Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit psa na vodítku??

Od: veronika* odpovědí: 6 změna:

ahoj, mám 8tydního yorkšíra ... vůbec mi nechce chodit na vodítku .. zoušela jsem to na zahrade,ale nechce jít a nechce!

poradíte mi nikdo prosím jak jí to mám naučit?

dekuji ...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chechtal*
hodnocení

1x

Já si myslím,že na vodítko je ještě malý.Nejdříve bych mu doma dávala jenom obojek,aby si zvykl a později už by se dalo přidat i vodítko.Ale všechno chce svůj čas.

doplněno 14.11.08 19:35:

A nebo zkuste kšíry.Možná si zvykne rychleji.

martina30*
hodnocení

1x

Nevím co píše strejc,ale nezobrazuje se mi tam nic *nevi*.Na 8týdenní štěnátko je to moc brzo.Počkej ještě tak měsíc a bude to lepší.Jinak do 3 měsíce opatrně z procházkama a raději více na zahradě než venku.Nemá vše naočkované a může cokoliv chytnout.

doplněno 13.11.08 21:35:

už mi to u strejce píše...asi mi blbe PC

vaska*
hodnocení

1x

Já mám doma taky jorka... v 8týdnech je to opravdu ještě brzo. Ta naše potvůrka taky nechtěla chodit na vodítku.. tak jsem to nejdřív zkoušela doma.. volala jsem na ní, ukazovala její oblíbenou hračku nebo pamlsek. vždy když popošla ke mě, tak jsem jí dala odměnu. Poprvé ven jsem s ní šla taky s hračou občas jsem ji musela popotáhnout... ale nakonec jí stejně nezbývalo nic jiného než jít.. a dnes chodí bez problémů... ale opravdu to chce ji popotahovat za sebou, když takhle zlobí.. pak se rozejde

hodnocení

0x

Potahovat, oslovovat, chválit... yorci jsou někdy docela tvrdohlavci... *smich*

doplněno 13.11.08 21:03:

Aha, chybka. Myslel jsem osmiměsíčního... *zed*

dusatka*
hodnocení

0x

Prostě to zkoušejte, dokud to nepůjde.

claire*
hodnocení

0x

Ahoj, je pravda že v 8 týdnech je maličký, zkus to tak za měsíc. Musíš taky pejska k chození na vodítku motivovat, pamlskem, hračkou, klacíkem a podobně. Taky na obojek si musí postupně zvyknout, a pozor - stejně jako zajistíš, aby neškrtil obojek, musíš dát pozor na to, abys pejskovi neublížila tím potahováním! Když si nebudeš jistá, jestli ho potahování nebolí, zkus ty kšíry, u takhle malého pejska to je nejspíš lepší než obojek. Za kšíry ho můžeš "tahat", ale samozřejmě ne nějak prudce. Procházky ze začátku dělej kratší, a kdyby se unavil, spíš ho vezmi do náruče než abys ho tahala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]