Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chov šnečků v teráriu

Od: ajva odpovědí: 5 změna:

Zdravím, asi si říkáte, proč bych chtěla chovat šneky a k čemu mi vlastně budou, ale o to nejde, prostě se ráda starám o zvířata, to je všechno. Chtěla bych se vás ale zeptat, jestli existuje nějaký druh šneků, kteří nevyrostou do nějakých extrémních velikostí? Stačilo by tak velikost běžného šneka, klidně i polovičního, kyž to tak řeknu. Už jsem přečetla několik článků o chovu šneků, ale tohle jsem se zatím nedozvěděla. Díky za rady...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

no, pokud jde o velikost, tak holka si nachytala normální šneky, zahradní a takové ty malé pruhované.

ajva
hodnocení

a vzala si je ze zahrady? když jsou takhle zvyklí, tak je nemůžu takhle odloučit, ne?

no, na jaře je nachytala v parku. teď na podzim je tedy zase vypustila, aby stihli zazimovat, na to si doma netroufáme, přeci jenom není tu potřebný chlad. mezitím byla v létě tři týdny na táboře, tam si pořídila místního šneka a ten jí vyvedl šnečatat... ale toho po táboře nechala na místě.

ria*
hodnocení

0x

Také jsem jako dítě chytila a snažila se chovat šneky - naše klasické, po dvou týdnech jsem je pustila - terárko i přes čištění strašně zapáchalo..

bhkl1
hodnocení

0x

my šneky tak trochu chováme pokud ho budete mít v nějakém menším terárkubtak budou malí pokud ho dáte do většího bude větší velikostně se přispůsobí terárku. I když tohle bych vám neradila je to zbytečnébho ale takhle trápit. My jsme to ale museli udělat jelikož se nám jich vylíhlo asi 100 a na to je uvařit nemáme odvahu ani srdce a tak jsme je museli dát do menšího terárka teď jich máme asi 50 (pár si jich někdo vzal a někteří to nepřežili) teď je již máme rozdelené do 2 velkých teráriích kde jim je určitě líp než v tom1 menším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]