Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ze zverimexu koupené morče je v tom

Od: danatupov odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu jak postupovat při zakoupení zvířete(samice morčete)u které jsme zjistili,že čeká mladé.Nejde mi o to je vrátit,klidně se o ně postaráme, jen se mi nelíbilo vyjádření pana prodavače,když my sdělil že to nevadí a atˇ je pak donesu.Já si myslím,že by měli prodávat zvlášt´ samičky a zvlášt´ samečky,jen nevím jestli je to něják dané zákonem nebo tak něčím.Děkuji za případné rady Dana

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzacz*
hodnocení

0x

Myslím, že morčata jsou vpodstatě laboratorní zvířata, která se na rozdíl od důbeže netřídí podle pohlaví. Také je možné, že je obchod vykupuje od chovatele a morčice byla gravidní už při výkupu. A nejsem si jistý, jak spolehlivě se dají právě morčata třídit. Pokud si mladé obchodník odebere, tak postupuje celkem korektně a vy aspoň můžete pozorovat morčecí rodinu. :)

Ano, je to běžná praxe.

danatupov
hodnocení

Díky za příspěvek.Dana

danatupov
hodnocení

Díky za reagování,na to pozorování morčecí rodinky se už těší všechny děti.Jen mě přišla divná odpověd´od prodavače,že to je běžné.U nás je naštěstí místa dost ale někde v paneláku by s toho asi moc radost neměli.Ono to korektní jednání,že je odebere je sice pěkné ale už vidím moje děti jak brečí až je odnášíme.Pak to vidím jako že pro udělání radosti pořídím si starosti.Třeba v dost zverimexech jsem viděla zvlášt´holky a zvlášt´chlapáky.Jen tak pro pobavení mě obsluhovala slečna,která ani nevěděla jak pohlaví rozeznat a tak jsem si naši morčici musela poznat sama.Podotýkám,že to bylo ve zvěrokruhu a né někde v boční ulici beze jména.Jinak se mějte super!Dana

martinaa*
hodnocení

0x

Ano, je to úplně běžné, stejně jako chovají dohromady samce a samice ještěrek, ptáků apod. Holt se někdy stane, že je samička březí a většinou to není problém s obchodem pořešit.

Pro příště bych ale doporučila koupit zbířátko buď přímo od chovatele, nebo třeba na nějaké burze apod. Nevím, jak u králíků, ale např. u nás ve zveráči jsou třeba terarijní zvířata předražená, někdy až dvojnásobně. O "péči" o ně raději ani nemluvím, není prostě čas se starat o tolik zvířat kvalitně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]