Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zabit kachnu

Od: sylva* odpovědí: 21 změna:
Mam otazku minuly tyden jsem zabijela prvni kachnu uz s chytanim sem mela problem kdyz sem ji sekla hlavu sekackem na maso kachna skocila zpet na rybnicek mezi ostatni tuto sobotu jich mam zabit 5 jak lze zabit kachnu aby neutikala?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

4x

Teď jsem se pobavila, ale nic ve zlém. Musíte držet kachně obě nohy + jedno křídlo ( v jedné ruce). Hlavu položit na špalek (kachna se bude cukat) a useknout hlavu. Rychle pustíte sekáček na zem a volnou rukou uchopíte za krk a to proto, aby jste nebyla celá od krve. Kachna krkem bude točit dokola. Při držení krku krev nasměrujete kam chcete.

Ať se daří, při páté kachně z vás bude profík :), :)

doplněno 14.10.14 11:31:

Vzpomínku na babičku - v sedě si dala kachnu mezi kolena a ohnula jí zobák až ke krku a držela jednou rukou (zobák i krk). Druhou rukou oškubala temeno hlavy až viděla prohlubeň na temeni, takovou jamku. Tam přesně hluboko zařízla a krev chytala do misky.

Větší kusy jako husy dala do pytle s ustřiženým jedním rohem. Dírou vytáhla krk a usekla hlavu. To ale musela na huse sedět, spíše klečet neboť husa má ohrovskou sílu.

lidus*

Usko manželova babička mě to přesně tak naučila a zabíjet moráka to mě naučila, přiklopit ho stavebníma kolečkama a nechat mu ven jen hlavu.

hodnocení

1x

Pamatuju si, že moje babička si klekla a kachnu si dala mezi kolena, aby ji neutekla , levou rukou držela zobák a lehce ohnula hlavu, zařízla a nechala vytéct krev.

sylva*
hodnocení

Dekuji za odpoved no nejak si neumim predstavit ji zariznout nekde jsem cetla ze pri tom na vas ta kachna kouka a mrka to bych nevydrzela

michaltopic*
hodnocení

1x

Muslimy na vás :) Né vážně, jak tu někdo psal předemnou, dobrý návod. Ještě teda doplním, že babička nechala slepici, kachnu nebo kohouta běhat bez hlavy na zahradě v takovém cihlovém koutě, kde nevadilo, že byl pak od krve. Tak aby vám nenabarvila dům nebo něco.

Křupavá kachnička, mňam mňam .. zelíčko, knedlíček .. pivíčko ... óóó *palec*

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, asi drasťák, aspoň pro mě byl, ale při zabíjení husokachny jsem byla učená ji pevně chytnou k boku jednou rukou, dlaní jí chytnout zobák, ohnout hlavu a naříznout tepny na hlavě. Krev nikde necákala, husokachna nikde neběhala a vykrvácení bylo poměrně rychlé.

Ale že bych to chtěla dělat vícekrát do roka, tak to ani ne.

doplněno 14.10.14 14:13:

Ta vidím, že jsme se s ostatními shodli:) Tak půjde zřejmě o ověřený způsob:).

jarmila52
hodnocení

1x

Mam jiz osvedcenou metodu jak na kachny zabijim uplne jednoduse vyberu kachnu svazu kridla a nohy a strcim ji pod bedynku z ktere vytahnu krk vezmu velky nuz na ryby a tim kachne rychlim rezem krk odriznu zhruba do pulka na bedne u celeho procesu sedim kacena se vymlati a po dvore tak nelita jinak asi zadny zbusob neni take mi kachny litaly bez hlav jeste 2 minuty

tomas20
hodnocení

1x

MY kachny zabijime propichnutim dolicku na hlave nejdriv musite chtyt kachnu pevne stisknout mezi nohamy aby vam neutekla a jeste za ziva ji oskubat za hlavou tam nasahate dulek pak uz jen najit nejaky hodne ostry predmet ja pouzivam starou vidlici zapichnete do dulku krev muzete nebo nemusite chytat a kachna je mrtvsa driv nez useknutim hlavy nebo podrezanim ( je vsak nutne vynalozit silu na propichnuti dulku)delam to takto uz 2 roky

hodnocení

1x

Některé způsoby tady popsané jsou poněkud drastické.

Pod kolečko se dávala krůta. Ale protože se následně mlátila a maso pak bylo samá modřina, je lepší dát krůtu do pytle, ustřihnout roh, vytáhnout hlavu /tedy té krůty *smich*/, useknout a klečet na tom pytli, aby se nemrskala.

Hlavu sekám také slepici či kuřeti. Zde se krev nechytá.

Kachna se zařezává. Sednout si s ní, vzít ji mezi kolena, schovat křídla a nohy, aby se nemrskala. Za hlavou má takovou prohlubeninku, tam vytrhat peří a ostrým nožem naráz a hluboko zaříznout. Druhý by měl chytat do kastrolku krev, míchat vařečkou, aby se nesrazila. Je pak vynikající na cibulce s vajíčkem.

Ať je to cokoli, zabít rychle a pokud možno humánně. Nelíbí se mi tady třeba rada, mlátit zvíře přes zobák a zobák zlámat. Uvědomte si, co by to bylo za bolest, kdyby někdo ten zobák zlámal Vám. Tak opravdu pokud možno bezbolestně, bez mlácení, tlučení, honění bezhlavého zvířete po dvoře. Zabít dovedu všechno, ale právě ta nešikovnost některých "řezníků" se mi příčí. Jaga.

