Nejste přihlášen/a.
Teď jsem se pobavila, ale nic ve zlém. Musíte držet kachně obě nohy + jedno křídlo ( v jedné ruce). Hlavu položit na špalek (kachna se bude cukat) a useknout hlavu. Rychle pustíte sekáček na zem a volnou rukou uchopíte za krk a to proto, aby jste nebyla celá od krve. Kachna krkem bude točit dokola. Při držení krku krev nasměrujete kam chcete.
Ať se daří, při páté kachně z vás bude profík ,
Vzpomínku na babičku - v sedě si dala kachnu mezi kolena a ohnula jí zobák až ke krku a držela jednou rukou (zobák i krk). Druhou rukou oškubala temeno hlavy až viděla prohlubeň na temeni, takovou jamku. Tam přesně hluboko zařízla a krev chytala do misky.
Větší kusy jako husy dala do pytle s ustřiženým jedním rohem. Dírou vytáhla krk a usekla hlavu. To ale musela na huse sedět, spíše klečet neboť husa má ohrovskou sílu.
Pamatuju si, že moje babička si klekla a kachnu si dala mezi kolena, aby ji neutekla , levou rukou držela zobák a lehce ohnula hlavu, zařízla a nechala vytéct krev.
Muslimy na vás Né vážně, jak tu někdo psal předemnou, dobrý návod. Ještě teda doplním, že babička nechala slepici, kachnu nebo kohouta běhat bez hlavy na zahradě v takovém cihlovém koutě, kde nevadilo, že byl pak od krve. Tak aby vám nenabarvila dům nebo něco.
Křupavá kachnička, mňam mňam .. zelíčko, knedlíček .. pivíčko ... óóó
Zdravím, asi drasťák, aspoň pro mě byl, ale při zabíjení husokachny jsem byla učená ji pevně chytnou k boku jednou rukou, dlaní jí chytnout zobák, ohnout hlavu a naříznout tepny na hlavě. Krev nikde necákala, husokachna nikde neběhala a vykrvácení bylo poměrně rychlé.
Ale že bych to chtěla dělat vícekrát do roka, tak to ani ne.
doplněno 14.10.14 14:13:Ta vidím, že jsme se s ostatními shodli Tak půjde zřejmě o ověřený způsob
.
Mam jiz osvedcenou metodu jak na kachny zabijim uplne jednoduse vyberu kachnu svazu kridla a nohy a strcim ji pod bedynku z ktere vytahnu krk vezmu velky nuz na ryby a tim kachne rychlim rezem krk odriznu zhruba do pulka na bedne u celeho procesu sedim kacena se vymlati a po dvore tak nelita jinak asi zadny zbusob neni take mi kachny litaly bez hlav jeste 2 minuty
MY kachny zabijime propichnutim dolicku na hlave nejdriv musite chtyt kachnu pevne stisknout mezi nohamy aby vam neutekla a jeste za ziva ji oskubat za hlavou tam nasahate dulek pak uz jen najit nejaky hodne ostry predmet ja pouzivam starou vidlici zapichnete do dulku krev muzete nebo nemusite chytat a kachna je mrtvsa driv nez useknutim hlavy nebo podrezanim ( je vsak nutne vynalozit silu na propichnuti dulku)delam to takto uz 2 roky
Některé způsoby tady popsané jsou poněkud drastické.
Pod kolečko se dávala krůta. Ale protože se následně mlátila a maso pak bylo samá modřina, je lepší dát krůtu do pytle, ustřihnout roh, vytáhnout hlavu /tedy té krůty /, useknout a klečet na tom pytli, aby se nemrskala.
Hlavu sekám také slepici či kuřeti. Zde se krev nechytá.
Kachna se zařezává. Sednout si s ní, vzít ji mezi kolena, schovat křídla a nohy, aby se nemrskala. Za hlavou má takovou prohlubeninku, tam vytrhat peří a ostrým nožem naráz a hluboko zaříznout. Druhý by měl chytat do kastrolku krev, míchat vařečkou, aby se nesrazila. Je pak vynikající na cibulce s vajíčkem.
Ať je to cokoli, zabít rychle a pokud možno humánně. Nelíbí se mi tady třeba rada, mlátit zvíře přes zobák a zobák zlámat. Uvědomte si, co by to bylo za bolest, kdyby někdo ten zobák zlámal Vám. Tak opravdu pokud možno bezbolestně, bez mlácení, tlučení, honění bezhlavého zvířete po dvoře. Zabít dovedu všechno, ale právě ta nešikovnost některých "řezníků" se mi příčí. Jaga.
Ja tedy preferuji trosku jiny zpusob jak kach nu usmrtit nejdrive si den dopredu zavru vybrane kusy do chleva nebo nekam do tmy pouze s vodou kaceny jsou tak stale ospale a nemaji prehled o tom zda je prave noc ci den porad spi rano nez du kachnu zabijet pripravim si kybl se smulou na prase do ktereho naliji asi 1litr studene vody kacenu omracim tim ze ji vemu topurkem pres zobak tim ji ho zlomim pak uz jen podrezu je to trochu drasticke ale pri jeji unave nema prehled a je rychle mrtva tudiz se netrapi neskube sebou pak dam do smoly a krasne se loupe kachnu mam tak oskubanou za 80 minut se vsim vsudy DOPORUCUJI kachny zavrit
JA osobne kaceny zabijim zavesenim za nohy jeste za ziva a dale pozrezanim hodne ostrym nozem jejich tepem horsi je to pak se skubanim nevim jake mate kaceny ale u mojich barbie kacen kdyz maji pysky dam kacene docasnou svobodu kdyz ne zabiji treba 3 za celi den pride mi ale ze horka voda vubec nepomaha jak maji kachny vode odolne peri je lepsi skubat na sucho tak at se vam dari tech 5 vam nezavidim
Kačenu mezi nohy a zařezat na temeni krev vždy chytám je výborná osmahnutá.To morák(po vašem krůta)je horší toho dávám pod stavební kolečka nechám trčet hlavu a ostrou sekyrkou ju šmiknu(ještě 5min musím na kolečkách sedět než se přestane mlet)Já vím kruté ochránci zvířat by mě dali
Jinak když nejde škubat používám kalafunu
U nas zabijime kachny uplne jednoduse nejhorsi je to s chytanim to musime udelat velkou rojnici a kachny zahnat pak uz je to jednoduche pochytate kachny vezmete provaz kachnam svazte nohy k sobe najdete si ostry nuz nebo pouzijte ten sekacek a kachne nasekce hlavu primo v pulce roseknete ji tim mozek a je do minuty po ni je to osvedcene
Hrůza,jak to tady popisujete. Že jsem sem vlezla. Vím,že maso se musí jíst,ale stejně,já brečím,jak ta kachna musí zemřít.
A to ses ještě nekoukala do očí čuněti chvilku před tím než mu mezi ně přiložíš pistoli. Ty potvory mají krásné dlouhé řasy.No a za dvě hodinky už člověk zakládá na plotně zabijačkový gulášek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.