Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně neposluchá - jak na něj

Od: mircak* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,můžu vás poprosit o radu?Mam doma asi 3 měsíční štěně jezevčíka.Jak postupovat při výcviku,když nechce vůbec poslouchat?Když mu na něco řeknu nesmíš,když se mi snaží třeba trhat nohavice,tak začne kousat ještě víc a štěkat a je úplně neovladatelny.Taky si nějak nechce zvykat být samo,pořád jen štěka už nevím co s ním.Moc děkuji za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

murka*
hodnocení

4x

Dobrý den,

je ještě maličký, ale pomalu si musí zvykat, na Vás jako autoritu. Já mám ročního Jorkšíra a taky dal zabrat. Náš milý miluje papírové kapesníčky a neumíte si představit na jak malé kousíčky se dají kapesníčky po celém bytě rozkouskovat. :D ač možná budu v něčích očích zlá, ale já to řešila rázně. Prostě jsem zvýšila hlas a dostal přes zadek. Parkrát to zkusil , zjistil co se pak děje a ted když přijde tak nejdříve projdu byt a pak ho pochválím. Je rád, že ho pochválím. Mám k němu přístup jako k dítěti. Když něco udělá, tak mu vynadám a když si chce hrát, tak mu řeknu "nech mě- jsi zlobivý kluk" a trucuji. No a za chvilku mu to nedá, lísá se a pak se přijde svým způsobem omluvit.

Ve Vašem případě to chce být rázný hned od začátku a nepovolovat. Ač je náš pes zvyklý, že chodíme ráno do práce, tak po dovolené byl chudák tak zmatený, že je najednou zase sám, že vyváděl. Teď ví, že když je hodnej, tak dostane ráno než odejdu pryč jeho milovanou tyčinku, když přijdu a je vše ok, tak tady. Ví, že si to musí zasloužit.

Uvidíte jak se to podaří s Vaším psíkem. Asi to nebude během týdne, ale určitě si zvykne a bude mít z Vás respekt. Mám už celkem 3 psa a vždy mě poslouchali.

mircak*
hodnocení

Mockrát vám děkuji,snad se to ta malá potvůrka naučí.A taky vím na jak malé kousky se dají rozkousat papírové kapesníčky:).Akorát mě rozkousala papírový záchodek na který jsem jí původně učila chodit,aby aspoň v noci měla místo kam se může případně vyčůrat,kdybych se náhodou nevzbudila.Už jsem ho raději odstranila:)

martina30*
hodnocení

2x

Dodám,že jezevčík je tvrdohlaví a je sním větší práce a hold některé štěně je v pohodě a některé je neovladatelné,to už si nese po rodičích o to více se mu budete muset věnovat více procházky a unavit ho a použivat pamlsky a být přísnější.Nekteří pejsci vycítí a omatají si Vás a začnousi dělat co chtěj.Je to štěně tak musíte mít trpělivost.Já sice mám labradory,ale do roku jsem si pěkně užívala a kolik škody jsem měla a kolikrát si nevěděla rady(ta škoda činila (10tisíc překousané dráty ).Koukněte na stránky chovu jezevčíků a vždy se tam najde rada fígl jak na pejska.Trpělivost ,trpělivost*palec*

chechtal*
hodnocení

2x

Můžu Vám říct vlastní zkušenost,ale dodávám,že každý pes je jiný.Máme už druhého jezevčíka.První byl pes,ale vlastně skoro vůbec neposlouchal,protože jezevčíci jsou paličatí,ale taky měl dobré vlastnosti.Ale do 2 let roztrhal co se dalo.I nové boty za za 900Kč,potahy na gauč,dál už psát nebudu.Ale vyrostl z toho.Ted máme jezevčici ta je strašně hodná,neudělala žádnou škodu,ale máme další problém,nechce být doma sama.Já si myslím,že je to jako s lidma.Každý máme jinou povahu.A pejsek z toho vyroste,věřte mi.

mircak*
hodnocení

Dobrý den,moc děkuji za radu.Naše fenka,taky nechce být doma sama.Štěká pořád dokola.Budeme se stěhovat do bytu,tak mám strach aby nás z tama ještě nevyhodily.Jinak taky celkem kouše co může,nejvíc jsou to papuče.Uvidíme snad z toho vyroste,malé děti taky nakonec většinou ze svých lumpáren vyrostou:).Budeme doufat...

opel007*
hodnocení

2x

Doporučuji vynikající internetový seriál o výchově a výcviku psa! Najdete ho na www.ireceptar.cz//... když nahradíte 1 dalším číslem tak najdete další díly. je to super*hej*

Štěně neposluchá - jak na něj
mircak*
hodnocení

Zdrávím děkuji za radu,vyzkouším.Snad to pomůže:)

jakoola*
hodnocení

2x

Dobrý den , ve třech měsících je ještě miminko.Teď se začíná učit slovo ne , nesmíš . Jezevčíci jsou tvrdohlaví a potřebují přesně vymezit mantinely. To znamená , že páníček musí být ještě tvrdohlavější:).Takže i u tohoto mimča - důslednost.Slovo ne nebo nesmíš je rázné,pes to přetahování o nohavice chápe jako ohromnou zábavu a čím víc se páníček zlobí, tím víc pes blbne. Když náši kluci takhle blázní, tak si sednu na zem a dělám, že je nevidím , když se lísají odstrčím je , nemluvím a až se sklidní tak si je přivolám . To jsou pak šťastný , že jsem je vzala namilost:),.

Přeji hodně štěstí a trpělivosti

mircak*
hodnocení

Mockrát vám děkuji za rady.Trošičku se to lepší.Pomaličku ale jistě už asi začíná chápat co se po ní vlastně chce:).Akorát casnovat ty nohavice jí pořád baví a nechce si dát zatím říct.A vy máte taky jezevčíka?

jakoola*

Nemám jezevčíka , ale dva labradory. tříletého a tříměsíční stěndo.Ale ten princip komunikace mezi člověkem a psem je stejný,je jedno jestli je to štěně labíka , nebo jezevčíka .S těma nohavicema - jen trpělivost a důslednost , ono ji to přejde, až zjistí ,že s ní za to ,,nekamarádíte,,.:)

Štěně neposluchá - jak na něj #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]