Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde hledat práci se zvířaty?

Od: lucccie odpovědí: 13 změna:

Zdravím :)

nevíte někdo, jak se člověk dostane k práci se zvířaty (za předpokladu, že nemá veterinární vzdělání)? Nejraději mám kočky a psi, ale brala bych práci snad u jakýchkoliv zvířátek, třeba u koňů, hlodavců, ohrožených druhů, lesních zvířátek...

Představovala bych si například práci v útulku, záchranné stanici, asistentka veterináře, možná i v Zoo nebo v nějaké organizaci na ochranu práv zvířat. Problém je v tom, že na pracovních portálech nikde nevídám inzeráty s nabídkami takovéto práce. Snad jen zřídka se objeví inzerát typu: Hledáme ošetřovatele skotu (nebo jiných užitkových zvířat). Klidně bych se starala i o takovéto zvířátka, ale jsem vegetariánka a asi bych nepřenesla přes srdce, že zvířata o která se starám, půjdou dříve či později na porážku...

Je mi jasné, že za tuto práci nejsou bůhvíjaké peníze, to mi ale nevadí. Chci práci, do které se budu těšit a bude mě naplňovat a ne práci, která bude třeba dobře placená, ale budu do ní chodit se staženým žaludkem, vystresovaná a nešťastná..

Jenže jak se k práci se zvířaty dostat? Znáte někoho, kdo pracuje v této oblasti a víte, jak se k té práci dostal?
Také si pohrávám s myšlenkou založit si třeba živnost, kdyby se mi nepodařilo získat práci u zvířat jako klasický zaměstnanec. Zaměřenou třeba na canesterapii. Nikdy jsem však jako OSVČ nepracovala, takže nevím co vše to obnáší..

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

U nás v útulku Kralupy můžeš pomáhat jako dobrovolník, stejně, jako to dělám já. Ale nebudeš mít za to ani korunu. Můžeš ale chodit, jak to to vyhovuje, venčit, česat, jezdit na akce se psy, na besedy s dětmi ap. Stejně tak v mnoha jiných útulcích. Řada z nich umožňuje veřejnosti venčení psů.

Můžeš si se psem udělat zkoušky a věnovat se canisterapii, tady Líba sháněla spolupracovníky, můžeš se ozvat i jí, jestli je to tvá parketa centrumalfa.webnode.cz/...

V útulku Bouchalka v Buštěhradě u Kladna často hledají ošetřovatele a je to práce i s bytem. Nevím, jestli je to zrovna teď aktuální, ale můžeš zkusit kontaktovat je a poptat se, jestli je to aktuální psiutulekbouchalka.cz/...

V Petcentru v Horních Počernicích hledají prodavače, je tam hodně zvířat (papoušci, rybičky, exoti, morčata) - viz inzerát zde jobs.cz/...

Práce u koní se inzeruje na koňských serverech - equichannel, koníčci ap. Též ji najdeš i na ifauna.cz

doplněno 06.11.14 13:19:

Zkuste se poptat na té Bouchalce, pak též hledali ošetřovatelku pro útulek Jimlín, to byste měla blíž, je to u Loun.

A ta práce v Pet centru může být též prima, je to tam jak v ZOO, pěkné prostředí, málo zákazníků a samá zvěř kolem.

doplněno 06.11.14 13:20:

Tady mají inzerát, že přijmou hned na titulní stránce utulek-jimlin.cz/...

lucccie
hodnocení

Děkuji za odpověď. S dobrovolnou prací a venčením pejsků z útulku mám zkušenost, když čas dovolí, ráda tam vždy zajdu :) Bohužel ale dělám práci, která mě žalostně nebaví a psychicky vyčerpává (call-centrum - aktivní prodej), takže hledám i nový zdroj obživy. Mám pouze maturitu z gymnázia a žádné známosti, takže je těžké sehnat práci...Každopádně děkuji za odkazy, mrknu na to :)

flip
hodnocení

2x

Odkud jste? Kočičí útulek Felix v Klecanech by nyní určitě uvítal pomocnou ruku.. :) facebook.com/...

