Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
včera jsme v hospodě vedli debatu o rybách jako jídlu pro psy. Samozřejmě jako doplňkové. Šlo o to že někdo říkal že vykošťovat a jiný zase ne, že pes i kočka si poradí. Známí měli psa a tomu občas dali syrovou rybu a ten ji obral snad lépe než člověk. Já bych se bála. Co váš názor?
Díky
Ryba je pro psy vhodná k občasnému zpestření jídelníčku. Obsahuje totiž mmj. jód a esenciální mastné kyseliny. Klidně dejte pstruha, lososa, tuňáka makrelu, ali i sardinky a šproty... Ryby podávejte syrové i s hlavou a kostmi! Naše psinda např. přímo miluje uzenáče, kterého dokáže spořádat během pár minut.
Pokud nevěříte, mrkněte se na stravování BARF.
Kdysi jsem četla nějaké pojednání o tom, že kočky mají jinak stavěná střeva, že se do nich kost nezapíchne. Ale u psa jsem se vždycky bála a velké kosti jsem vytáhala.
doplněno 24.10.14 16:40:Jednou jsem s kníráčkem běžala na veterinu, protože kakala a blinkala krev. Typovala jsem to na otravu. Vet pravil, že to otrava ani není, spíše že sežrala něco zmrzlého a prochladila si celé trávení. Od té doby byla na žrádlo háklivější.
Je třeba si uvědomit, že lidské jídlo není určené pro psy. Dokonce i kosti, které váš pes tolik miluje, mu mohou způsobit potíže. V lepším případě hrozí jen zácpa, v horším protržení střeva ostrým úlomkem.
Rybu raději ne , kdo mu vytáhne zapichlou kost z krku .
Záleží,co to je za psa. Velký pes v pohodě - doporučuji si přečíst něco od J.Londona,třeba Bílý den. Zmrzlý losos za den,to byla strava pro psa ve spřežení. Je jasný,že nějaká šlechtěná rasa si asi takovou rybu nedá.
Já mám vořecha,babička byla špic,což je severský tažný pes. A jednou nám v hospodě zbylo asi 20 makrel /zmrzlých/,které už nebyly na prodej. Tak jsem mu je vzal. A jeden poznatek - vždy tu rybu začal žrát od hlavy.. Nikdy ne obráceně. Asi to měl zakódované od svých předků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.