Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odnaučit štěně skákání po lidech

Od: donald* odpovědí: 11 změna:

Prosím, poraďte jak odnaučit čtyřměsíční štěně skákání po lidech a kousání. Ono to bere jako hru, ale pro nás je to nepříjemné.

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

denisavon*
hodnocení

3x

Měla jsem taky takového hopíka. Šla jsem za jedním pánem co cvičí pejsky pro policii a ten mi poradil, abych před něj dala ruce a hlavičku mu strkala dolu jakmile ke mě přijásá a bude na mě chtít skočit, tak jsem dávala ruce před sebe a tlačila jsem jeho hlavičku dolu a ani né za měsíc můj hopík se stal klidným pejskem. Je to jako s dítětem,vše mu musíme vysvětlit několikrát. Mám vlčáka.Tímto způsobem jsem to odnaučila i sestry psa a to je dobrý pošuk. Je to boxer a to je tvrdý oříšek, ale povedlo se. Je to pošuk stále ,ale aspoň na nás už neskáče.

To kousání je hra, ale také předehra k tomu co si k Vám může dovolit. Fena trestá svá štěňata tím že je veme do tlamy za kůži za krkem a jemně s nimy zacloumá. Vy ho potrestáte tím že vemete jeho kůži za krekem a zacloumáte s ním,ale zase né moc,aby jste mu neutrhli kúži u očí. Nebo zákazem fuj, nesmíš, ale musí to být rázným a pevným hlasem. Pes pozná kdy to myslíte vážně a kdy ne. Jsou to kujóni. Všimně te si, že když na něj mluvíte kouká Vám do očí, tak i pozná jak na tom zrovna s rozkazy pro něj ste a jakou náladu máte. Ranama nikdy nic nevyřešíte. Jak jednou uhodíte, pes si to bude pamatovat,pak může nastat situace, že si Vaše dítě bude chtít s ním hrát a zvedne prudce ruku a pes si bude myslet že dostane ránu a kousne a je malér na světě. Pes nikdy nesmí vydět čím ho trestáte a když něco provede musí být chytnut při čině,jinak je trest na nic. Mám čtvrtou generaci vlčáků,tak už o pejskách něco vím. TRPĚLIVOST RŮŽE PŘINÁŠÍ. Věřte mi!

Denisa

martina30*
hodnocení

2x

Ve čtyčech měsících je to bohužel normální je to štěně a vy se mu budete muset stále věnovat.Pokud štěně na Vás skočí,pokuste se ho usadit a podržet ukázat prstem a říci ,že nesmí.Tak to budete dělat tak dlouho,až přestane a on přestane,ale bude to trvat.To kousání bohužel také bude je to období,kdy se mění zoubky,které jsou ostřejší jehličky,ale tím si projde každý co má štěně.Já byla také do kousaná a poškrábaná,ale tak do měsíce 2 to přestane.Nejlepší dávat kostičky na kousání,které koupíte ve zverimexu.Pokud přijde návštěva,bud pejska zavřít a nebo ho dát navodítko...usadit důrazně říci ,že nesmí.Do roka musíte být na pejska přísní v rámci možností a co nejvíce ho naučit..

hodnocení

1x

Zvýšit hlas, klepnout srolovanými novinami, dát najevo nesouhlas...

murka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

mám ročního psa a nejsem schopná ho to odnaučit. Problém je v tom, že spousta lidí se nad ním rozplývá, zamlaská na něj a nebo ho hladí.

Mě kamarádka poradila, aby ho někdo cizí zbil. Dal mu pár ran a že pak se odnaučí k lidem, ale popravdě nezkoušela jsem to.

Já doufám, že postupně se to bude odnaučovat sám.

Moc jsem Vám neporadila, co?

Ano, ano, je opravdu častým jevem, že návštěva jásá nad vítáním psíka, ještě mu vstrčí do tlamky nějakou mlsandu... Problém je v tom, že nelze dost dobře všem návštěvám jejich chování zakázat, tedy upozornit na nevhodnost. V tu chvíli se stává páníček nepřejícím netvorem a z psa je chudáček při příští návštěvě ještě více rozmazlovaný (ať se aspoň jednou má dobře...). Pes si tak zvykne na některé návštěvy a jeho vítání je ve skutečnosti žebrání a to se velmi špatně odnaučuje... Některým návštěvám po delším čase už pejsek je lhostejný a jaksi jeho tzv. radost přehlížejí, protože to hovado jim minule poškrábalo celou nohu či potrhalo punčochy atd. A ještě později k vám přestanou docházet, protože máte toho čokla nevychovanýho, že to snad ani neni možný... Co tím vším chci říci? Že současně s psíkem či psem (to se týká všech) je třeba vychovávat i návštěvy... Máte-li tedy mezi svými přáteli tyto kurviče psů, neberte si je domů, ale navštěvujte je v jejich domovech bez svých miláčků... Toto, bohužel, dokáží ale pochopit jen majitelé psů...

opel007*
hodnocení

0x

Na většinu otázek ohledně výchovy psa se pokouší odpovědět seriál Výchova a výcvik psa na ireceptari! Mrknete na www.ireceptar.cz//...

*slunce*

Jak odnaučit štěně skákání po lidech
elinka*

Doporučuje se nastavení kolena, tak aby pejsek narazil, ale aby si neublížil, nebo naprostá ignorace, když přijdu např. z venku, tak ignorovat než se svléknu, poté teprve přivítání, né nijak bouřlivé, koleno vyzkoušeno na retrívrech, za den to pes pochopil, že se mu nedostane přivítání, pokud bude skákat

doplněno 23.11.08 21:10:

Jo a plácání novinami je pěkná blbost, jinak pokud kouše, tak mu do tlamky strkat např. buvolí kost a chválit ho, nebo zakňučet jako že to bolí

martina30*

Koleno bych nedoporučila...může to ublížit a člověka zranit,ale pokud jsi to zvládla za den tak dobrý;)

Jasně, za skákání po návštěvách mu dám laskominu a pochválím... a ukecám návštěvy aby kňučely jako že je to bolí ... oouúúú... *bzum* Zlatý noviny!

martina30*

Tak noviny se můžou používat,ale opatrněale ujištuji,že i moji hafini v pokročilém věku skáču radostí,když někdo přijde a to poslouchají na slovo...

elinka*

Tohle ale nikdo netvrdil, pokud okusuje nechtěný předmět, tak řekneme ne, pokud to jsou ruce, tak zaknučíme, pokud kouše věc kterou může, tak je velká pochvala.

Jinak co se týče novin, tak noviny jen trestají, časem se jich pes může začít bát, to ho radši lehce plácnu rukou, jelikož ruka co trestá i krmí a hladí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]