Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ryby jako jídlo pro psy

Od: haninka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

včera jsme v hospodě vedli debatu o rybách jako jídlu pro psy. Samozřejmě jako doplňkové. Šlo o to že někdo říkal že vykošťovat a jiný zase ne, že pes i kočka si poradí. Známí měli psa a tomu občas dali syrovou rybu a ten ji obral snad lépe než člověk. Já bych se bála. Co váš názor?

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ryba je pro psy vhodná k občasnému zpestření jídelníčku. Obsahuje totiž mmj. jód a esenciální mastné kyseliny. Klidně dejte pstruha, lososa, tuňáka makrelu, ali i sardinky a šproty... Ryby podávejte syrové i s hlavou a kostmi! Naše psinda např. přímo miluje uzenáče, kterého dokáže spořádat během pár minut.

Pokud nevěříte, mrkněte se na stravování BARF.

haninka*
hodnocení

Tam se spíše jednalo o kapra atd... Prostě ryby, které chytím za barákem. Krmit psy tuňákem, nevim nevim. A hlavně tuňáky z principu nekupuji a ani nevím kde bych na to vzala.

hodnocení

1x

Kdysi jsem četla nějaké pojednání o tom, že kočky mají jinak stavěná střeva, že se do nich kost nezapíchne. Ale u psa jsem se vždycky bála a velké kosti jsem vytáhala.

doplněno 24.10.14 16:40:

Jednou jsem s kníráčkem běžala na veterinu, protože kakala a blinkala krev. Typovala jsem to na otravu. Vet pravil, že to otrava ani není, spíše že sežrala něco zmrzlého a prochladila si celé trávení. Od té doby byla na žrádlo háklivější.

layborr*
hodnocení

0x

Je třeba si uvědomit, že lidské jídlo není určené pro psy. Dokonce i kosti, které váš pes tolik miluje, mu mohou způsobit potíže. V lepším případě hrozí jen zácpa, v horším protržení střeva ostrým úlomkem.

Rybu raději ne , kdo mu vytáhne zapichlou kost z krku .

mon*

layborr - Ano vařené, pečené kosti jsou pro psa a kočku nevhodné, ale syrové se mohou klidně podávat. Nesmí se to smaozřejmě přeháňet. Jinak jelikož syrové kosti se neštěpí jako vařené na ostré úlomky, tak psovi neublíží. A při krmení BARFem se pravidelně syrové kosti podávají.

hodnocení

0x

Pochybuju, že Eskymáci svým huskům vykosťují ryby.

jmhad*
hodnocení

0x

Záleží,co to je za psa. Velký pes v pohodě - doporučuji si přečíst něco od J.Londona,třeba Bílý den. Zmrzlý losos za den,to byla strava pro psa ve spřežení. Je jasný,že nějaká šlechtěná rasa si asi takovou rybu nedá.

Já mám vořecha,babička byla špic,což je severský tažný pes. A jednou nám v hospodě zbylo asi 20 makrel /zmrzlých/,které už nebyly na prodej. Tak jsem mu je vzal. A jeden poznatek - vždy tu rybu začal žrát od hlavy.. Nikdy ne obráceně. Asi to měl zakódované od svých předků.

mon*
hodnocení

0x

Mám fenky na BARFu a ty jsou zvyklé a klidně jim dám SYROVOU rybu a v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]