Máš pravdu, dřív když se mi nepodařilo prase zabít na první ránu, tak jsem se mu v duchu dlouho omlouval. Stejně tak jsem proti nějakému honění po dvoře a tahání za provaz. Mám na to ohrádku kam puštěné čuně nalákám na zrní takže si tam vleze samo a v klidu.

paju23
hodnocení

0x

Ja tedy preferuji trosku jiny zpusob jak kach nu usmrtit nejdrive si den dopredu zavru vybrane kusy do chleva nebo nekam do tmy pouze s vodou kaceny jsou tak stale ospale a nemaji prehled o tom zda je prave noc ci den porad spi rano nez du kachnu zabijet pripravim si kybl se smulou na prase do ktereho naliji asi 1litr studene vody kacenu omracim tim ze ji vemu topurkem pres zobak tim ji ho zlomim pak uz jen podrezu je to trochu drasticke ale pri jeji unave nema prehled a je rychle mrtva tudiz se netrapi neskube sebou pak dam do smoly a krasne se loupe kachnu mam tak oskubanou za 80 minut se vsim vsudy DOPORUCUJI kachny zavrit

monika1*
hodnocení

0x

JA osobne kaceny zabijim zavesenim za nohy jeste za ziva a dale pozrezanim hodne ostrym nozem jejich tepem horsi je to pak se skubanim nevim jake mate kaceny ale u mojich barbie kacen kdyz maji pysky dam kacene docasnou svobodu kdyz ne zabiji treba 3 za celi den pride mi ale ze horka voda vubec nepomaha jak maji kachny vode odolne peri je lepsi skubat na sucho tak at se vam dari tech 5 vam nezavidim

hodnocení

0x

Kačenu mezi nohy :) a zařezat na temeni krev vždy chytám je výborná osmahnutá.To morák(po vašem krůta)je horší toho dávám pod stavební kolečka nechám trčet hlavu a ostrou sekyrkou ju šmiknu(ještě 5min musím na kolečkách sedět než se přestane mlet)Já vím kruté ochránci zvířat by mě dali*cert*Jinak když nejde škubat používám kalafunu

daniel*
hodnocení

0x

U nas kachny zabijime useknutim hlavy tekle to zabijime uz nejaky ten rok delala to tak co si pamatuju jeste moje prababka ted kachny zabijime s babkou a stale stejne na skubani pouzivame smulu jinak by se u toho asi nedalo vydrzet nekdy jdou ty kachny opravdu blbe tak hodne zdaru

lukas22
hodnocení

0x

U nas zabijime kachny uplne jednoduse nejhorsi je to s chytanim to musime udelat velkou rojnici a kachny zahnat pak uz je to jednoduche pochytate kachny vezmete provaz kachnam svazte nohy k sobe najdete si ostry nuz nebo pouzijte ten sekacek a kachne nasekce hlavu primo v pulce roseknete ji tim mozek a je do minuty po ni je to osvedcene

Když tady byla řeč o husách, tak tu střelím vzduchovkou za oko. Ona lehne na záda a já jí hned useknu hlavu sekerou. Skoro vůbec se pak už neplácá po zahradě a nenadělá si modřiny jako kdybych jí hlavu řezal nožem. Používám polské špičaté diabolky které spolehlivě projdou až do mozku. Husa nic netuší takže se k ní dostanu tak na 3metry.tím pádem ji nemusím honit takže není rozpumpovaná. Kachnám jsem ale hlavu vždycky sekal na špalku. Číňanky mají moc malý mozek na to aby ho člověk spolehlivě trefil na první ránu :)

petrse
hodnocení

0x
Stačí gumové holínky, jednou nohou přišlápnu křídla, druhou nohy a podříznu. Tu trochu krve pak z holin jen spláchnu...spíš na to kašlu. Na to gumájy jsou...

frana22
hodnocení

0x
Tak jsem uspesne vykrmil sve prvni kachny a resim stejnou otazku, jak je zabit a pak oškububat. Po precteni vseho mozneho jsem zvolil asi nejhumanejsi zpusob, kachnu jsem v klidu odchytil, klekl si a chytl ji pekne mezi stehna aby nemlatila kridly. Ohnul jsem ji zobak dolu ke krku a jednou rukou ji takto drzel. Nahmatl jsem zlabek za hlavou do nej jsem prilozil jatecni pistoli na kraliky a bylo to. Pistole stoji asi 500 ja ji mam protoze chovam kraliky. (Pokud neni pistole doporucuji otrhat za krkem peri a zariznout, je to dle meho mnohem snadnejsi nez sekat hlavu a hlavne se tolik neskube). Kacena to mela hned za sebou, jen parkrat se slabe skubla. Pak jsem v tom miste vytrhal peri a zarizl az do tepen hezky se kachna vykrvila a pak jaem sel na skubani. To uz bylo horsi, sparil jsem ji 1,5 minuty ve vode 75 stupnu a peri slo krasne dolu, jen jsem bohuzel zabijel moc brzy asi 9 tydnu a jeste rostlo peri, takze skuani drobneho peri tak na hodinu. Doporucuji pred uabitim prohrabnout peri a pokud je jeste videt drobne dorustajici peri tak pockat.

pom
hodnocení

0x

Hrůza,jak to tady popisujete. Že jsem sem vlezla. Vím,že maso se musí jíst,ale stejně,já brečím,jak ta kachna musí zemřít.

A to ses ještě nekoukala do očí čuněti chvilku před tím než mu mezi ně přiložíš pistoli. Ty potvory mají krásné dlouhé řasy.*uspech*No a za dvě hodinky už člověk zakládá na plotně zabijačkový gulášek.

pom

To jo,ale prase zemře ve vteřině,neví,že zemře,nebojí se,jako kkdyž chytí kachnu,napřed jí ale honí,je ve stresu,pak jí řeže krk,jako nějaký islamista. To může udělat leda tak nějaký tvrdý ras.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]