Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočičí záchod, je cítit nebo ne?

Od: pavelkaras odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, rád bych se zeptal, jak je to se zápachem z kočičího záchodu - je něco cítit nebo ne?

Z každé strany slyším něco jiného a před osvojením kotěte by mě zajímalo, jak to opravdu je :)

Děkuji moc,

Pavel

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Záleží na tom, jaké stelivo budete kupovat a jak často budete z wecka vynášet a wecko vymývat. Tak, jak chodíme na záchod my a splachujeme po každém použití, je dobře, když kočičí záchůdek pokaždé, specielní lopatkou vyberete. Vyberete hroudu, kterou stelivo udělá. A alespoň 1x za týden vysypete stelivo do kbelíku a záchůdek strčíte pod sprchu + štětka a wc prostředek. Stelivo vrátíte a dosypete, bude-li potřeba. Když nebudete wecko udržovat čisté, kočka bude chodit jinam, po bytě. Stelivo se tváří jako kamínky a udělá hroudu, když se kočka vyčurá nebo vykaká. Dají se koupit i kočičí prkýnka na záchod a prý se kočka naučí chodit na lidskou mísu.

doplněno 30.10.14 16:16:

dejavu*
hodnocení

1x

Řešili jsme též a vyzkoušeli všechno možné stelivo a záchodky - měli jsme dvě obří kočky v malém 2+1. V přetopeném malém bytě to může být fakt problém. Nejvíce se nám osvědčilo stelivo silikagelové, takové ty bílé čočky (např. Magic Pearls) a doplnit parfemovacím práškem na pohlcování pachu, který se sype pod stelivo. Hrudkující stelivo z jílu jsme používali na začátku. Většinou fungovalo jen 1-2 dny a pak se to změnilo v blátivou, smrdutou břečku. Některé bylo lepší, jiné horší, ale ty silikagelové čočky jsou více absorbční.
A zachůdek uzavřený – pozor ale, kdybyste se pro něj rozhodl, ne každý se vejde v malých bytech vedle toaletní mísy, pokud chcete mít kočičí WC na záchodě, nutno oměřit. A samozřejmě odstranění výkalu po vyprázdnění kočky a jednou týdně vymytí záchůdku a zasypání novým stelivem.
Pozor, pokud máte psa, rád kočičí toalety vyžírá a silikagelové stelivo by ho mohlo stát život.

figurek*
hodnocení

0x

kupte pořádný písek a nebudete cítit vůbec nic.

hodnocení

0x
Největší síla je, když jde kočka kadit.. Člověk taky nevoní, takže stejně tak kočka. Jedna ze dvou mi nechce chodit na krytý záchod, který by to alespoň eliminoval, takže když bytem zavoní čerstvé aroma, utíkám to uklidit a větrám.. Chlapi jsou na to co vím, mnohem háklivější než ženy.

lidus*
hodnocení

0x

Kocour má wc kde si otevře a zas zavře dvířka, používám z Interšpáru MOLLY 10kg, vydrží měsíc i o nějaký den déle. Každý večer uklidím 2x hrudku čůrání a 1x nakaděné, kocour vše pečlivě zahrabuje. Po měsíci zbytek steliva vyhodím a celé wc umyju, nasypu celý 10kg pytel steliva. V bytě není nic cítit a nebýt kočičích chlupů na křesle, nikdo nepozná, že tu kocour žije.

doplněno 30.10.14 17:29:

Před chvílí jsem wc čistila, do pytlíku nabrala děrovanou lopatkou 2 hrudy čůrání a hromádku téměř suchých, obalených hovínek, žádný smrad se nekonal. Chtěla jsem uštřit a koupila jiné, levnější stelivo to nebylo dobré, nepohlcovalo pach a pořádně nehrudkovalo.

hodnocení

0x

Záleží dost na tom, jak máte záchod postaven/orientován. Ségra má kocoura, krytý záchůdek ale bez dveří (záklopky). Když je v nějakém menším prostoru, tak ten prostor (chodbička v paneláku) smrdí kolem kadění a po něm pár minut až desítek minut. Ale víceméně jen když projdete kolem a zvíříte vzduch kolem záchůdku. Ve větším prostoru to tak poznat není. Samozřejmě toto pouze při každodenním čištění (minimálně). No a pak to čištění je taky lahůdka :-D

wanesa*
hodnocení

0x

Záchod není cítit,to by musela být kočka nemocná a mít průjem.Ale pokud se čistí cca 2x denně,není to vůbec cítit.Mám dvě kočky a záchod jim celý myju 1x za měsíc,někdy za dva..jednou týdně mi připadá zbytečně často...Používám kvalitní stelivo které vůbec nepráší a krásně hrudkuje.Mám veliké kryté kočičí wc,kam se vejde 10kg steliva a mají tam i světlo na pohybové čidlo:) Kočky vše také poctivě zahrabávají,takže když přijdu z práce musím to prohledat lopatkou,jestli byly na velké.zahrabané necítím nic...

Kočičí záchod, je cítit nebo ne?

micinka123*
hodnocení

0x

Pokud ho budete pravidelně čistit a měnit stelivo, tak kočičí záchod vůbec nesmrdí.. My máme doma krytý záchod a žádná návštěva nepoznala, že doma máme číču..

Micka

doplněno 15.11.14 19:13:

letuska: My máme doma krytý záchod, bez dvířek a kupujeme stelivo z Penny a z Tesca a ani nepoužíváme žádné voňavky. A není cítit vůbec nic.

letuska*
hodnocení

0x

Kupte pořádné stelivo a záchod pravidelně čistěte a neucítíte vůbec nic.

hodnocení

0x

zdravím, my máme obyč. nekrytý záchůdek a používáme obyč.stelivo z Penny - většinou není cítit vůbec nic, někdy ovšem, když má kočka průjem, to cítit je - jako u člověka, tak zkrátka vyvětráte, ona si to zahrabe a tak už to dál cítit není... nicméně, já čistím záchůdek kdykoli jdu okolo, a taky je důležité v jak velké místnosti ho máte... ale za mě to není velký problém, dá se to v klidu zvládnout... :)

tarantel*
hodnocení

0x

Záleží hodně na stelivu. Osvědčilo se mi stelivo Benek. Lze ho splachovat do WC a fakt není cítit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]