Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký druh velkého pavouka?

Od: jancaak® odpovědí: 8 změna:

Pěkně zdravím všechny zoology,

tohoto pavouka jsem chytla na koberci do hrnku. Je dost velký, až nechutně :(

Doufám, že neškodný druh. Jaký to je pavouk?

Děkuji

Jaký druh velkého pavouka?
Jaký druh velkého pavouka? #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

3x

Pokoutník - neškodný, hojný druh.

junkers*
hodnocení

3x

Není pravda, že je neškodný, dokáže kousnout, a jako všichni pavouci má trochu jedu.

bgmaniac*

Velcí by možná mohli prokousnout kůži, ale proč by to ten pavouk dělal, když je zalezlý v úkrytu v koutě své rohové sítě, že. Vás rozhodně lovit nebude a agresivní jako vosy též opravdu není.

martinaa*

Pravdu má Junkers, i malý pavouček dokáže kousnout a nebezpečí netkví v jedu, že by Vás otrávil, ale v nebezpečí případné alergické reakce, potažmo i infekce.

doplněno 14.10.14 14:03:

Nemluvím o zápřednicích a podobných, mluvím o běžných domácích pokoutnících. I ti malí dokáží kousnout a mohou vyvolat poměrně nepříjemnou bolest nebo alergickou reakci.

bgmaniac*

Možná dokáže, já jsem pokoutníků a to i velmi velkých, stejně tak križáků a dalších pavouků běžně v domácnosti se vyskytujících pochytal do ruky nepočítaně - mám to koneckonců v popisu práce - manželka je arachnofobik :D a můžu Vám říct, že nekousl mně ani jeden. Nejspíš to možné je, ale vážně se mi to nestalo. A rozhodně to ten pavouk neudělá z rozmaru, takže ta potenciální nebezpečnost je zanedbatelná. Člověk který se jich bojí je chytat nebude a člověk který se bojí se s nimi do takového kontaktu, aby se jich dotkl nedotkne. A pokud ano, tak v případě, že je nevědomky zalehne, pak ale nehrozí kousnutí. Pavouci co žijí u nás nejsou vosy, aby bodli při nechtěném doteku. To toho pavouka spíš rozmáčknete.

doplněno 14.10.14 14:01:

Jasně, nepočítám zápřednici nebo slíďáka tatarského, ale ty doma běžně nepotkáte. No a u těch, co chovají jedovaté pavouky z vášně se dá předpokládat, že je znají a nedělají blbosti.

bgmaniac*
hodnocení

2x

Ano, pokoutník - poměrně velký, ale naprosto běžný a neškodný druh. Některé kousky opravdu dorůstají zajímavých rozměrů. Jsou jich plné domy, garáže. Velmi šikový lovec.

hodnocení

1x

Jak už bylo řečeno je to pokoutník. U nás se v baráku objevuje dost často a hlavně v tomto období je máme v kotelně. Když jdu večer přiložit do kotle, rozsvítím a rozhlížím se a když ho tam uvidím, tak tam nejdu, dokud ho někdo nevyhodí. Brrrr, bojím se ho, i když vím, že je neškodný.

hodnocení

děkuji všem za odpovědi. Doufám, že se mi doma nerozmnoží. Budu chytat a vynášet ven :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]