Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odštíplé sklo akvaria

Od: d83d* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,mám nové akvarium,ale u dna má trochu odštíplé sklo, viz obrázky.Myslíte,že je to velký problém?

Odštíplé sklo akvaria
Odštíplé sklo akvaria #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aroff
hodnocení

0x

Vím, že nepotěším, ale tohle problém je. Dříve nebo později to začne v lepším případě ronit, v horším to přímo praskne. Vyříznout a přelepit celé nové sklo. Kolik to má litrů?

d83d*
hodnocení

No nepotěšil:-/,akvarium je 160l.jak moc je obtížné kvalitně přilepit tu novou desku.?

aroff

Vite to je těžké říct jak je to obtížné. Já si lepím nádrže sám a i několikanásobně větší, takže mě se to může zdát jednoduché, ale pokud jste to nikdy nedělal, tak bych to u takovéto nádrže nezačínal zkoušet sám opravit. Ono něco jiného je 10 litrová "elementka" a něco jiného je tkováto nádrž. Sice jsou jedinci, kteří si myslí, že silikon je všemohoucí, ale zeslabené sklo a navic u dna, nic nezpevní. Viděl jsem i případy, kdy takto poškozená nádrž držela i pět let a pak zničeho nic prásk a voda na koberci. Je to velké riziko nechat to tak, vtom lomu je vidět i nepatrý "pavouk" takže to není jen odštěpek skla. Nějaké zapatlání nepomůže.

Oprava je zhruba tak na hodinku (odříznout, pořádně očistit staré lepidlo a nalepit nové sklo)

hodnocení

0x

Také myslím, že to je problém, tlak vody v akváriu může udělat své. Jestli je nové a neudělal jste si to sám, tak bych jej šel reklamovat.

jabraka*
hodnocení

0x

domnívám se,že utěsnění praskliny by zevnitř šlo provést.Akvarium vypustit,místo zevnitř vytřít dosucha a zakápnout silikonem.Na škodu by nebylo vlepit na toto místo střípek skla.Po zatvrdnutí silikonu napustit.Hydraulický tlak není tak velký,aby voda prosakovala.

JABRAKA

d83d*
hodnocení

Děkuji za reakci,sklo je odštípnuté zvenčí uvnitř akvaria je vše hladké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]