Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké množství granulí dávat štěněti zlaťáka?

Od: dannel odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zde poradit, máme 8 týdnů staré štěně zlatého retrívra, koupil jsem mu nějaké lepší granule cca 80Kč/1kg a nevím jaké množství mu dávat denně těchto granulí? Zdá se mi, že by štěně pořád jedlo.

Prý je to napsané na obale, ale já koupil jen 1 kg v sáčku.

Neporadil by mi někdo?

Děkuji vám pěkně

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Danel, poklikej a pohledej si značku, kterou jsi koupil. Tam najdeš všechno. Štěněti je potřeba dávat více než méně a pravidelně, u takhle malého štěněte 4x denně. Štěňata působí obézně, jsou to malí medvídkové, ale tak to má vypadat. Štěně ve vývoji nemůže být otylé. Když ušetříte na stravě, zaplatíte později veterináři o to více. *hej* 80 kč za granule pro štěně, to není zase až tak luxus. Při tom klikání najdi levného dovozce a objednávejte celý pytel. Výjde to levněji.

eulalie*
hodnocení

2x

Tak toto je dost složité radit. Víte aspoň značku těch granulí? Jinak se ničeho nedopatrate. A psi vesmes by zrali pořád, u nich nepoznate, jestli už maji dost. Aspoň já jsem to tak se psy vzdycky měla. Doporučuji zajít zpět do obchodu, kde jste granule koupil a poptat se tam.

mon*
hodnocení

2x

Co jste koupil za značku? Asi nebudou nic extra.. Dívejte se hlavně ať je na prvním místě maso a ať granule obsahují co nejméně obilí. TAdy máte kvalitní značky: Brit Care, Brit Carnilove, Wolfsblut, bezobilná Acana, Orijen, Barking Heads, Essenntials, Purizon... A dávkování je napsané i na internetu, když zadáte do vyhledávače tu značku co jste koupil.

A nebo pokud by vás zajímalo, tak si přečetěte něco o BARFu (krmení syrovým masem, kostmi, vnitřnostmi atd.) a uvidíte, buď budete krmit KVALITNÍMI granulemi, nebo BARFem. ;)

micinka123*
hodnocení

0x

Zkuste zjistit značku granulí. Nebo zajděte zpátky do zverimexu a poptejte se prodavačů, oni to určitě budou vědět. Pak lze dávkování zjistit normálně na internetu. ;)

hodnocení

0x

Záleží na váze štěněte. Pokud má 3-5kg, tak se má dávat 130-200g denně, pokud má 5-10kg tak 200-320g. Samo rozdělit do 4-5-ti dávek. Toto je pro 8-11týdenní štěně, čím starší, tím méně na kg se pak dává, ale ubírá se pomalinku. Příklad - 10kilové štěně ve věku 8týdnů má dostat těch 320g, ale 10kilové štěně ve věku 5měsíců už jen 250g denně. Což je opravdu jen příklad, protože štěně, které vážilo ve 3měsících 10kilo má v 5-ti měsících alespoň 15kilo a potřebuje minimálně 370g granulí denně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]