Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolfo sprej

Od: agis888 odpovědí: 8 změna:
Ahoj poradci jakou mate zkusenost z sprejem Bolfo. A jak ho spravne aplikovat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kutululu
hodnocení

3x

A budete ho aplikovat přímo na kočku a nebo na prostředí?

doplněno 11.11.14 14:25:

S aplikací přímo na kočičku zkušenost nemám, lepší je koupit kapku spot on a kápnout jí přímo na kůži za krk, účinek je pak delší než u spreje, který zahubí pouze jen blechy, které se zrovna nachází v kožíšku a hlavně je to i pro kočku nepříjemné a stejně si to olíže tam, kam dosáhne. S Bolfem mám ale výbornou zkušenost na prostředí. Stříkala jsem tím celý byt. Určitě nestačí jen vystříkat pelíšek, ale úplně vše, hlavně to, co je z textilu a veškeré spáry, díry, škvíry a zadní stranu nábytku. Po jednom postřiku jsem viděla 80% úspěšnost, musí se ale opakovat po nějaké době (nejspíš bude v návodu), aby se zahubila veškerá vývojová stádia blech. Jeden postřik nestačí. PS: mě stačila jedna lahvička na důkladné vystříkání 30m čtverečních.

agis888
hodnocení

Na kocicku a mista kde lezi

dejavu*
hodnocení

3x

Máme s ním dobrou zkušenost u hodně zablešených zvířat, co přicházejí do útulku. Vybolfujeme je a pak jim dáme za krk pipetku, ale používáme u psů, zeptám se známé, co dělá kočky, jestli to používají i na kočky.

Použití je jednoduché. Vezmete si gumové rukavice a vetřete to do srsti.

doplněno 11.11.14 15:04:

Tak jsem se ptala, Bolfo na kočky používají výhradně a jsou moc spokojeni. Dělají s ním všechny přijaté kočky víc jak 10 let a nikdy žádný problém s ním kočka neměla. Pak ji dají do přepravky a ono to tam opadá i s mrtvými blechami. Pak dají rovnou pipetu.

doplněno 11.11.14 15:21:

Není zač, hlavně vystříkejte taky místa, kde kočka líhá, protože cca 10% blech je na ní a zbytek v podobě vajíček a larev na kanapi, podlaze a tak. Na vystříkání je dobrý Biokill např.

doplněno 11.11.14 15:29:

Na toxicitu jsem se jí ptala, jestli někdy nebyla nějaká reakce, nikdy problém neměli a točí stovky koček ročně mnoho let. Známe se moc dobře, kdyby problém měli, řekla by mi to.

agis888
hodnocení

Diky za vycerpavajici info :)
kutululu

Pozor, mě všude upozorňovali, že Biokill je pro kočku toxický. I na internetu v popisu přípravku jsem to kolikrát četla.

doplněno 11.11.14 15:37:

Kontraindikace: Nepoužívat u koček. BIokill je pro kočky toxický!

Pokud s tím mají zkušenosti, že se kočičkám nikdy nic nestalo, tak to je jedině dobře. Mě to doporučila i moje veterinářka, takže možná nebezpečí opravdu nehrozí. Ale já osobně doma bych si to tedy "nelajsla".

doplněno 11.11.14 15:41:

Já vím, že se nestříká na kočku. Já osobně ho doma používám na veškerou havět. A účinek má tedy vážně výborný a hlavně dlouhodobý. Po jednom postřiku žádná moucha ani pavouk nemá ještě několik týdnů šanci. Já bych se právě spíš bála toho, že si kočička na postříkané místo lehne a pak se olíže a nebo rovnou nastříkané místo olíže.

dejavu*

Biokill se nestříká na kočku, ale ošetří se s ním prostor bytu, více tady kočičí kórum kočičkářek o něm - blechy se tam řeší stále, bohužel. kocky-online.cz/...

hodnocení

2x

Nic moc. Pro okamžité odstranění parazitů ano (použít dle návodu), ale nefunguje jako prevence, což některé šampony za podobnou cenu zvládají. Je to ale má zkušenost...

agis888
hodnocení

Co doporucujes tedy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]