Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hibernující žába

Od: xgbg odpovědí: 3 změna:
Ahoj. Mam dotaz ohledně žáby, kterou jsem našla na terase. Byla zpomalená a hibernovala, bála jsem se že ji něco sežere, tak jsem ji vzala domů do akvaria s vodou a nevim co sni dál :D.PS: Pisu na rychlo, omlouvam se za chyby.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Žába se připravovala na zimní odpočinek, proto ty zpomalené procesy. Tím, že jste ji vzala domů, jste přerušila její přípravy na zimu /teplo v bytě/. Navíc v akváriu /pouze v akváriu/ dlouho nepřežije, neboť je to obojživelník!

Úplně nejlepší by bylo najít jí na zahradě nějakou škvíru, zákoutí a tam ji zahrabat do listí, do trávy...Jaga.

2kedar*
hodnocení

1x

Tím, že jste ji donesla domů ji nejspíš urychlíte cestu do nebe.

Lepší je ji odnést někam k rybníku a ona si už poradí. Zatím je ještě teplo.

Ona si už nějaký úkryt na zimu rychle najde. Přírodu neošálíte.

sebod*

Souhlas s odpovědmi přede mnou. A já ještě dodám k těm Vašim obavám, že jí něco sežere. Ano, je to možné. V přírodě totiž existuje potravinový řetězec, učí se o tom děti už na základní školy. My lidé to však stále nějak nechápe a snažíme se nevhodně do přírody zasahovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]