě nejdou. hanazertova.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.