Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co udělat aby se kočka bála aut

Od: kockaa odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, máme doma roční kočičku a mám jí nadevšechno ráda, jenže je problém, že se vůbec nebojí aut. Vždycky když je na silnici a jede auto, odběhne až když je auto půl metru od ní. Strašně se bojím, že jí něco přejede a nevím co mám dělat. Sice u nás v ulici tolik aut nejezdí, ale stejně už tady někdo asi před týdnem přejel kočku. Prosím o radu, jak jí naučit, aby nechodila na silnici, nebo zařídit, aby se bála aut? :( Máme v ulici nejméně 20 koček a ŽÁDNÁ se aut prostě nebojí a klidně si i usnou na silnici.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

janap*
hodnocení

2x

Kočku asi těžko vycvičíte aby se bála aut. Nejde nějak zabránit přístup na silnici? Moje kamarádka do ulice pořídila značku Pozor kočky (červený trojúhelník). Není to žádná oficiální značka, ale je to vtipné a soudný řidič třeba zpomalí a jede opatrně. Alespoň něco.

Také mi kdysi přejeli kočku na chalupě.

kockaa
hodnocení

Děkuji za odpověď, kočce bohužel nemůžu nějak zamezit přilstup na silnici, je napůl venkovní a běhá si kde chce. A s tou značkou by to nepomohlo, už v ulici máme značku pozor děti a ty auta tam jezdí pomalu, ale vždycky tak nějak předpokládají že ty kočky uhnou, jenže vždycky uhnou až když je to auto pár centimetrů od nich. A ten řidič prostě nezastaví, protože si myslí že kočky utečou :(

honzacz*
hodnocení

2x

Kočka by musela mít pobyt na silnici spojený s nějakým nepříjemným zážitkem - třeba: pokud bude na silnici, zahvízdáte jí u hlavy píšťalkou, (tohle kočky opravdu nerady) a zaženete ji. Takhle jsem odnaučil našeho kočičáka lízt do postelí. Ale musíte být dost důsledná. :)

luha*
hodnocení

2x

Z projíždějícího auta vylít na číču kyblík vody (auto může jet samozřejmě krokem). Musí se ale použít pro kočku cizí lidi a různá auta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]