Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o radu. Máme 1,5roční kočičku v bytě. Celou dobu to bylo bez problémů. Teď jsem převlékla peřiny a pár dní na to kočička přítelovi počůrala deku. Odnesli jsme ji aby se vyčistila a přítel si vzal jinou. Tu počůrala také. Nevíte proč? Nikdy předtím se nám to nestalo...a hlavně jak to řešit? Děkuji za každou radu
P.S. Jde nějak doma vyčistit péřová peřina? děkuji :D
doplněno 20.10.14 14:03:Ještě bych chtěla doplnit - kočičku jsme si s přítelem pořídili více jak před rokem a žijeme spolu.
Pokud se může vyloučit zdravotní problém rozborem moči na veterině, což by měl být první krok, pak kočka dává najevo, že se jí něco nelíbí a na majiteli je, aby přišel na to, co to je. Vyhazování koček na ulici nebudu komentovat, jednoduchá řešení nemusí být vždy správná a kočka není zvíře pro neempatického člověka. Kočce něco nejspíš na příteli vadí, i když ho zná už dlouho. Zkuste vysledovat co, zkuste ať je ke kočce vlídnější, nabízí jí palmsky atd. Od věci není kočku do ložnice nepouštět. Taky mi tohle dvě kočky v průběhu času udělaly a nebylo to jen vyčůrání . Jedna když se přistěhoval sestry přítel, vykadila se mu do postele. Poprvé jsem to přešla, po druhé ji propleskla a nikdy víc už to neudělala. Jiná kočka se mi takhle oplatila, když jsem jí omylem na půl dne zavřela v ložnici. To byla moje chyba, takže jsem se kočce omluvila a peřinu vyprala. A od té doby vím, že i péřovou peřinu můžete normálně vyprat v pračce, akorát to chce mít velkou pračku a počítat s tím, že peřina bude schnout několik dní.
Vidím, že kočičkám rozumíte - myslíte že by bylo možné, že by jí vadila nová tiskárna v pokoji? Jednou jsem v pokoji tiskla a celkem se bála. Nic jiného nového v pokoji kde tráví hodně času není. Máme malý byt takže moc možností kde být nemá. A důvod být zlá na přítele asi ani nemá - dává jí jídlo, mazlí se s ní a tráví s ní hodně času.
Vlastní prožitá zkušenost se stejným problémem. Můj syn měl kočičku a nic se celé roky nedělo. Pak se k němu nastěhovala přítelkyně a začala prát prádlo s velkým množstvím silně vonící aviváže, a bylo to.
Kočka začala všude čůrat a speciálně na vyprané prádlo. Skončila samozřejmě u mne a čůrání přestalo. Třeba používá Váš přítel nějaký parfém, který té kočičce nesedí a nebo se jí naopak líbí tak, že z toho učůrává. Zkuste to vypozorovat a změnit vůni. Přítelkyně syna si nedala říci a můžu Vám říci, že tou aviváží smrděli tak, že jsem je ještě ani neviděla a už věděla, že jsou za rohem.
Dobrý den. Pokud Vám kočka začla močit do postele, nebo kamkoliv jinam, je to na 100% tím, že se jí něco nelíbí a tímto chce na to upozornit. Určitě se u Vás za poslední dobu něco změnilo. Evidentně se k Vám nedávno přítel nastěhoval a ona na něj žárlí, nebo pokud spolu bydlíte dlouho, tak se něco změnilo na něm, co jí vadí. Kočka vždy močí do postele proto, aby upozornila na něco, co se jí nelíbí. Třeba tehdy, pokud se jí málo věnujete a málo si s ní hrajete.
Moje kočka mi taky začla močit do postele, protože se jí něco nelíbilo, jak jsem zjistil na internetu. Když to udělala podruhé, dal jsem jí najevo, že to se zase nelíbí mě. Skončila na ulici.