lucccie
hodnocení

Děkuji za tip :), ale bohužel to mám trochu z ruky, jsem z Příbrami :( Kdyby to bylo s ubytováním, tak bych neváhala ani minutu

flip

Zavolejte tam, nedávno měli byt k dispozici :)

lucccie
hodnocení

Máte pravdu, za zkoušku nic nedám, třeba to vyjde :)

hodnocení

0x

Ono se řekne - jenom zvířata, ale i ta zvířata potřebují kolem sebe lidi s potřebným vzděláním. Nemusí to být přímo veterinární lékař, ale to gymnásium také pro to není jistě vhodné.

V Čáslavi např. je střední zemědělská škola /dneska jsou zemědělky už tak nějak opomíjené/ a ta má jeden ze studijních oborů přímo KYNOLOGII. S takovýmto vzděláním už se pak práce se zvířaty hledá snadněji - člověk ne jenom, že je má rád, ale také o nich hodně ví. Studuje tam známých dcera. Po studiích by se chtěla věnovat výcviku psů pro policii či pro postižené osoby.

Lituji, že tento obor nebylo možno studovat už za mého mládí, asi bych se na něj taky dala.

Takže pokud si chcete jen odpočinout od call centra, byla bych také pro dobrovolníka, který pomáhá venčit pejsky. Osvěžíte si mozek a těm tvorečkům pomůžete. Jaga.

lucccie
hodnocení

Kynologie je zajímavý obor. Bohužel nevím, zda se dá studovat dálkově. Jsem už pár let ze školy a denní studium už nepřipadá v úvahu...Zatím to řeším tak, že si u pejsků vyčistím hlavu, vyvenčím je, ale vím, že v call centru to dlouho nevydržím a začnu se poohlížet po jiné práci. Nejšťastnější bych byla, kdyby byla spojena s péčí o zvířata. V našem útulku teď bohužel nenabírají zaměstnance.

atj*
hodnocení

0x

A co chovat doma nějaké zvířata a pak prodávat mladé jako vedlejší příjem. Založte si třeba šnečí farmu a prodávejte do restaurací. Včera byl takový článek někde.

Co zkusit kontaktovat nejbližší Zoo jestli nechledají výpomoc - stačí klidně jenom na úklid klecí. K zvířatům budete mít blíž a časem třeba něco pochytíte a nechají Vás dělat i něco jiného.

A dokud je člověk mladej, tak se nebát a vyrazit třeba do ciziny.

lucccie
hodnocení

To není zrovna ten druh práce se zvířaty, který bych si představovala...jsem vegetariánka a bylo by mi líto i takto malých živočichů - chovat je a pak je prodávat jako jídlo. To Zoo bych brala spíše, škoda že ve městě žádné nemáme, možná kdybych sehnala ubytování..Vycestovat za prací do zahraničí zatím nemám odvahu...možná jednou v budoucnu :)

uska*
hodnocení

0x

Znáte někoho, kdo pracuje v této oblasti a víte, jak se k té práci dostal?
Ano, znám takové lidi - vystudovali veterinu. A proč si tuto školu neuděláte třeba dálkově? Budete mít větší šanci splnit si svůj sen.

lucccie
hodnocení

Já myslím, že veterina se asi nedá studovat dálkově :( Také je to dost náročný obor...neučila jsem se sice špatně, ale nemám takovou tu studentskou výdrž jaká je potřeba u takto náročných oborů...Napadla mě asistentka zvěrolékaře, něco jako sestřička...jenže na ty také nevídám v inzerátech s prací nějakou valnou poptávku

lucccie
hodnocení

Všem Vám moc děkuji za pomoc a rady :) Zkusím se poptat na všech místech, které jste mi poradili, snad něco z toho vyjde :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]