Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morče pšiká

Od: zozinka63* odpovědí: 3 změna:

Mám mladé morčátko, podestýlkou to bohužel není. Dneska odpoledne začalo pšikat a trochu mu teče z nosu.S chovem bohužel žádné zkušenosti nemám. Poradíte prosím co mám dělat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ahoj,jak je staré a jak dlouho je u vás doma?

Máte ho v pokoji nebo někde v chladnu?Žere? Jsou to náchylná zvířátka na průvan.

Vypadá to,že se nachladilo,doporučuji umístit do tepla,zvýšit přísun vitamínu c,čerstvá zelenina,nebo vitamínové kapky do vody,seno.Jakmile nebude jíst a bude sedět v koutě bez zájmu,honem k vetovi.

zozinka63*
hodnocení

popravdě věk přesně nevím, mám ho asi týden a koupila jsem ho ve zverimexu. Podle drápků (jelikož mu ještě nezačala růst tmavá část) asi 14 dní. Bohužel je na zemi, snažím se aby mu bylo teplo, pod klecí má teplé hadry a je kousek od topení. Pokojová teplota cca. 20stupňů. Ale skoro celý den jsme spolu v posteli a nikdo z rodiny nemocný nebyl. A děkuju za radu. Určitě vyzkouším :) papá normálně, nejradši mlíčí, ale zeleninu ani ovoce nechce...

Od lidí se nakazit nemůže,podle toho co píšeš,je v teple,že je na zemi nevadí,ikdyž je lepší umístit ho třeba na nějaký stolek,má lepší rozhled a bude klidnější.To mlíčí bych tolik nedávala,zkus opravdu tu zeleninu,po malých kouskách...červená a zelená paprika,rajče bez semínek,okurka,mrkev,celer,petržel,salát,kvalitní granule.

Pokud ho máš doma jen týden,dej mu čas ať si zvyká nejdřív na svůj domeček,do postele jen na chvilku,potřebuje se cítit někde v bezpečí,hlavně pomalu,uvidíš,že se otrká a pak z něj bude pěknej mazlík*mala*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]