Teda já žasnu jak mohou někteří lidé reagovat a ještě se chlubit, jak umí "vyřešit" problém. Kdybych mohla, tak vám tady od plic řeknu co si myslím o vás a vašem charakteru. Jelikož to nejde, tak řeknu jenom FUJTAJXL, a nebudu psát v oslovení velké vé.
Já jsem etda zas takový člověk, že udělám vše aby se to nějak vyřešilo. Kočka je členem rodiny a já osobně si již nedokážu představit, že bychom ji zde neměli.
Ikdyž mám nějakou práci do školy nebo si chci odpočinout a ona přijde že si chce hrát nebo se mazlit, nikdy bych ji neodehnala. U nás kočku nebereme jako nějaké hloupé zvíře co když se nám již nebude líbit vyhodíme, u nás jsme si sobě rovné.
Naší kočce jsme vyšli vstříc a všichni jsme spokojeni. Dali jsme ji mísy se stelivem (kočičí WC) do každé místnosti, aby je měla vždy "po ruce". Je jasné, že když to na ní přijde, tak nepřemýšlí, prostě se rozhlédne a někam to udělá. A je na nás, aby to měla kam udělat. Její WC se stelivem udržuji v čistotě, aby hrabala v suchém stelivu a ne v mokrém a znečištěném. I ona si potrpí na čistotu a kdyby to měla zanedbané, tak to udělá kamkoliv jinam, kde je čisto. Její WC jsou na klidném místě, aby nebyla vyrušována a měla své soukromí. Když vidíme, že sedí na míse nebo že k ní jde, tak k ní nechodíme a necháme jí vklidu si ulevit. Nikdo k ní nejde, všichni jsou rádi, že je na míse a neutíká jinam. Rádi počkáme, ona si to obdyde, ještě zahrabe a všichni jsme spokojeni.
rozo, to mně přijde přehnaný - naše kočka má svůj "kakáč" v jedné místnosti a nikdy se nestalo, že by nevydržela - jednou jsme ji dokonce omylem zavřeli v ložnici, byla tam celý den a když jsme ji vypustili, první co udělala - rychle utíkala na kakáč tam vyrobila veliké množství odpadu a až pak se zajímala o misku s granulema
ale je pravda, že jí to čistím víckrát denně, aby se jí tam hezky hrabalo, tak tam chodí ráda
Je kočka kastrovaná? Pokud ne, může se jednat i projev říje, kdy si žádá kocoura. Pak by kastrace byla řešením.
Nebyli jste s ní někde na dovolené, kdy jste ji vypouštěli ven, že by si vynucovala výběh? Má u vás šplhadlo a nějaké zábavy, které by pohybově využívala? Má trávu v květináči, kterou může spásat a vylepšovat si trávení?
doplněno 31.10.14 15:36:Tak to vypadá, že jsme na to přišli. Domluvte si kastraci a mělo by se to vyřešit. A trávu jí dejte, potřebuje ji, aby si neucpávala žaludek slízanými chlupy. Lze ji pěstovat tak, že roste otvory z vypouklé kupole, případně otvory v boku květináče - tohle hladce vyrobíte z keramiky nebo nějakého vhodného plastu.
Případně jí přidávajte ke žrádlu pastu na chlupové klky - dostanete u veterináře.
Pokud jí chcete dopřát balkon, řešení by bylo ho prosklít jako verandu, odtamtud neuteče, ale to asi na vás při vašem věku bude drahé řešení.
No kastrovaná není, také nás napadlo že by to bylo tím protože to udělala právě když se mřouškala. To že nesmí na balkon už si zvykla protože nám hned na začátku několikrát utekla k sousedům se kterými nemáme moc dobré vztahy tak na balkon již nesmí. Zábavy má u nás až až jen tu trávu ne, po tom co jsem jí dala 2x velký květináč s trávou a ona si do něj jen sedala a tím vše v květináči zahubila tak jsem to vzdala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.