Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blechy - kočka

Od: barcag98* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, nemáte někdo nějaké zkušenosti s přípravky na blechy pro kočky, které opravdu fungují? Slyšela jsem něco málo i o tabletách proti blechám, kolik stojí? Popř. jejich název. Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
téma kočky a blechy tady už bylo v poslední době několikrát. Osobně sem své zkušenosti poměrně podrobně popisoval tady. Své tehdejší zkušenosti mohu dnes už jen doplnit o to, že od aplikace tabletek (že půjdu pro druhou várku jsem tenkrát psal) a postřiku už nevím, co jsou blechy a to kočka chodí pořád ven, mám tady okolo domu ježky a podobnou havěť atd.
Dřív jsem zkoušel kde co a z dnešního pohledu všechny své ostatní pokusy (pipety Combo, spreje) považuju už jen za svoji tehdejší hloupost a zbytečné vyhazování peněz. Nic v minulosti (měl jsem 3 kočky, teď už mám jen jednu) nepůsobilo tak dlouhodobě a důkladně jako právě ty tabletky a ten postřik. Název tabletky nevím (to bych musel zjistit) a název postřiku tady už někdo někde v minulosti psal.

barcag98*
hodnocení

Děkuji moc. O tabletě jsme taky uvažovali, takže se pro ni co nejdříve vydáme k veterináři. :)

h75®
hodnocení

1x
Frontline combo pro kocky. Je to takova pipeta, ktera se nanasi do srsti na kohoutek. Je sice drazsi (cca 160), ale funguje. Kocka se pak jenom nesmi koupat. Obojky nedoporucuji, u kocky hrozi smrtelne zraneni. Ani nic ve spreji - vetsina kocek nesnese sycivy zvuk.
micinka123*

Teď je už moderní doba. Obojky dneska mají bezpečnostní sponu, která je protiškrtící. A věřte mi, že i některé antiparazitní obojky už tu sponu mají. Takže nechápu, čeho byste se měli bát. Nám třeba Frontline combo vyhovoval jenom rok, ale letos na jaře, když jsem to nakapala na svoji Jůlinu, tak mi přinesla domů další a další klíšťata.

Micka

pt®
hodnocení

1x

Dejte jedině pipetu za krk do kůže, ne do srsti a to podle váhy kočky. Jen nedávejte kočce noc vnitřně než ji ublížíte. - pt

kutululu
hodnocení

1x

A chcete se blech zbavit nebo kočku proti nim ochránit? Účinná je kapka za krk, já vyzkoušela Frontline, Stronghold a Advocate. Nejlepší asi byl Advocate. Tablety bych zbytečně nedávala.

barcag98*
hodnocení

Blech se chceme hlavně zbavit. Kočku jsme už 3x koupali ( samozřejmě v určitém časovém rozestupu ) dostala kapky Frontline combo, vždycky zabíraly ale teď jsou už asi ty blechy tak odolné, že je chytila zpět. Koupili jsme ji obojek, koberce jsme 2x stříkali různými přípravky dokonce jsme si zaplatili čistič na koberce a čistili je v celém domě a pořád je má. Je mi ji vážně líto, protože se pořád škrábe. Jinak děkuji všem za tipy. :)
kutululu

To veřím, že Vám je jí líto. Já s blechami bojovala 3 měsíce. A kočička je jen domácí nebo chodí i ven? Jen koberce vystříkat nestačí. Musíte vše co je textilní vyprat a vystříkat veškeré skulinky a zadní strany skříní apod. tam se blechy rády ukrývají. Hlavně to musíte opakovat několikrát než se zničí veškeré zárodky ve všech vývojových stádiích. Já si byt stříkala přípravkem Bolfo, ale jedna lahvička stojí cca 200kč a stačí tak na 30m čtverečních pokud stříkáte důkladně.

barcag98*
hodnocení

No kočku máme doma, ale přes léto chce být s náma venku na zahradě, takže ji tam bereme a potom v tomto období ty blechy chytne.

micinka123*
hodnocení

1x

Mám zkušenosti s Frontline sprejem, máme ho doma, myslím si, že celkem pomáhá, ale myslela jsem si, že za tu cenu bude účinnost lepší. Ale co, hlavně, že pomáhá.. Jinak s ničím už zkušenosti nemám, akorát jsem kdysi své micině kupovala ampulky, kapalo se to za krk, jmenovalo se to Frontline Combo... Kupovala jsem to rok, super, bomba! Myslela jsem si, že to snad není možné, ale ta účinnost měla jenom měsíc a tři kapky té vodičky stály 170,-Kč. Ale aspoň jsem našla něco, co nám na blechy a klíšťata opravdu zabírá, ale letos, na jaře jsem to opět koupila a kočka i po nakapání měla klíšťata. Asi změnili recepturu nebo co. Tak teď máme ten sprej. Používám to i na psa a myslím, že na psa to zabírá více než na naše kočky. Můžete to zkusit. My jsme to kupovali ve zverimexu za 350,-Kč (teď nevím, kolik toho bylo) a na internetu to máte o stovku levnější. Jinak co se týče těch tabletek proti parazitům.. Nám to vetka na psa strašně vnucovala, strašně to chválila, že je to super, že je to novinka na trhu, že je to prý lepší a prý je dlouhá účinnost, ale co cena? Na to jsem se ji taky ptala. Neodpověděla mi. Já bych tu tabletku psovi osobně nikdy nedala. Prostě nechci do něj rvát chemii atp. Radši si koupím nějaký repelent nebo nějaký dobrý obojek proti parazitům a mám vystaráno na několik měsíců. Pipety jsem prozatím ještě nezkoušela, ale na jaře bych nějakou chtěla vyzkoušet.

Micka

borax*
hodnocení

0x

Na tabletu jsem se ptala, existuje, ale cena 600,- na tři měsíce. Jinak já používám fypryst za krk.

hodnocení

0x

Použijte frontline sprej.Posprejovat a rozetřít po srsti a blecha je mrtvá.Vlastní zkušenost už několik let.

micinka123*

Ano, my bereme gumové rukavice a rozetřeme to po psovi. I kočky tím rozetřeme.

agis888
hodnocení

0x
Comfortis od veterinaře doporucuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]